Zostaw prosze!
Rozumiem.ze.to ruchome donice tak? Co roku te same drzewa? Jeszcze jakies.fotki poprosze przy okazji boskie sa!
A jakie wysokie same drzewa?
Mojeno otwieraja juz kwiaty chyba podobne stadium rozwoju. Tylko nie ten rozmiar jeszcze
Gdy zaczelam odchwaszczac pod grabami w zywoplocie uznalam ze krawezniki byly nawet przyjemne...
Ten rok na O okazał się dla mnie rokiem wyjątkowym...Ogrodowisko jest prawdziwą odskocznią od codziennych spraw...tym bardziej, że mam za sobą bardzo, ale to bardzo ciężki 6 letni okres-maraton opieki nad starszymi schorowanym Rodzicami, a w ostatnim 9 miesiecznym czasie - nad Teściową po złamaniu biodra...Ogród ma magiczną siłę dając wytchnienie i ukojenie od szarej rzeczywistości...Chociaż najczęściej tych właśnie wspaniałych wrażeń doznaje się w pozycji klęczącej nad rabatką lub z całkiem pochyloną sylwetką niemalże z nosem przy ziemi...pieląc...Ale gdy roślinki odwdzięczają się swoim kwieciem, to radości nie ma końca...Dla zaglądających zostawiam zielone serducho
FC ruszyły, ale nie wszystkie. Mam je szósty rok i wiem że potrzebują sporo czasu żeby się rozruszać.
Rodki CW
Carex Gold Fountain, jest śliczna, ma żywy zielono-limonkowy kolor. U mnie najwcześniejsza z turzyc.
Rozplenice ruszyły.
U mnie tulipanowo-magnoliowy szał w ogrodzie... Cieszę się jak dziecko, bo to bobasy ogrodowe i zaliczają u mnie pierwszy sezon. Bardzo liczę na to, że kiedyś obsypią się od podłogi do sufitu