Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:53, 11 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Na spotkanie zimowe się piszę. Narty jakoś budzą mój strach - nie mają hamulca , ale naleweczki mogę razem z Konstancją zabezpieczać.

Do dobrego zabezpieczania potrzeba Trójcy.
Ja też kcem Na nartach jeździć już nie będę, bo mnie nie uniosą.. za głębokie ślady w śniegu robię, musiałby ratrak za mną śmigać

Madżenka,
jesteś wulkanem energii! nawadnianie, cebulki, kanciki, buki, miłorzęby, plany i przesadzanie..
I jeszcze tenis i bieganie?... no way... ja jedynie pilates jakby co... W stylu Izy

Ewa trzymam cię za słowo Kask i gogle zalozysz i będziemy focić Jak nie masz pożycze

Ewa drzewka na zdjęciu to wiśnie kiku shidare - kwitną wiosną pięknie
Brzózki mam long trunk dwie, bo dwie wyprostowałam i nie wiem czy to picie sie im należy w nazwie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:52, 11 wrz 2012

Do góry
Leida napisał(a)
Madżenka, kanty jak brzytwa. Danusia miałaby teraz poważne problemy ze znalezieniem jakiejkolwiek "brody".

Z tym "kiedyś" to powinnaś poważnie przemyśleć problem. Gdyby nie to, ze może niektórzy rozpoznają Cie po nazwie wątku to to kiedyś powinno byc dawno zlikwidowane.

A ogród masz naprawde super.

A teraz jako posiadaczka automatycznego podlewania to rozumiem, że juz tylko siedzisz na tarasiku i rozkoszujesz się widokami? Niedługo to nie będziesz miała co tam robić bo jak wszystkie rosliny podrosną to nawet nie będzie miejsca na chwasty.

Na narty tez się z Wami pisze bo nienawidzę zimy. Ale możecie tez przyjechac zimą do Warszawy, przecież jest Górka Szczęśliwicka!!!!!!!!

Haniu pomóż dobić do tysiączka to zmieni nazwę wątku
No fiesz w góry do Waszawy i mówisz to góralce Zdolnego Śląska
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:50, 11 wrz 2012

Do góry
siaaska napisał(a)
Madżenka ależ Ty pędzisz Chyba muszę częściej zaglądać bo dużo stron się mi zbiera i nie mam kiedy poczytać... Zimą się poprawię... Ależ masz soczysty trawniczek Tyle wody regularnie dostaje, nie może być inaczej, rośnie w oczach
Dziękuję za miłe spotkanie u Kapiasów. Szkoda że zdążyłyśmy się tylko przywitać ale mam nadzieję że kiedyś znowu będzie okazja
Pozdrawiam

Siaaska my taki kącik ogrodowo-towarzyski rotacyjnie na róznych wątkach tworzymy więc jeśli akurat u mnei Ci się trafi to sporo do nadrobienia
bardzo było mi miło Cię poznać, buziole dla córci Możemy sobie na forum pogadać a na spotkaniu kolejnym też pewnie
Trawka zielona bo podlewana, nawożona, niedawno wertykulowana i jeszcze czeka ją nakłuwanie a trawniczek malutki niecale 100 m2 to się na nim mogę habilitować
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:47, 11 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ja myślę, że jakiegoś fajnego instruktora wynajmiemy dla całej grupy Zawsze to można poprawić technikę A przystojny instruktor nie jest zły

Moje drogie Finka jest instruktorem Sylwia i Ania pomoże, bo ja w tym czasie na desce się będę uczyć jeździć
Zatem Iza, Grupa, Sebek najpierw śmig, śmig, potem spreparują naleweczkę a potem wspólna imprezka
Ustalmy tylko date i gdzie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:45, 11 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Ale fajne tematy narciarskie. Ja akurat na desce jeżdżę, ale M mnienamawia na narty. Chyba w następnym sezonie z synkiem lekcje wezmę

Monika nieeeeee, naucz mnie na desce jeździć, bo córka mówi że matka na desce to siara.....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:44, 11 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Temat narciarski jak widzę się zrobił i fajnie bo też lubię sie poślizgać, a podpowiedzcie mi kobietki od ilu lat najlepiej dzieciaka uczyć na nartach, mój mały własnie konczy 5 lat moge już zacząć w tym roku naukę??

