Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Lecę w kulki... 21:56, 13 kwi 2012

Do góry
Te surfinie są boskie - u mnie dwa lata temu było na odwrót - komarzyce wygrały
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 21:53, 13 kwi 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Specjaliści od kompostowania... zanim doczekam się zrobienia kompostownika, mam na swojej małej działce stertę wszystkiego, trawy resztek liści, gałązki małe, nawet jakieś resztki ziemi z donic. Mogę to uznać za zaczątek nadający się do kompostu? rozumiem, że teraz to muszę przerzucić. Było tego jesienią sporo, a teraz jest znacznie mniej..działa? Pryzma leży raczej w cieniu, za nic nie wiem jeszcze gdzie ten kompostownik umieścić, albo jak go trochę odgrodzić, może thujami..ale coś wymyślę.

Już się rozkłada - a raczej się już ubiło
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:52, 13 kwi 2012

Do góry
Dzięki Sebek!
Pogaduchy skowronków 21:50, 13 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Isia,Grypa żołądkowa ,nie zazdroszczę! Regeneracja wskazana jak najszybciej!Lecz się!
Sebastian,ty masz szczęście.słoneczko u Ciebie,
a u mnie mżawka,stąd ta głupawka!
Ty też pij jajeczko na surowo na te Twoje gardło!

Że cooo? Nawet ugotowanego na miękko nie zjem Bardziej posiłkuję się herbatką z sokiem malinowym i cytryną
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:46, 13 kwi 2012

Do góry
grygielek napisał(a)

Zamiast ostrokrzewu lepsza będzie trzmielina Emerald'n Gold, tylko trzeba ją nisko po ziemi ciąć, żeby rozłaziła się płasko. Nie żałować.

Tojeść będzie zimą brzydka, bo brązowieje, ale za to w pełni lata jest żółciutka bardzo.

Polecam trzmielinę, bo zimozielona.

Tojeść Aurea latem

Zimą

Dzięki Danuś - chyba faktycznie zdecyduję sie na Emerald Gold, tylko powiedz kiedy można ja ciąć i w jakich odległościach sadzić.

Trzmielinę tnie się wiosną - ale późniejszą, bo teraz już rośnie. Odległości? zależy jakiej wielkości krzaczki Jeśli chcesz od razu mieć efekt to posadź gęsto - żeby już się stykały, jak mniejsze krzaczki to co 30-40cm?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:44, 13 kwi 2012

Do góry
No nieźle poszły prace do przodu, a bambusy super przez ten czas urosły

Ciekawe co to za produkty - zdradź nazwę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:04, 13 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Dzięki wielkie. Na chwilę obecną nie mam za bardzo co robić - jutro jedynie zwertykuluję trawnik po drugiej stronie i będę czekać i czekać, robić zdjęcia i czekać
Dzisiaj pozakrywałem trochę włókniną łyse placki - może trawa szybciej wzejdzie?..

Idę sprawdzić czy mnie nie ma na zewnątrz

Łoooo, za to zdanie powinieneś iść na "karnego jeżyka"
Ja zasuwam w ogródku od 3 dni strasznie intensywnie, już nawet nie mam sił sprzątnąć na wieczór w domu.
Przedogródek Iny 18:54, 13 kwi 2012

Do góry
dzięki Sebek, że zajrzałeś. Czy na skarpę trzeba posadzić jakiś konkretny berberys?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:42, 13 kwi 2012

Do góry
grygielek napisał(a)

Sebek ta renowacja trawnika to w jakiej kolejności?: najpierw nasiona, a potem przysypać ziemią?

Wczesną wiosną wygrabienie - właściciwie kilka razy ją wygrabiałem. Wczoraj najpierw wertykulacja, potem wygrabienie filcu, posianie nasion i przysypanie ziemią

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Zrobię to samo z moimi "plackami" w trawniku.

Najpierw ziemia, przegrabić w trawniku, posypać nasionami, przegrabić lewą stroną grabi (płaską) i podlewać. Nie polecam gotowej mieszanki z nasionami.
Ogród Sylwii od początku :) 16:14, 13 kwi 2012

Do góry
Linka napisał(a)

Syla czy mogłabyś pokazać zdjęcie Twojej trzmieliny 'Sunspot' - chyba widziałam ją u Ciebie przy tarasie. Zastanawiam się nad jej kupnem (chcę ją posadzić między kulkami cisowymi). Interesuje mnie to czy jest płożąca i ładnie się rozrasta, no i czy ma żółty kolor.

Tutaj jest
https://www.ogrodowisko.pl/watek/855-ogrod-poczatek?page=8#post_9

A ja zapytam o roślinkę pod ścianą po lewej str, taką żółtą. Co to??

Dostałam od mamy rozchodnika i nie mogę się tego pozbyć , kwitnie na biało Co jesień próbuję wygrzebać wraz z korzonkami ale jak coś nie coś zostanie to dalej się rozrasta .... Raczej nie polecam hehehe (mam nadzieję , że nie pytałaś o thuję Aurea Nanę )
Ogród Sylwii od początku :) 14:29, 13 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Syla czy mogłabyś pokazać zdjęcie Twojej trzmieliny 'Sunspot' - chyba widziałam ją u Ciebie przy tarasie. Zastanawiam się nad jej kupnem (chcę ją posadzić między kulkami cisowymi). Interesuje mnie to czy jest płożąca i ładnie się rozrasta, no i czy ma żółty kolor.

Tutaj jest
https://www.ogrodowisko.pl/watek/855-ogrod-poczatek?page=8#post_9

A ja zapytam o roślinkę pod ścianą po lewej str, taką żółtą. Co to??
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:07, 13 kwi 2012

Do góry
grygielek napisał(a)
Sebek co zaproponowałbyś (pod kulki cisowe) zamiast ostrokrzewu 'Golden Gem', którego nigdzie u mnie nie mogę znaleźć. Myślałam o trzmielinie Sunspot, ale jakaś mało żółta mi się wydaje i wysoka?
Moze lepsza byłaby tojeść rozesłana (cisy rosną w żwirku).

O widzisz, ja mam podobny dylemat.
Sadzę żywopłocik bukszpanowy i tez chcę go podsadzić czymś od strony chodnika,czymś w czym mogłabym wetknąć potem krokusy lub coś sezonowego. Trzmieliny nie chcę - za wysoka. Tojeść mam pod kulkami ale teraz jeszcze nie ruszył i nie wygląda to fajnie. Zastanawaiałam się nad wrzoścami o żółtych igłach.
Chętnie usłyszę Wasze zdanie
Co to jest? 13:59, 13 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
A może ktoś wie co to za roślina domowa?

Planu jeszcze nie mam..ale zaczyna się weekend, dam radę
Za to mam pytanie..wiecie co to za roslina?
Dostałam to to mało wymagające, jak zauważyłam, lubi dużo słońca, ale co to nie wiem

nikt nie wie Kurcze a mam jeszcze jedną..) wstawię wieczorem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:42, 13 kwi 2012

Do góry
Sebek co zaproponowałbyś (pod kulki cisowe) zamiast ostrokrzewu 'Golden Gem', którego nigdzie u mnie nie mogę znaleźć. Myślałam o trzmielinie Sunspot, ale jakaś mało żółta mi się wydaje i wysoka?
Moze lepsza byłaby tojeść rozesłana (cisy rosną w żwirku).
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:37, 13 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek ta renowacja trawnika to w jakiej kolejności?: najpierw nasiona, a potem przysypać ziemią?

Wczesną wiosną wygrabienie - właściciwie kilka razy ją wygrabiałem. Wczoraj najpierw wertykulacja, potem wygrabienie filcu, posianie nasion i przysypanie ziemią

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Zrobię to samo z moimi "plackami" w trawniku.
Lecę w kulki... 12:23, 13 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Ale cudnie to wygląda - ta trawa, kule, wijące się ścieżki

Przepięknie miałaś obsadzone skrzynki - jest tam bakopa i co jeszcze?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:16, 13 kwi 2012

Do góry
Czyli miałem rację

Za chwilę Marzenka się zgłosi do dlaczego ja?, twierdząc, że się z jej śmieją, bo gra w trudnych sprawach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:09, 13 kwi 2012

Do góry
nika napisał(a)
Sebku, a co myślisz o takich gotowych dosiewkach 3w1? Widziałam takie w katalogu Obi i tak się zastanawiam nad zakupem...

Maja kilka razy to stosowała, nawet u Danusi, ale w końcu były rolki. Według mnie dużo jest tej ziemi, a jakoś mało nasion mi się wydaje. No i jest to droższe niż nasiona kupione na wagę i worek ziemi. Dam znać Danusi i ona może lepiej odpowie, bo miała z tym do czynienia.
Przedogródek Iny 12:07, 13 kwi 2012

Do góry
Macierzanki, wrzośce, trzmieliny, turzyce, lawendy daj na przód rabat

Między nimi możesz pojedynczo posadzić np. kosodrzewiny, berberysy - no i z tyłu je dać, aby było powiązanie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:05, 13 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

No właśnie Marzenka miała się dziś pojawić. Pewnie już końcówkę tego filmu kręcą

W trudnych sprawach często wykorzystują te same postacie, pewnie dobrze gra i jeszcze kręci

Ahahahaha Trudne sprawy... padłam ze śmiechu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies