Maja kilka razy to stosowała, nawet u Danusi, ale w końcu były rolki. Według mnie dużo jest tej ziemi, a jakoś mało nasion mi się wydaje. No i jest to droższe niż nasiona kupione na wagę i worek ziemi. Dam znać Danusi i ona może lepiej odpowie, bo miała z tym do czynienia.
Sebek co zaproponowałbyś (pod kulki cisowe) zamiast ostrokrzewu 'Golden Gem', którego nigdzie u mnie nie mogę znaleźć. Myślałam o trzmielinie Sunspot, ale jakaś mało żółta mi się wydaje i wysoka?
Moze lepsza byłaby tojeść rozesłana (cisy rosną w żwirku).
Sebek co zaproponowałbyś (pod kulki cisowe) zamiast ostrokrzewu 'Golden Gem', którego nigdzie u mnie nie mogę znaleźć. Myślałam o trzmielinie Sunspot, ale jakaś mało żółta mi się wydaje i wysoka?
Moze lepsza byłaby tojeść rozesłana (cisy rosną w żwirku).
O widzisz, ja mam podobny dylemat.
Sadzę żywopłocik bukszpanowy i tez chcę go podsadzić czymś od strony chodnika,czymś w czym mogłabym wetknąć potem krokusy lub coś sezonowego. Trzmieliny nie chcę - za wysoka. Tojeść mam pod kulkami ale teraz jeszcze nie ruszył i nie wygląda to fajnie. Zastanawaiałam się nad wrzoścami o żółtych igłach.
Chętnie usłyszę Wasze zdanie
Sebek ta renowacja trawnika to w jakiej kolejności?: najpierw nasiona, a potem przysypać ziemią?
Wczesną wiosną wygrabienie - właściciwie kilka razy ją wygrabiałem. Wczoraj najpierw wertykulacja, potem wygrabienie filcu, posianie nasion i przysypanie ziemią
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Zrobię to samo z moimi "plackami" w trawniku.
Najpierw ziemia, przegrabić w trawniku, posypać nasionami, przegrabić lewą stroną grabi (płaską) i podlewać. Nie polecam gotowej mieszanki z nasionami.