Czas najwyższy Cześi uczą już takie smerfy 3 letnie!!!! Uwielbiam ten widok jak na szelkach jeżdżą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:43, 11 wrz 2012

Do góry
I jeszcze doczytałam jakie do widzenia po 1000 stron????? będzie Miłkowo part two - nowy rozdział - nowe otwarcie domku letniskowego
Ale jak patrzę na fotki naszych ogrodów wiosną i jesienią to powiem tylko REWOLUCJA, REWELACJA!
Buziole i miłego wieczoru życzę :
Ogród Magdalenka 18:37, 11 wrz 2012

Do góry
Oj chyba się Madzia zakupowo zbroii po konsultacjach z Martą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:35, 11 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko jak będziesz tak pędzić to rekord ogrodowiska pobijesz w szybkości na 1000 stron
Kule ślicznie wykulkowane !!! Trawy piękne, będę się uśmiechać o nie Twoja japońska u mnie pieknie się przyjęła i na tle bukszpanów wygląda znakomicie

Marzenko, cały czas kukam na licznik

cieszę się, że trawka się oswaja, w mig urośnie i też będziesz dzielić i rozdawać!!

czyli kulki ok, ufff...
dostałam od Marty ziemię i cebule; nazwy ; Double Beuty of Apledoown, Rialto, Orange Princess, Chato....to początek; teraz nie wiem w koszu sadzić czy nie?

Irenko double i chato mam i i je uwielbiam, szczegolnie double. Orange znakomita - nie mam jej chyba się skuszę!!! A rialto nie mogę wygoolać
Lecę w kulki... 18:29, 11 wrz 2012

Do góry
Muszę upolować białe surfinie w przyszlym roku, bo u nas straszna posucha była w bieli
Cudny bukszpan + surfinia
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:13, 11 wrz 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dość.

Aga a te narcyzy cheerfullness po ile? Plizzz bo kupilam. Może bym się jeszcze skusiła
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:10, 11 wrz 2012

Do góry
Przeczytalam dyskusje o zakupach, jestem na bieżąco i proszę stale o taki zapas informacji
Trzymam kciuki za derenia i krawężniki oraz Małża aby z sił nie opadł
Kubusiowo 16:48, 11 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Gosia rabata ławeczkowa jak brzytwa!!! Kanciki idealne a bukszpany już ślicznie wyglądają

to samo myślę, ale Madżenka w słowa pięknie ubrała!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:01, 11 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Madżenka, przypomnij proszę nazwę drzewka... bo to chyba nie brzózka?... a właśnie jeszcze miałam zapytać --- a brzozy masz long trunki?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:18, 11 wrz 2012

Do góry
berberys niejedno ma imię.. .. niekiedy budzące skojarzenia...
Buk jest taki śliczny?... ma taką jasną korę?.. mój purple był, ale się rozmyślił i usechł... no i się obraziłam na buka.. chociaż Madżenka za kołem sugerowała ekranik z buka czerwonego i w środek COŚ, .. ale chyba skończy się na serbach i w środku COŚ.. czerwonego.. najchętniej kfitnącego

Od pinky winky obraz poza obiektywem...?
Nic to.. wyobraźnię mam

ale tego nie widzę.. a chciałabym...
Enya73 napisał(a)

hortensja bukietowa (biało-różowa), potem weigela pstra (duży krzew), potem pęcherznica kalinolistna 'Diablo D'or', z tyłu wąska wiśnia 'Amanogawa', następnie rozplenica japońska, poniżej karłowa kalina, tawuła 'Gold Flame' , jodła hiszpańska 'Pinsapo keleris', przed nią jałowiec 'Tamariscifolia', z przodu azalie 'Kermesina', rożowe i białe wrzośce,. Przed bukiem weigela 'Monet', potem runianka japońska pstra, dalej trawy 'Red baron', liliowce o różowych i bordowych kwiatach, pomiędzy nimi jeżówki Summer Cream', z przodu żurawki o bordowo zielonych liściach i dąbrówka rozłogowa bordowa (pstra).
'
zwłaszcza Amonagawę, jodłę hiszpańską i buka...
Matko.. jak Ty to spamiętałaś?....
Ze wszystkiego, gdyby teraz zapytać pamiętam weigelę, buka i wiśnię... [url=http://emotikona.pl/emotikony/]
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:53, 11 wrz 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Na spotkanie zimowe się piszę. Narty jakoś budzą mój strach - nie mają hamulca , ale naleweczki mogę razem z Konstancją zabezpieczać.

Do dobrego zabezpieczania potrzeba Trójcy.
Ja też kcem Na nartach jeździć już nie będę, bo mnie nie uniosą.. za głębokie ślady w śniegu robię, musiałby ratrak za mną śmigać

Madżenka,
jesteś wulkanem energii! nawadnianie, cebulki, kanciki, buki, miłorzęby, plany i przesadzanie..
I jeszcze tenis i bieganie?... no way... ja jedynie pilates jakby co... W stylu Izy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:31, 11 wrz 2012

Do góry
Madżenka, kanty jak brzytwa. Danusia miałaby teraz poważne problemy ze znalezieniem jakiejkolwiek "brody".

Z tym "kiedyś" to powinnaś poważnie przemyśleć problem. Gdyby nie to, ze może niektórzy rozpoznają Cie po nazwie wątku to to kiedyś powinno byc dawno zlikwidowane.

A ogród masz naprawde super.

A teraz jako posiadaczka automatycznego podlewania to rozumiem, że juz tylko siedzisz na tarasiku i rozkoszujesz się widokami? Niedługo to nie będziesz miała co tam robić bo jak wszystkie rosliny podrosną to nawet nie będzie miejsca na chwasty.

Na narty tez się z Wami pisze bo nienawidzę zimy. Ale możecie tez przyjechac zimą do Warszawy, przecież jest Górka Szczęśliwicka!!!!!!!!

Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:38, 11 wrz 2012

Do góry
Madżenka ależ Ty pędzisz Chyba muszę częściej zaglądać bo dużo stron się mi zbiera i nie mam kiedy poczytać... Zimą się poprawię... Ależ masz soczysty trawniczek Tyle wody regularnie dostaje, nie może być inaczej, rośnie w oczach
Dziękuję za miłe spotkanie u Kapiasów. Szkoda że zdążyłyśmy się tylko przywitać ale mam nadzieję że kiedyś znowu będzie okazja
Pozdrawiam
Ogród w lesie 06:49, 11 wrz 2012

Do góry

Klikam
Aga.. TAM JEST PIĘKNIE.. tylko Grabie tego nie widzą.. mus - do okulisty

A ja mam własnie zaplanowaną wizytę u okulisty

Może to pomoże...wczoraj siedziałam nad tym planem i nic mi się nie rozjaśniło. Kupiłam sobie w Leroy
katalog róż i oglądam namiętnie, bo tak mi się spodobały róże u Kapiasów. Szczególnie te ukryte w rozplenicy japońskiej. Cudne!

Na frocie w przedogrodku tam gdzie słońce mocno świeci róże, lawenda i trawy - miodzio. A z tyłu mogłyby być rh i horti??? Czy zbyt formalnie????
Puść jakiegoś linka jaki styl ogrodu Ci się podoba bo nijak nie wiem co Ci doradzić

A doczytałam Pszczółkowo-Kasiowo.
Będziemy myśleć Róze i lawenda baaaardzo dobrze by wyglądaly w takim stylu
Ogród w lesie 06:47, 11 wrz 2012

Do góry
W tym tygodniu się tam wybiorę. Zobaczymy.
Jak sobie wykopie 150 serbów (bo tyle mniej więcej nam potrzeba) i trochę cisów to się skończy moja przygoda z ogrodem.
Sadzenie zostawię dla Ż.

Ja bym sobie z 10 serbów kupiła, daj znać jakie mają i po ile Posadzę na polu za płotem aby mi nie dmuchalo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies