Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 20:17, 09 maj 2016

Dominika11 napisał(a)
pozdrawiam niedzielnie

Odmachuję z pozdrowionkami dopiero w poniedziałkowy wieczór. Wczoraj nie trafiłam do kompa.
anbu napisał(a)
Beata co tam poczynasz w ogrodzie, hę?

Aniu, z okazji tego, że była niedziela, zbiłam z desek coś na kształt palety i się w nią zaprzęgłam. Sąsiedzi mają ze mnie polewkę, ale spory kawał pod trawnik przy domu przygotowany. Kiedyś tu będzie kostka, ale zanim to kiedyś nastąpi, niech chociaż trawa przyjemny klimat tworzy. I jak? Równo?

Do końca tygodnia będę miała trochę bieganiny i muszę tort chrześniakowi pierwszokomunijny upiec, więc w ogrodzie nie porobię, ale od poniedziałku zaprzęgam się z ustrojstwo i tyram.
Rododendrony zaczynają pięknie kwitnąć.

No i pojawiły się u mnie smardze w ogrodzie Ponoć rarytas. Zjeść czy się bać?

LyraBea 20:27, 09 maj 2016

Rumianka napisał(a)
Beatko, nie szalej z ciężkimi pracami w ogrodzie, skoro kręgosłup masz w nie najlepszej kondycji...Wiesz, że zdrowie jest najważniejsze...Ogród nie zając nie ucieknie...Rób takim tempem na ile ci sił wystarczy, nie za wszelką cenę, bo często to się mści...

Elisa
ja wiem, że dobrze radzisz, ale czasem jak wyjdę w pole, to tyram do upadłego, dopiero w łóżku, gdy nie mogę się ruszyć z bólu w plecach zła na siebie jestem, że się tak zajeżdżam. Ale ja tak bym chciała, żeby już jak najwięcej rosło, zieleniło się, cieszyło oczy.
Mąż właśnie skosił trawkę. Cudnie pachnie. I jak tu nie chcieć więcej?

Pozdrawiam serdecznie.
LyraBea 20:35, 09 maj 2016

Ewa777 napisał(a)

Beatko, to zlot nie będzie, a tylko spotkanie Na zloty przyjeżdża z pół Polski U mnie by się nie pomieścili. Mam malutki ogródek Cieszę się, że masz ochotę spotkać się z nami

Nie chciałam zdrabniać, ale dobrze, niech będzie. To będzie taki mały zlocik
Swego czasu spotykałam się z ludźmi z forum muzycznego a ok temu zleciałyśmy się u mnie z dziewczynami z forum dietetycznego. Było super, dlatego tak otwarta jestem na takie spotkania i ochotę mam wielką. Tak więc ja szykuję się na zlocik
anbu 20:37, 09 maj 2016

Aleś to wyrównała fiu, fiu
Zana 20:41, 09 maj 2016

Aaa, jaki piękny trawnik! Na nowy placyk też się wyśmienicie prezentuje. Możecie sobie z Jolanką z Ogrodu z uśmiechem na temat równania doświadczenia wymienić. Ona też z zaprzęgiem właśnie chodzi.
LyraBea 20:49, 09 maj 2016

anbu napisał(a)
Aleś to wyrównała fiu, fiu

Staram się, na ile mi babskie talenta i siły pozwalają. Żebym jeszcze miała takiego zdolniachę męża, jak Twój, to wióra by leciały hahahahahha
dominika_ 21:24, 09 maj 2016

Kurcze jaki masz piękny dywanik, pozdrawiam
Flower1 21:38, 09 maj 2016

LyraBea napisał(a)

Elisa
ja wiem, że dobrze radzisz, ale czasem jak wyjdę w pole, to tyram do upadłego, dopiero w łóżku, gdy nie mogę się ruszyć z bólu w plecach zła na siebie jestem, że się tak zajeżdżam. Ale ja tak bym chciała, żeby już jak najwięcej rosło, zieleniło się, cieszyło oczy.

Pozdrawiam serdecznie.

No piekny widoczek co za trawniczek! u nas taka susza że strach trawe kosic..
AnnaCh 21:46, 09 maj 2016

Beatko, super równo
Ja już się gadaniem i dziwnymi uśmiechami moich sąsiadów nie przejmuję, Jeden ciągle się mnie pyta, czy męża nie mam
Trawniczek boski i nie dziwię się, że chcesz więcej Buziaki
elmagra 22:13, 09 maj 2016

LyraBea napisał(a)

Elisa

Pozdrawiam serdecznie.

Pokaż proszę bliżej tę rabatę pod płotem. Jaka to szerokość, co tam rośnie?
A trawnik cudo. Też chcę taki. I będę mieć (trzymam się tej myśli kurczowo ).