Dzień dobry Anula
Miło że Ci się podoba okolica. Mi najbardziej się podoba właśnie to, że nic tam nie ma choć powoli na horyzoncie wyrastają jakieś wielkie hale i inne konstrukcje, dlatego nie mam skrupułów, żeby przysłonić trochę te widoki.
Płot chwaściorów nie zatrzyma, ale na zwierzynę by się przydał. Na razie sadzimy w koło żywopłot grabowy Z przodu koło domu tuje. Na samym dole działki jest żywopłot z forsycji, bo miałam do zagospodarowania kilkadziesiąt sadzonek.
Bronz form też podejrzanie wygląda i chyba padł mi miskant adagio Tulipany, które pokazuje miały zgrać się z bladoróżowymi, i klapa...
kochani bardzo dziekuje za miłe słowa i odwiedzinki "))) poodpisuje za chwilke a teraz wrzuce fotki korzystajac z mozliwosci rannych )) dzis mam wolne tralalla i zaraz ide w ogrodek )))
Nie wiem czy pisałam to u siebie, czy u kosolki, ale ja mam mydło potasowe z Florovitu o zapachu czosnku (ta informacja jest drobnym drukiem dopisana, pani w sklepie nie słyszała o mydle czosnkowym). Trzeba czytać etykiety.
Jeżówki mi się chyba rozsiały.
I zawilce jesienne
Ciekawe czy im moja ziemia spasuje, ale przy różach i ich nawożeniu może być im dobrze.
Ku pokrzepieniu serc... Tyle zostało mi z carex FC
Kilkanaście kępek do kosza
W sklepie ogrodniczym. Ja lubię kupować w takim małym sklepie dla rolników, bo oni zorientowani są. Jak kiedyś chciałam mocznik kupić w sklepie wielobranżowym, to było ciekawie A w supermarketach nigdy nie mogę znaleźć tego, czego szukam.
Fotki nie usuwaj Musze oddzielić swoją odętkę od tej drugiej rośliny.
Patrz... czosnki od Ciebie się pozbierały.