Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 12:21, 24 maj 2016

Iwonka dzięki za przepis.

roma2 napisał(a)
Uśmiechy zostawiam Tobie i trzymam kciuki za piękne (tfu, tfu, tfu - trzy razy przez lewe ramię!) maluszki świerkowe. U mnie marazm ogrodowy z przyczyn rodzinnych. Plany wzięły chwilowo w łeb. Ale co się odwlecze...
Jeśli Toszeczka zajrzy do Ciebie, to przetaczniki można uszczykiwać w celu rozkrzewienia. Buziaki.
Romciu cieszę się, że wpadłaś. U mnie też niestety duże zawirowania rodzinne i wszystkie plany zmienione. Ale takie życie, niesie ze sobą niespodzianki. Nie zawsze fajne....

Mirka napisał(a)
Aniu cofnęłam się aż do serbów bo dawno mnie u Ciebie nie było☺Ja lupy nie potrzebuję takie same w zeszłą wiosnę sądziłam pięknie podrosły. ☺Twoje też urosną .Sadziłaś z doniczek?

Nie Mirko, sadziłam z gołym korzeniem. ale większość puszcza przyrosty, więc mam nadzieję że się przyjmą.

Agania napisał(a)

Lubię to...gliny tylko nie lubię..przy sadzeniu serbów to się nie napracowałaś, ale przy poletku tak, ładnie czyściutko wygładzone

A ja zaczynam dostrzegać walory gliny, choć nie łatwa w uprawie. Ale przy suszach jakie są ostatnio to skarb.

Toszka napisał(a)
Nalewka, że ziołowa to akurat w tej nie chodzi o lecznictwo, a o smak... zaskakująco dobry i doskonale skomponowany

aczkolwiek lecznicza też jest - nasyła błogostan i rozanielenie

Oj, przydałby się błogostan i rozanielenie...

Karol99 napisał(a)
Glinę też mam gdzie niegdzie i wiem jaki to kłopot niestety.
Masz rację Karolu niełatwy to przeciwnik, ale przy właściwym podejściu lepsza glina niż piasek...mimo wszystko.

LyraBea napisał(a)

Samo towarzysko to już jak terapia. Przepis na naleweczkę skopiowany. Będzie do zrobienia, bo już mi się spodobał ten dobór składników

Aniu, dobrze, że serbki już w ziemi. Teraz będą rosły w silę i masę. Trzymam kciuki za każdą z sadzonek.

Beatko przepis na nalewkę i mi się spodobał. A serbki mam nadzieję, że będą ładnie rosły.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 12:21, 24 maj 2016

Mam takiego lokatora przy tarasie. co z nim zrobić, żeby kot albo psy go nie zjadły? Mamusi nie widać...

PS. Dołączyło rodzeństwo.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 20:27, 24 maj 2016

To malutka sójka. Jesli mówisz ze jeszcze jest rodzeństwo to masz problem bo trzeba by je karmic owadami , drobnymi robaczkami ewentualnie drobniutko posiekanym miesem najlepiej wołowinka a najlepiej oddac do ptasiego azylu. zobacz w internecie czy nie masz gdzies w oklicy bo karmienie przez cały dzien to kłopot trudny do udźwigniecia.Myśle ze jesli tyle ich znalazłas to musiały dopiero co opuścic gniazdo i matka pewnie była w okolicy mimo że jej nie widziałas, ale jak zabrałas to juz teraz Twój problem. Szukaj azylu bo sama nie dasz rady.
anka_ 21:50, 24 maj 2016

Bożenko ale ja ich nie zabrałam (nie podchodziłam blisko, nie dotykałam). Współpracowałam kiedyś z azylem i wiem ile złego może wyrządzić nadgorliwość ludzka. Ale wyrzucenia z gniazda się zdarzają i o taką sytuację mi chodziło. Ale oczywiście masz rację i jak się później okazało rodzice byli blisko.

Gdzie ta mamusia....

O... jest...

Ale wysoko...

Próba wspinaczki....

Nic z tego, mama musiała zejść....

Jeden maluch śpi na porzeczce, drugi nie wiem. Mam nadzieję, że spokojnie przetrzymają te noc.
Zdjęcia robiona zoomem, przez okno....
Bogdzia 21:54, 24 maj 2016

No to super jak matka sie nimi zajeła, myślałam ze zabrałas do domu.Mozesz spac spokojnie , rodzice dopilnują by były bezpieczne i na kota potrafia napasc.Pewnie ze przykre przypadki tez sie zdarzaja ale to juz przyroda nadrabia iloscia nowych zwierzat i ptaków.Świetne te zdjecia zrobiłas. A jak z przyjazdem?????
anka_ 22:40, 24 maj 2016

Dzisiaj cały dzień pisklaczkowy....

Kwitną azalie....

i rh...

JoannA 21:15, 30 maj 2016

Aniu, azalia o którą pytałaś to Tunis.
Pozdrawiam
roma2 21:22, 30 maj 2016

Pisklakowo, że hej! My byliśmy na działce od czwartku do niedzieli i niestety jak pootwieramy drzwi ptaki wlatują i tłuką się oszołomione. Zaczęliśmy zamykać drzwi (szklane, tarasowe) bo nam ich żal było. Nie wiem co jak zamieszkamy, bo nawet przez "kuchenne" boczne wlatują.
07_Rene 09:14, 01 cze 2016

Aniu, co tam nowego? Fajne masz ptaszki na tarasie
Jak tam Twoja stipa gigantea, bo u mnie zakwitła i bardzo mi się podoba. Będę rozmnażać
Kasya 09:48, 01 cze 2016

Jakoś przegapilam te ostatnie fotki a takie slicznosci
Pozdrawiam Aniu serdecznie