Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 14:03, 13 maj 2016

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 14:01, 13 maj 2016

Do góry
Chaos oswajany 13:59, 13 maj 2016

Do góry
Ewo, bardzo dziękuję! Liczyłam na Twoją opinię

Tak to jest, jak człowiek najpierw kupi powojniki, a potem trafi na ogrodowisko W razie potrzeby będę bronić róże przed zjedzeniem, może dadzą radę się dogadać.

Cieszy mnie Twoje zdanie, po cichu myślałam też o giardinie. Cieszy mnie też, że będę miała więcej odmian róż, bo prawdopodobnie to ostatnie miejsce, gdzie zmieszczę róże u siebie.

Mam jeszcze jedną wątpliwość. Mam na tę różankę rabatę długości ok. 5 metrów. Ile róż powinnam kupić? Po jednej czy też po dwie sztuki, jak powojników? A może jeszcze bardziej pokombinować i wymyślić jeszcze trzy odmiany róż?

Znalazłam zdjęcia clemków z zeszłego roku
Warszawska Nike

Snow Queen

Rouge Cardinal
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:59, 13 maj 2016

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:57, 13 maj 2016

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:54, 13 maj 2016

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:52, 13 maj 2016

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:49, 13 maj 2016

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 13:47, 13 maj 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
A teraz liczę na Wasze opinie i rady

Jeśli nie bamboo, to może taka alternatywa...

Pod szmaragdami Incrediball jako nawiązanie do tych przy ścianie wodnej + kontynuacja seslerii jesiennej/sesleria skalna, bo może limonka za jasna do liści hort, jak się zmieści to może Hameln

Na ścianie:

1. kolumnowe cisy na tle ML (nie wiem, czy się nie przypali na tej ścianie)
2. perovskia z werbeną czy lawenda, jako nawiązanie do tej na parterze?
3. na poziomie "0" pod domkiem lawenda z werbeną

Bardzo podoba mi się połączenie ML z perovskią/lawendą

Na ścianę obowiązkowo bluszcz albo ewentualnie winobluszcz, który pięknie się przebarwia ale traci liście Wybór jest, a miejsce bardzo ciekawe
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:47, 13 maj 2016

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:45, 13 maj 2016

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:43, 13 maj 2016

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 13:42, 13 maj 2016

Do góry

Ale te liście są niestety koszmarne!

[/quot

Czosnki są piękne ale sadzę je pomiędzy roślinami, a jak zaczynają kwitnąć to liście ścinam
Pomyśl o wypełniaczu jako tak naprawdę głównej i całorocznej bazie

Pozdrawiam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:39, 13 maj 2016

Do góry
admete napisał(a)
Rabatka przy kółku gdzie dosadziłam wczoraj brązowe trawki
zobaczcie ile mi brakuje żywopłotu z porzeczki
to na 99% wina pękniętej rury od nawadniania, pan miał być, ale ani widu ani słychu

ogólnie jestem zadowolona z tego miejsca, bo wreszcie coś się dzieje, nie wieje pustkami i chwastami jak rok temu .............a jeszcze mam miejsce żeby coś wsadzić

Fajna jest ta rabata Lubię te Twoje faliste kształty A co tam masz taką zieloniutką trawkę? jakiś trzcinnik?
Ogród w szczerym polu 13:10, 13 maj 2016

Do góry
W moim "ogrodzie" się dzieje
Najpierw dobre wiadomości:

Świerk Inversa- chyba mu tutaj dobrze, bo zaczął wypuszczać nowe przyrosty

Konwalie- też doczekałam się niewielkich kwiatków

Choiny kanadyjskie Jeddeloh też wyglądają na zadowolone

Donica przy wejściu zyskała kwiaty

pięknie pachnące goździki

Na koniec złe wiadomości...

jakieś paskudztwo podżera mi Pissardii !!! Co to może być i jak temu zaradzić ???

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:03, 13 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Z takim bagażnikiem wracałam dzisiaj z Krakowa
Moje tylko dwie kule bukszpanowe, reszta roślin mojego zespołu

a już myślałam, że następnego rh chcesz ukatrupić
Czasem słońce czasem deszcz 13:03, 13 maj 2016

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:58, 13 maj 2016

Do góry
proszę kogoś o poradę, może jednak zerkniecie na mój bałagan - jak zabrać
się do uporządkowania go?

co tu nie pasuje, a co by pasowało? c

rabata zachodnio-południowa

wg mnie wierzba nie pasuje, dałabym ją w inne miejsce ogrodu / pięciornik żółty wcale ładnie nie wygląda, jałowce kilku-letnie za bardzo się rozrosły...

mam ochotę posadzić tu formowanego świerka conicę, proszę o jakieś pomysły
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera 'Pissardi' 12:56, 13 maj 2016

Do góry
Zauważyłam na moich Pissardi, że coś je obżera tylko co to jest i jak można temu zaradzić?? Pomocy !!!

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:53, 13 maj 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Tak. Są już od kilku dobrych dni. Co roku je mamy w stropie lub na strychu. Najwięcej ich rano i wieczorem na kwitnącym berberysie. Wtedy biegam za nimi z butelką wody z mydlinami/płynem do kąpieli/naczyń i pryskam. To je dusi ale zwykle jak już spadną na dół to zdeptuje. Na noc zakładamy pułapkę, którą mój M. zmontował, ale to dopiero jak będę noce powyżej 14 stopni. Są chronione, ale jak widziałam jak mi w zeszłym roku zdzięsiątkowały pszczoły na rozchodnikach to nie mam litości. I tak się pewnie do końca ich nie pozbędziemy. Teraz siedzą na roślinach i drewnie. Zbierają dla młodych i na gniazdo. Dopiero później dostają wścieklizny

Techniczne zdjęcia szklarni były u mnie zimą, o tu i więcej na następnej stronie.
Ale coś świeżego też wrzucę. Tylko znajdę.
A jeśli chodzi o domki to jeszcze się robią. Robota w ogrodzie i inne sprawy mnie pochłonęły.
Wysadziłam już ze szklarni na rabaty fenkuły, kopry, suchołuski i to co z dokupiłam do pojemników.

Masz talent u Ciebie nawet szklarnia pięknie wkomponowana Ja jak się na cieplarnie naszych rolników napatrzę to mi się własnej odechciewa
Z szerszeniami i ja walczyłam, a raz to nawet z pomocą strażaków, bo zagnieździły się w starej chałupie sąsiada , którego nie ma i trzeba się było włamywać na strych i zabrać gniazdo zrobione w starym sianie.....do worka 260 l się w całości zmieścić nie chciało. w kolejnym roku mieliśmy w ścianie warsztatu i zawsze jeden na straży stał u wlotu i obserwował, ale jak otynkowaliśmy to problem się skończył , rok później było olbrzymie na strychu drewutni i likwidowaliśmy je zimą jak było puste, a w ubiegłym sezonie już było malutkie - w dwóch dłoniach można było złapać .....znaczy się wynoszą , teraz jeszcze ich nie mamNiestety pszczoły do tej pory widziałam raptem 2 szt bo szerszeniom pomogli rolnicy okolicznych pól pryskając uprawy.
Za to mam dużo trzmieli i mają pod trocinówkami wloty do jamek

Są takie gaśnice (jak muchozol tylko na szerszenie) trzeba podobno gniazdo wieczorem u wylotu prysnąć - działa z dużej odległości - zakupiłam w razie czego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies