Cudne te jarzębinowe cuda i lawendowy wianek też, że ja goopia byłam i wywaliłam po cięciu resztki
jarzmianka wymiata! moja ma okropnie brzydkie liście, wnerwiłam się i chyba je ciachnę, odbije do jesieni, chyba??
Podziwiam Irenko i wianek od Kasik i ogród pomimo suszy pięknie się prezentuje, rozplenice u mnie też mają mało kotków, a hortensje zasuszone i zwiędłe pomimo mojego podlewania...deszczu u nas też brakuje, wszędzie jest skorupa i twardo nie mam jak przesadzać, a wypadałoby już rozplanować siewki na rabatkach, kot wiklinowy śliczny, a ty zdrowiej
Kochana, Ty mi chyba wtedy, jak zamawiałaś u mnie wianek świąteczny przyjemność chciałaś sprawić, bo masz takie zdolności, że sama dajesz radę zrobić śliczne rzeczy. Pięknie to wygląda
a ja byłam zadowolona z biedrokowych cebul- tylko przebiśniegi były słabe, reszta ok.
Gosia wianek jarzębiowy tak śliczny że można siąść i płakać z zazdrości.
Rosplenica- wg mnie to przyschnięte kwiaty- wyschły zanim się rozwineły i stąd takie dziwo. Nie wiem czy tam nie dolaliście, czy może jakieś zwierze podżarło korzenie czy dziurę wyryło pod nimi.
Noemi u Ciebie czegos brakuje , nie mozliwe Ty masz idealnie ja licze ze cebulowe u mnie narozrabiaja troche , kupiłam sporo rozu w roznych odcieniach oczywiscie oprocz obowiazkowej bieli pozdrawiam
Marzenko tak fajnie wszystko sie prezentuje jak swieze bo dzis juz troche gorzej z forma hortensji na wianku )
Elu no takie cuda tez przypadkiem podczytalam zyjesz ? Zaczeło sie ?hihihi dasz rade
Ensata hm nie chce marudzic ale mnie boli reka ...moze jakos razem pzryniesiemy te poduszke trawnik ogladam i chyba kupie nawoz jesienny a juz tak troche chcialam odpuscic ale skoro Ty z plecami jeszcze planujesz ja z reka tym bardziej
Aga psiamama odpisalam na priv mam nadzieje ze czesciej sie bedziemy widywaly
Kasiu oglada sie Moj ogrod 2 minuty hihihi zapytaj Edytki )) szalu kochana nie ma ale na spotaknie fest sie ciesze
Miłka zdycha wianek ale zrobie kolejny hihi tylko Sebek inspiracja rzuci
Wszytskie odpowiedzi jak dla mnie bardzo poprawne Dziękuje Wielka kobieto! a właściwie powinnam napisać makulaturowa Malkul no i znów bedę od Ciebie kopiować
Donica prezent od teściowej wianek z każdym dniem brzydszy, instrukcja prosta jak budowa cepa, gałązki hortensji przyklejalam na klej na goraco, były świeże. Spryskalam tylko lakierem,trzymają się ładnie ale kolor już inny
kciuki trzymamy za zdrówko
Donica to Twoje dzieło ?? ładne kwiatuchy w niej
Każą trzymać to trzymam ale nie wiem za co, gadaj babo ?
Wianek siuper ale czy przeżył ? U Sebka czytałam instrukcję wiankowania ale jakoś mało skumałam, przydałaby się fotorelacja Ktoś widział gdzieś zdjęcia instruktażowe produkcji wianka z hortkami?
Moje w ub roku bez problemu się zasuszyły powieszone łbami w dół.
A ja Kasiu..nie ogarniam...serio jest tyle fajnych ludzi i tyle fajnych ogrodów....a czas..jakoś u mnie nie chce z gumy być i jeszcze by się chciało nową Lolę uszyć, poczytać i pooglądać jakiś fajny film i iść na kawę z przyjaciółmi ...aaaa..ale nawet jak nie piszę , to myślę o Was wszystkich często zresztą jak jeżdzę autem z ta fajna naklejką "Ogrodowisko ",to jakbym na stałe była waszą częścią...
Gdzieś mi umknęło ,że wianki robisz Kasiu...i masz rację czy wianek , czy szycie...to takie przeniesienie do innego świata. Chyba bardzo nam go brakuje w tym codziennym natłoku bieżących spraw.. Tak więc cieszmy się ,że mamy te nasze wianki / Lole i inne rzeczy ( niewłaściwe skreślić )
Co do gabarytów ogrodów to ja już nic nie mówię ja bym chciała mieć naprawdę ciut więcej..ten płot posadowiony 5 metrów dalej , czyli według planu - to by było super gdybym miała taki wielki ogród jak np Mała Mi ,to bym chyba padła już przy jego zakładaniu tak wiec ..każdy chyba został obdarzony wedle swoich mozliwości ...
Ale rwania chwastów na sucho naprawdę współczuję