Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:26, 21 kwi 2016

Do góry
Syla napisał(a)
Moje lizaki , jeszcze nie przycięte ale mimo to cieszą oko.

A dlaczego i czym zabezpieczyłaś lizaczki?
Dokonałas niesamowitych zmian jestem mega ciekawa czy coś zaplanowałaś wewnątrz tego cudnego wgłębnika?
Zazdroszczę Ci tego cudnego ogrodu... jest moc
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:24, 21 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Nie martw się! Pewnie, ze lepiej żeby nie padało ale nawet jak tak się stało to nic straconego. Przecież to chyba działa tak, że co zmyło z listków i igliwia to trafiło wprost po korzenie

Jesteś kochana ☺Dziękuję !!!
Tak samo pomyślałam i sama się pocieszałam.
że moja robota nie poszła na marne.

Moja jabłonka wczoraj kupiona

Jest podwójna w jednej doniczce.
Spróbuję trochę pozaplatać.
Lubię tak kombinować z roślinkami.

Ma pełno pączków.

Gazony jak obsadzić? 09:24, 21 kwi 2016

Do góry
bea napisał(a)
Witam
Mam problem z tarasem.

Jak widać na załączonym zdjęciu taras jest wykonany z gazonów i jest on na dość dużym wzniesieniu. Chciałabym odsłonić się od sąsiadów roślinami, ewentualnie pergolą.
Bardzo podobają mi się trawy, lawenda, wrzosy, iglaki ale jakoś nie umiem tego ładnie dobrać i zawsze popełniam ten sam błąd

wsadzam wszystko chaotycznie bez planu Taras ma wymiary 3m na 8 m.

bardzo proszę o pomoc
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:22, 21 kwi 2016

Do góry
Witam
proszę o pomoc w doborze roślin na rabatę przy tarasie od strony południowo-wschodniej, osłoniętej od wiatru. Rośliny mogą być posadzone w miejscu zaznaczonym na zielono (wymiary ok. 4mx2m). Myślałam o trawie ozdobnej, jakimś drzewku i nie wiem co do tego. Tam gdzie jest czerwony X nic się nie zasadzi, ponieważ pod kamykami jest fundament (poprzednio tam były schody). W tym miejscu chciałabym zasadzić jakieś pnącze w dużej drewnianej donicy. Myślałam o clematisie, może różę pnącą. Najlepiej coś co długo kwitnie i jest niewymagające. Z góry dziękuję za pomoc
Borówcowy raj 09:19, 21 kwi 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)

wiosna cudna
a co to za trawki przycięłaś ???
Borówcowy raj 09:17, 21 kwi 2016

Do góry

Świerk podkrzesany, patrzcie ile miejsca teraz mam:

Borówcowy raj 09:14, 21 kwi 2016

Do góry

Po prostu ogród... 09:12, 21 kwi 2016

Do góry
Marta - pozdrawiam również i cieszę się, że mnie odwiedziłaś

Wiola - Conica to ta druga szkółka jadąc drogą, w tej pierwszej mają droższe

Enya - nie na ślub, a na złote gody dla sąsiadki A za tydzień dekoracje na komunie.
Dla Ciebie jeszcze fotka. Tylko to nie jest dom (chociaż wszyscy tak myślą), a taka nowoczesna stodoła połączona z garażem

Gożdzikowa - wiejski ogród 09:12, 21 kwi 2016

Do góry
U mnie dzisiaj o 6 rano bylo -1

Borówcowy raj 09:12, 21 kwi 2016

Do góry

Borówcowy raj 09:09, 21 kwi 2016

Do góry
Dziś mam trochę więcej czasu. Po dość zimnej nocy wiosna u mnie jest taka:

a czasem nie na temat ... 09:07, 21 kwi 2016

Do góry
to dorzucę jeszcze tawlinę i poletko iryskowe - którego nie mogę się doczekać ale zakwitnie dopiero w przyszłym sezonie - ważne że wszystkie nabierają tempa

ps zignorujcie tego pytona co się zakrada pod tawilinę
a czasem nie na temat ... 09:02, 21 kwi 2016

Do góry
W tym roku idę w bogacenie ziemi (niby-kompost) i ścółkowanie - obiecałam sobie że zadbam przede wszystkim o glebę i postaram się to zrobić porządnie i systematycznie przez kilka sezonów a za 3 lata moja gleba będzie wyglądała lepiej i taki był mój plan na ten rok

https://ekowioska.wordpress.com/2013/11/11/prosta-metoda-na-rajski-ogrod-sciolkowanie-zrebkami-galezi-i-lisci/

fantastyczny filmik - znajmość ang. nie pozwala (a raczej nieznajomość wystarczająca) nie pozwala mi ogarnąć wszystkiego dokładnie ale opis filmu poniżej sporo tłumaczy - jednak film i tak warto obejrzeć

Nie miałam w planie nawadniania - bo to wiadomo koszty a sami nie umiemy - ewentualnie jakieś roboczo położone linie kroplujące i podpinany do nich wąż, jednak tak się stało że rozmawialiśmy z sąsiadem który kiedyś się zajmował nawadnianiem i zrobi a w zasadzie robi nam juz proste nawadnianie - bez automatu - będę miała kilka zaworów które trzeba odkręcić ale już nie będę latała z wężem i go podpinała i strasznie mnie to cieszy ledwo mogłam zasnąć
Sąsiad jest kochany bo poświęca swój czas no w ogóle mu się chce bo wiadomo jak dziś z czasem u wszystkich i jak siedzi u nas i robi to u niego coś czeka
Wrzucę fotki - bo może ktoś skorzysta (?) - tam gdzie widać czerwony zawór będę odkręcała podlewanie trawnika - to blisko schodów a kranik będzie ukryty w kamyczkach - niebieska rurka przy kranie wyjściowym będzie wkopana w ziemie ale na odcinku - podłoże-kran będzie widoczna.

Straaaaasznie się cieszę wyszło takich 6 psikaczy które pod wpływem ciśnienia się podnoszą

https://ekowioska.wordpress.com/2013/11/11/prosta-metoda-na-rajski-ogrod-sciolkowanie-zrebkami-galezi-i-lisci/
Co z tym ogródeczkiem począć 09:00, 21 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Szkoda że tak krótko kwitną

jaka to odmiana?
masz jej fotki jak ma liście?
Mój zielony świat 08:52, 21 kwi 2016

Do góry
Trawa po zimie jest soczysta i zdrowa, wiosną najładniej się prezentuje fajne masz te psinki...żabie gody rozpoczęte, u mnie występują kumaki, rzekotek nie mam, szkoda, bo piękne są....albo nie umiem ich znaleść

Piękne te pierwiosnki
Rododendronowy ogród II. 08:51, 21 kwi 2016
Do góry
Justyna napisał(a)
Bogdziu, dla Ciebie aktualne kwitnienie starszej siostry Twojej Laury

gigantyczny kwiat ! ...jaka odmiana? Laura? mam problem wyczytać między wierszami
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 08:49, 21 kwi 2016

Do góry
Pochwalę się i ja moimi skrętnikami

Te dwa to Jana, większy dopiero wypuszcza pąki a ten młodziutki ledwo wypuścił ładny listek już ma jeden kwiatuszek. To mój pierwszy może jutro się otworzy

A to Denim, ma po kilka pąków na jednej łodyżce, będzie pięknie jak zakwitnie

No i młodziutkie , liczę że tego lata zakwitną, w niektórych doniczkach jest po kilka sadzonek.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:44, 21 kwi 2016

Do góry
Aguś, liczę na to i czekam cierpliwie! Dla ogrodnika to chyba czas oczekiwania jest ważniejszy niż samo kwitnienie!

U nas było tez w pobliżu zera, ale jeszcze szronu nie widziałam. I dobrze! Bo nie dość, że zimno, to przymrozek do reszty nam rośliny wykończył.

Miłego dnia!

Ogród Sylwii od początku cz.II 08:40, 21 kwi 2016

Do góry

Jak dla mnie ulubiony widok w Twoim ogrodzie Dzięki za fotki i za to że jesteś z nami

Hortensjada 08:39, 21 kwi 2016

Do góry
Przepraszam za spóźnione odpowiedzi ale jednak Ogrodowisko pochłania mnóstwo czasu, jak człowiek wejdzie to "ugotowany". Muszę jednak coś z tym zrobić, obiecałam sobie to w zeszłym roku, oczywiście nic z tego nie wyszło .Od teraz będę aktywna tylko w niedzielne poranki. Serdecznie pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies