Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:34, 21 kwi 2016

Do góry
pigwowce jeszcze kwitną

gajowiec też

W kamiennym kręgu od początku 21:33, 21 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu cudnie jest ale zaznaczania niteczkami nie zazdroszczę choc tak patrzac po zdjeciach wiekszosc masz uporządkowaną wiec moze nie jest to az tak ciężka praca.

Bogdziu, zaznaczanie tulipanów niteczkami nie ma porównania z ich wykopywaniem.....to sama radocha nachylać się, wiązać niteczkę a w nagrodę podziwiać kolor i zapach kwiatka....bo nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale tulipany pięknie pachną
Zwłaszcza ta rabata

Bawarka 21:33, 21 kwi 2016

Do góry
Chodzac po gorach czesto spotykalam rozne zwierzeta, ale ten jegomosc zakasowal wszystkie Najpierw zauwazylam nory, jakze inne od tych mi znanych...Usiadlam sobie cichutko, cichutenko i patrzylam...

Typografia ogrodu 21:33, 21 kwi 2016

Do góry
i ciut roslinek o zachodzie
W kamiennym kręgu od początku 21:30, 21 kwi 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
cieszcie się razem ze mną

Ooooooo matko z córka nie zasnę no nie ale pięknie jak sie cieszę ze zdążyłam buuuziolki ogromne Anno królowo tulipków
Bawarka 21:27, 21 kwi 2016

Do góry
wstawię Ci ciociu małą ogrodniczkę

Moja bajka 21:26, 21 kwi 2016

Do góry
Rabata z trawami niby pusta, ale nie pusta . Cisy musimy równo ciachnąć.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/109/1090993/original.JPG[/img]
a to hosta wyhodowana własnoręcznie przeze mnie z zebranych nasion. Wysiałam je w zimie 2014r. Potem wylądowały w ogródku. Miałam ich sporo, ale porozdawałam. Teraz zostały mi dwie .

cudna żurawka od Łukasza . Jest zjawiskowa moim zdaniem, ten kolor jest niezwykły .
Typografia ogrodu 21:24, 21 kwi 2016

Do góry
Dzis musiałam przesadzić, a włąsciwie powinnam napisać przesunąć o 10 cm 60 bukszpanów w jednym z kwadratów pod lipą (tam gdzie układam krawężnik). Masakra...myśłam, ze ledwie będą trzymały sie w ziemi bo to młode dość sadzonki, a okazało się, ze każdy musiałam wykopać łopata. gdyby nie to, ze bylo to konieczne nie tykałabym ich.

poza tytm ostatni raz pomalowałam deski na ławki wgłebnika, przy okazji odświezyłam nasze biurko bo malowane tą sama farbą i (tu juz inną farbą) pomalowaąłm choinki do pokoju młodszej, któe zastapiły moje wcześniejsze naścienne mazaje jeszcze biurko, kratownica nad biurko, jakis regal i będzie ok. zatem troche prywaty

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:22, 21 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mam nadzieję, że dzisiejsze nocne ochłodzenie moim roślinom nie zaszkodziło, gorzej, że wiatr nie ustaje. Byłam dzisiaj w ogrodzie i mnie na wskroś
przewiało!
Ale kora pod borówkami już uzupełniona, może na 2 lata wystarczy? Przy kolejnej wizycie nawożenie! Nawozy już mam.

Edytko, ciemiernika w kropki nie mam. Ale za to mój stary ciemiernik żyje i ma listki! Będę go przesadzać teraz wygląda tak. Ma za kwaśną ziemię.

ładniutki jest widziałam kiedyś a czemu myślisz że się zakwasił bo poskręcał ? a ja trocinami podsypuję ... i co zrobisz żeby mu było lepiej zmienisz ziemię ? a jakie piękne fotki porobiłaś dech zapierają Hanusia
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:22, 21 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Hortka wygląda porządnie Ale nie wiem jak ciąć. Jak to bukietówka to chyba nisko?

W tym roku utnę na zalecaną wysokość, zobaczymy jaki to da efekt. Najwyrzej za rok skoryguję

A zobacz jakie dziwne dostałam hortki dwa lata temu. Dwie sztuki są na takich wysokich nogach

Kwitnące skarpy 21:21, 21 kwi 2016

Do góry
Foteczki z pracy

Foteczka tego oliwnika szczepionego jest średniej jakości, ciężko było zrobić dobre foto patrz środek fotki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:21, 21 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No powiem Ci , że warzywnik wymiata super wygląda, a jeszcze smakował będzie

Taką mam nadzieję. Wygląd mu się bardzo poprawił pod wpływem lektury O. )

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:16, 21 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Ja swoje tnę baaaaaaaardz nisko - nad pierwszym oczkiem - ale już je wyczułam i wiem że tak mogę. Co do tej odmiany to pojęcia zielonego nie mam dlatego pierwszy rok podcięłabym ją nad drugim oczkiem, tak asekuracyjnie ale lepiej spytaj kogoś kto ją ma.
A nie przysłali Ci jej już podciętej??? Ja zawsze dostawałam gotowe.

Ilonka, wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem opis rośliny na stronie szkółki Mocna jestem co nie ? Zalecane cięcie między 3 a 5 oczkiem czyli jakieś 20 cm
Gapa ze mnie

Nie wiem czy dobrze obcięłam Vanillki, nie powinnam tej środkowej gałęzi ciachnąć niżej ?

Podwórkowa rehabilitacja 21:15, 21 kwi 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Reniu, nadrobiłam ostatnio na wszystko za mało czasu. Szachownica śliczna, szkoda że pojawiło się tylko kilka z kilkudziesięciu.Kolory prawdziwie wiosenne. Zaintrygował mnie pachnący grejpfrutem powojnik

Szachownice po moim narzekaniu zabrały się za kwitnienie.
Dziś doszły trzy kolejne
A powojnik lubi półcień, rośnie jak szalony, może jemu na glina spasuje. Oczywiście dostał na spód wiadro żwirku i swoją ziemię przepuszczalną ale dookoła zbita wodnista glina.
Dla Ciebie szachownica
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:14, 21 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ach...jakie piękne!!!

Jakim cudem taki kopczyk magnoliowy regularny Ci rośnie???

cud natury
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:10, 21 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
Olu trawnik masz przepiękny

Dziękuje Olu, też uważam, że jest niezły choć trochę zachwaszczony

W kamiennym kręgu od początku 21:09, 21 kwi 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
cieszcie się razem ze mną

Wygląda to imponująco...
Aniu, gratulacje, nic więcej nie napiszę wolę popatrzeć

A co po tulipanach sadzisz?

Moja bajka 21:09, 21 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Za Igunią teraz nie nadążyszKasia mówisz, że ogródek mały , a on się ciągnie i ciągnie, że końca prawie nie widać
Piękne zdjęcia robisz cieszę się , że już za tydzień się zobaczymy ponownie Bo natrzaskasz takich fotek i u mnie, w życiu się nie nauczę tak pięknych kadrów robić

O tak, Igunia mnie dobrze teraz przećwiczy . Ogród jest długi, a wąski . Niby nie duży, a i tak nie wszystko ogarniam . Sylwuś ja też się strasznie cieszę na wizytę u Ciebie . Zdjęć narobię ile tylko chcesz, ale ludzi też musze pofocić, bo u Kasi same rośliny sfociłam . Zobacz tu:

fajnie wyglądają paprocie z takimi kuleczkami na końcach
Podwórkowa rehabilitacja 21:06, 21 kwi 2016

Do góry
Mało narcyzów zeszłorocznych zakwitło, wiele ma same liście a niektóre ledwie wyszły z ziemi. I te w ilości około 20 wzięłam pod lupę. Po wykopaniu okazało się, że przymierzają się do gnicia i nie mają prawie korzeni
Żadnej larwy muchy nie widziałam. Wstępnie uważam, że winna jest zbita, mokra gliniasta ziemia, bo na trochę wyższym terenie wszystkie zakwitły.
A tak było pięknie w zeszłym roku.
2015

2016
brak zdjęć...

Bardzo pracowity dzień dziś- kolejny. Powstaje powoli szklarnia samoróbka.
2 m x 4 m reszta to okna z wymiany
Winogron do wysadzenia w inne miejsce.

loża szyderców

ocalone warzywka

Od nowa ... na przekór wszystkim 21:04, 21 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Stan na dzisiaj

Cudownie...u mnie raptem 4 szt są otwarte....liczę , że w sobotę będzie już więcej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies