Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 16:53, 03 maj 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
To w temacie niewycinania coś ci wrzucę tutaj dobrze? U mnie na wsi przed jednym z domów rosła wielka grusza. Któregoś roku ogłowili ją jakieś półtora /dwa metry nad ziemią. Byłam wściekła bo to dla mnie okaleczanie drzew. Tracą pokrój, są brzydkie, łamliwe ble ble ble. Cztery lata później zobacz jak wygląda to drzewo. Moim zdaniem ok i każdego roku coraz bardziej zaczyna przypominać z powrotem gruszę z pokroju. Moje wielgachne też mają taki piramidalny kształt a nigdy nie były cięte poza gałęziami tuż przy ziemi. No i ja nigdy gruszki nie zjadłam bo znikają Widzę że się zawiązują, są malutkie a potem ni ma, ani na drzewach ani pod nimi Podobnie mam z leszczyną - nic ta zwierzyna dla bidnego człowieka nie zostawi

Wybacz ale napiszę: nie wycinaj, ona jest piękna. I zdrowa. Załóż może na niej budkę lęgową dla szpaków albo... z dwojga złego przytnij, nie wycinaj.

Tak się prezentuje z daleka, jest gdzieś 2,5 rażą niższa niż była a tak wygląda w miejscu przycięcia:

Moniko, szukam wszelkich sposobów by jej nie wyciąć, jeśli dałoby radę by ograniczyć owocowanie byłby to dla mnie sposób idealny. Mam do niej słabość, bo to było pierwsze drzewo które urzekło mnie na tej działce.
W tym roku ją przytnę jeszcze bardziej, w roku ubiegłym przycinałam już, to znaczy nie ja tylko alpinista ale gdyby dało radę przycięcie do wysokości takiej bym mogła już potem sama ciąż byłoby to jakieś rozwiązanie. Tak jak napisałam w tym roku jak się uda to przytnę niżej, Zośka dostanie huśtawkę na niej - niech tak służy naszej rodzinie
Budki lęgowe mam, ale dla mniejszych ptaszków, myślisz że szpaki będą wsuwać gruszki? Może to byłoby też jakieś rozwiązanie. Jeśli trafiałabyś na zdjęcia drzew owocowych jako huśtawki wstawiaj u mnie zdjęcia. Może to jakoś mnie ukierunkuje na cięcie

Kwiatowy ogródek Monteverde 16:51, 03 maj 2016

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Aniu, wpadłam nadrobić zaległości Miłego dnia
Cześć Maju u mnie to nie możliwe mam za mało czasu ale wpadam kiedy mogę miłego dnia
Ogród Ani :) 16:50, 03 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Powiem to, bo widzę że nikt nie ma odwagi. Rozumiem to chlip chlip ...
Ta rabata nie wygląda i nie wiem kiedy i czy wogóle kiedyś będzie wyglądać
Marudo ugryź się w język.... Nawet nie wiesz ile osób (na czele ze mną) chciałoby żeby ich rabaty tak 'nie wyglądały'.
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:50, 03 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Aniu, ten powojnik mnie stale zachwyca i jak na niego patrze, myślę o Tobie wiosna jednak zasuwa, wszystko super sie rozwija; a co do Chopin ..róż, jednak drugi raz bym nie kupiła, one cholernie problematyczne są, w stosunku do innych róż, które mam, ale nie wywalam, niech se rosną, jak chcą.

Irenko no zasuwa ta wiosna ale nie u mnie a co do Chopina to nigdy w rajskim z nim nie miałam kłopotu a tu rosną na przeciągu więc są bardziej narażone na złe warunki pogodowe ja też nie wywalę buziolki Cecile rozwija pączki
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:46, 03 maj 2016

Do góry
Kuklik napisał(a)
Hej Aniu
boskie te Twoje czosnki...
Też kiedyś miałam ale jakoś zaginęły...
Patrząc na Twoje nabieram ochoty na ponowny ich zakup.
Słońca życzę

Cześć Iza kupuj kupuj one tak długo kwitną u mnie w tym roku bardzo dużo cebul żonkili pogniło pozdrówka

Typografia ogrodu 16:45, 03 maj 2016

Do góry
Książka

Rozdział Party w ogrodzie

Ogólnie książka super Mogę zrobić pdf
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:44, 03 maj 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

To mówisz, że jak mam taka różę to mogę się już cieszyć... Słabo mi sie jesienne róże przyjęły. Jedna - Jude the Obscure wygląda tak jak ta Twoja, druga - W.Goethe jeszcze nie puszcza...

Reniu Jude the Obscure nie mam a Goethe ma piękne listki
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:42, 03 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Podziwiam powijniki
U mnie juz wczoraj jedna roza poleciała do kosza, są jeszcze 2 poważne kandydatki, reszta może się jakoś pozbiera. czekam jeszcze

ja też na niektóre jeszcze czekam zobaczymy co będzie
Lawendowy zawrót głowy 16:42, 03 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Nie lubię żółtego,ale to wygląda bardzo ładnie
Jola ty czarownica jesteś, normalnie czarujesz
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:41, 03 maj 2016

Do góry
oliwka napisał(a)

Witam się wiosennie i pytam co to takiego na tym zdjęciu
Przegladnelam też zdjęcia z członkami liliowatymi i innymi pięknymi wiosennymi kwiatami. Uwielbiam ten moment kiedy zieleń wkoło nabiera intensywności i pokazuje wiosenne kolory. Czekam na twoje czosnki

Oliwko to piwonia koperkowa czekam 3 rok aby zakwitła w poprzednich latach kocury mi pąki łamały w tym chyba zakwitnie po obstawiałam ją kijkami
Życie w wiejskim ogrodzie 16:38, 03 maj 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia

To ja tu sobie posiedzę Cudny zakątek
To jakieś nowe donice?
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:37, 03 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ale żar . Egzotyka u Ciebie najprawdziwsza

Klonik sie dopasował cudny jest
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:36, 03 maj 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Oj jakie powojniki, już mają pąki. U mnie ostróżka tak się śpieszy. Po wczorajszym przymrozku aż się boję do niej zajrzeć. Mam nadzieję, że nic jej nie będzie. Mała fotorelacja z Targów na str 279 w moim wątku. Pozdrawiam.

U mnie ostróżki w porządku dziękuję za namiary ze St.Pola na pewno zajrzę

Kwiatowy ogródek Monteverde 16:33, 03 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Muszę nabyć szachownice i korony, u Ciebie są śliczne! Brakuje mi ich, kiedyś miałam!

Haniu ja też muszę szachownice dokupić bo tu ich nie mam zostały w rajskim
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:32, 03 maj 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Piękny błękit tego szafirka, a biały taki jak mój. Czy nie uważasz że kwiatki zdrobniały?
Od tego roku mam czosnki karatwskie, ale pączki Twoich bardziej zaawansowane.

Zauważyłaś, że Twojego rh opuchlaki podgryzają? A na słabe kwitnienie z pewnością zeszłoroczna susza zaważyła i nie zawiązały się pąki kwiatowe.

nie wiem Basiu czy to opuchlaki jest tego nie wiele masz rację pączki się nie zawiązały na 2 Pumuckich miałam tylko 1 ten kwiatek, który na 3 dzień w nocy zmarzł no właśnie mam dwie kępki białych i jakieś takie marne chyba trzeba po kwitnieniu rozsadzić czosnka paków też mniej w tym roku też do rozsadzenia
Ogrodowe przygody 16:30, 03 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jak Ty wykopiesz tulipany z tego gąszczu?

bez szans
Ogród Cioci cz. 3 16:26, 03 maj 2016

Do góry
Gośka nie wiem co bardziej mi sie podoba Ty w tych energetycznych włosach czy Twoj ogrod w tej Burgundowej odsłonie i to i to fest eleganckie

Ogrodowe przygody 16:26, 03 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Piękne te różowe Takie delikatne, subtelne, eleganckie - cudne

Leśniczówka - przygoda z ogrodem. 16:26, 03 maj 2016

Do góry
Jeden lilak już jest. Są też stare jałowce, czeremcha i inne. Chcę teraz jakoś płynnie to kontynuować w jak najbardziej naturalny sposób.

Z południa Polski - ogród Marzeny 16:24, 03 maj 2016

Do góry

Czosnek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies