No faktycznie, biedny ...
Widziałam u Małgosika i u Makkasi. Zachwyciłam się nimi i pomyślę o zakupie Zapisałam na listę chciejstw. Czy on się ładnie rozrasta? Łatwo się mnoży?
Dziś u mnie wywaliłam dwa berberysy bagatelle. Uschły, zmarzły, nie wiem ... lepiej sobie radzą admiration u mnie, ale też szału nie ma ...
Wywaliłam dziś dwie kępki zgniłych FC.
I martwię się, bo miskanty jeszcze śpią, no ale wszystkie mi paść nie mogły ... więc czekam
Obiela szykuje się do kwitnienia
wreszcie przesadziłam dziś mojego klona Atropurpureum. Rósł mniej więcej między piwoniami, a wielką rozplenicą i ona właśnie niemal całego go zakrywała.
może wreszcie uda mi się kulkę zrobić z tej wierzby .
No i pendolino
Seslerię skalną już podzieliłam i w sadziłam. Zimno jak diabli, więc czekam już teraz w domu na eMa z buksami -odbiera je z poczty, bo kurier pocałował klamkę jak byliśmy w pracy.
Stwierdziłam że łany tulipanów lepiej wyglądają gdy tulipany są w dwóch odcieniach lub gdy tulipki są ciemniejsze. Moje kremowe są ładne, ale gdyby były w jakiś trawkach albo z jakimiś mocno zielonymi roślinkami.. Tak to czegoś mi brakuje.
Grusza ciągle jeszcze zachwyca
Igunia dostała wczoraj taką piaskownicę . Kolorek mi bardzo pasuje i super bo zamykana. Pokrywa może też za brodzik robić . Jeszcze tylko piasku musimy nasypać .
I trasa daaamzawartość:
Hortensje Little Lime-uważam bardzo szykowne-sztuk 3
Carex Ptasie Łapki-30szt
Seslerie skalna-ta do dzielenia i sesleria H... (nigdy nie pamiętam20 i 14 szt
Carex Green Dance i rozplenica Hameln-tylko 3 szt. -narazie na szambową. Rozchodniki Matrona -też na szambową.
Jednak wstrzymanie się z plewieniem popłaca, ale rabaty na zimę trzeba mieć wymuskane na cacy, bo człowiek nie wytrzyma z tona zielska
Reniu, nie usuwaj, dziękuję Zainteresowanie jest duże tą piwniczką
U mnie inne uwarunkowania świetlne. Czytam o technologii budowania takich piwniczek, rozmyślam i chyba powoli wiem co chciałabym tam mieć. Chciałam zrobić wizualizację, ale nie umiem. Na pewno wrzucę jakieś fotki orientacyjne co wymyśliłam, ale pewnie dopiero w przyszłym tygodniu.
Z tego co wiem to Renia nie ma piwniczki. Może to karmnik ościsty?
Wygląda trochę jak mutacja kreta z chrząszczem. Ciekawe do jakich rozmiarów dorasta. Mi się nie podoba Może temu, że boję się robali...
Mam nadzieję, że moja też kiedyś taka będzie
Trochę mnie uspokoiłaś
No właśnie... U mnie wygwizdów, żywopłoty za 10 lat urosną. Pąki magnolii mi wymroziło choć zimy nie było Ciągle człowiek się uczy na błędach.
zrobione. myślę, że sąsiedzi zaczynają myśleć, że oszalałam bo już 3 raz przekopuję tą rabatę.
to już mogę sadzić? jeszcze dawać każdej roślinie w nogi jakiś "deserek" czy już nie?
ta trawa jest paskudna po zimie...
po zimie coś się dzieje niedobrego z moim świerkiem inversą
Niestety nie wiem jak mu pomóc i czy ma w ogóle jakąś szansę...proszę ratujcie.
Naprzeciwko niego jest arrcorona...albo był.
Jemu też mu coś dolega a przez 2 lata ładnie rósł bez większych problemów.
Czy to jakaś choroba grzybowa czy skutki zimy ?
Dziękuję za pozdrowienia i cieszę się, że udał się spacer
Genie kwitnie, ale pąki ma lekko zniekształcone, mimo to cieszy, bo to jest jeszcze młodziutka magnolia, tak też jest z Twoją na kwiaty trzeba trochę poczekać, młode egemplarze kwitną takie prosto od producenta kupione, jednak oni mają wiedzę i doświadczenie, a o nawożeniu niewiele Ci mogę napisać, a właściwie nic, bo ja nie nawoziłam odkąd opryskałam zamiast nawozem, to roundapem jedną z moich najmłodszych magnolii...
No ja nie wiem jak można zapomnieć o takim pustym koszyczku..też taki mam..zauważyłam
spacerując z Lową, ja nie chowam koszyczków
Odpisałam u Ciebie...ale napiszę i y mnie...Queen of marvel
W magnoliach można się zakochać
Nawożę florowitem do kwitnących, a kosze to gratka z kwiaciarni z ogródkiem, stały porzucone, zapytałam o cenę i rabat i poszły do mnie