Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Milka 12:02, 13 kwi 2012

Kawał pracy zrobiony idziesz jak burza, ale planik widać dużo kwiecia u ciebie kwitnie, ciągle mnie to zdumiewa!!!
nika 12:03, 13 kwi 2012

Sebku, a co myślisz o takich gotowych dosiewkach 3w1? Widziałam takie w katalogu Obi i tak się zastanawiam nad zakupem...
Sebek 12:09, 13 kwi 2012

nika napisał(a)
Sebku, a co myślisz o takich gotowych dosiewkach 3w1? Widziałam takie w katalogu Obi i tak się zastanawiam nad zakupem...

Maja kilka razy to stosowała, nawet u Danusi, ale w końcu były rolki. Według mnie dużo jest tej ziemi, a jakoś mało nasion mi się wydaje. No i jest to droższe niż nasiona kupione na wagę i worek ziemi. Dam znać Danusi i ona może lepiej odpowie, bo miała z tym do czynienia.
kasiula79 13:37, 13 kwi 2012

Sebek napisał(a)

Sebek ta renowacja trawnika to w jakiej kolejności?: najpierw nasiona, a potem przysypać ziemią?

Wczesną wiosną wygrabienie - właściciwie kilka razy ją wygrabiałem. Wczoraj najpierw wertykulacja, potem wygrabienie filcu, posianie nasion i przysypanie ziemią

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Zrobię to samo z moimi "plackami" w trawniku.
kasiula79 13:42, 13 kwi 2012

Sebek co zaproponowałbyś (pod kulki cisowe) zamiast ostrokrzewu 'Golden Gem', którego nigdzie u mnie nie mogę znaleźć. Myślałam o trzmielinie Sunspot, ale jakaś mało żółta mi się wydaje i wysoka?
Moze lepsza byłaby tojeść rozesłana (cisy rosną w żwirku).
Linka 14:07, 13 kwi 2012

grygielek napisał(a)
Sebek co zaproponowałbyś (pod kulki cisowe) zamiast ostrokrzewu 'Golden Gem', którego nigdzie u mnie nie mogę znaleźć. Myślałam o trzmielinie Sunspot, ale jakaś mało żółta mi się wydaje i wysoka?
Moze lepsza byłaby tojeść rozesłana (cisy rosną w żwirku).

O widzisz, ja mam podobny dylemat.
Sadzę żywopłocik bukszpanowy i tez chcę go podsadzić czymś od strony chodnika,czymś w czym mogłabym wetknąć potem krokusy lub coś sezonowego. Trzmieliny nie chcę - za wysoka. Tojeść mam pod kulkami ale teraz jeszcze nie ruszył i nie wygląda to fajnie. Zastanawaiałam się nad wrzoścami o żółtych igłach.
Chętnie usłyszę Wasze zdanie
Gardenarium 16:41, 13 kwi 2012

Zamiast ostrokrzewu lepsza będzie trzmielina Emerald'n Gold, tylko trzeba ją nisko po ziemi ciąć, żeby rozłaziła się płasko. Nie żałować.

Tojeść będzie zimą brzydka, bo brązowieje, ale za to w pełni lata jest żółciutka bardzo.

Polecam trzmielinę, bo zimozielona.

Tojeść Aurea latem

Zimą

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:42, 13 kwi 2012

grygielek napisał(a)

Sebek ta renowacja trawnika to w jakiej kolejności?: najpierw nasiona, a potem przysypać ziemią?

Wczesną wiosną wygrabienie - właściciwie kilka razy ją wygrabiałem. Wczoraj najpierw wertykulacja, potem wygrabienie filcu, posianie nasion i przysypanie ziemią

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Zrobię to samo z moimi "plackami" w trawniku.

Najpierw ziemia, przegrabić w trawniku, posypać nasionami, przegrabić lewą stroną grabi (płaską) i podlewać. Nie polecam gotowej mieszanki z nasionami.

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 16:56, 13 kwi 2012

Sebku ale aktywny byłeś. Aż miło się ogląda
hania 17:05, 13 kwi 2012

wpadłam się przywitać,bo jakoś czasu brak ....,wiosna u Ciebie że ho,ho