Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzony z pasją 21:49, 14 kwi 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Tak miskanty i rozplenice powoli startują

u mnie tez tak wygładaja jak ledwo zywe
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:48, 14 kwi 2016

Do góry

W ogródku Iwony 21:48, 14 kwi 2016

Do góry
W deszczu ładnie wygląda przywrotnik.

Kaczeńce nad oczkiem zaczynają kwitnąć.

Dzisiaj przyjrzałam się bergenii

i dostrzegłam spore już pąki.
Hirutkowy raj:)) 21:48, 14 kwi 2016

Do góry
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:46, 14 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuje Anuś, za chwilę łóżeczko! Spokojnych snów!

wzajemnie
dla mnie to jeszcze młoda godzina
a czasem nie na temat ... 21:44, 14 kwi 2016

Do góry
no i takie tam

poletko iryskow rośnie u mnie tylko poletka poletka takie, srakie... ale przy większym ogrodzie trudno nie sadzić roślin w większych skupiskach - inaczej zginą

tu przedstawiciel

a tu zwykła pęchęrznica ale pomyślałam że tak łądnie kontrastuje z grafitem że strzelę fotkę

Cedr atlaski - Cedrus atlantica 21:44, 14 kwi 2016

Do góry
mój pendula był w gruncie przemarzł całkowicie i na wiosnę wykopałem do donicy 2 lata w donicy był chowany na zimę teraz na jesień 2015 stwierdziłem że nie ma sensu ciągnąć go i poszedł do gruntu przy rododendronach i o dziwo żyje foto z 13.04.2016. mam go 4 sezon u siebie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:42, 14 kwi 2016

Do góry
żurawkowe kolorki dziś

W ogródku Iwony 21:42, 14 kwi 2016

Do góry
omelka1 napisał(a)
Kolorowo już u ciebie.O zawilcach muszę pomyśleć.Z hiacyntami robię tak samo.

Omelko, kolorów przybywa, ale pogoda fatalna, znów dzisiaj lało i zimno, nie ma kiedy wyjść popracować. Wyskoczyłam jedynie zrobić parę zdjęć i znów deszcz mnie przegnał do domu.

A to co aktualnie kwitnie.
Śliwa wiśniowa.

Forsycja odm. Fiesta - później ma zielono-żółte liście.

Zeszłoroczny nabytek - klon Sangokaku puszcza listki.

Pierwsze tulipki.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:40, 14 kwi 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

Oj....
Jak mogą nie widzieć, przecież to miejsce wygląda teraz zupełnie inaczej.
Ważne że zmiany które wprowadzasz cieszą i podobają się Tobie.
A może zaproś kilka osób do swojego ogrodu, niech domownicy posłuchają co inni mają do powiedzenia na temat wyglądu Twojego ogrodu i pracy jaką w niego wkładasz, może to otworzy im oczy.
Mnie Twoje zielone królestwo podoba się bardzo i chętnie do niego zaglądam.

Ewo jak ktoś mówi do mojego ema, że mamy ładny ogródek, to on tylko odpowiada "tak mówią" jemu jest obojętne, równie dobrze mógłby być tylko trawnik. Chyba najlepiej byłoby gdyby był tylko trawnik. Syn mi pomaga w przekopaniu większych egzemplarzy, przeniesie kompost, ale nie wciąga go to wcale. Ogródek jest moją odskocznią od umysłowej pracy, mimo, że czasem czuję się bardzo sponiewierana przez ten bliski kontakt z przyrodą to zawsze chętnie w nim pracuję i cieszę się efektami mojej pracy. W moich świerkach jest mnóstwo ptaków dają przecudne koncerty, przyjemnie jest posiedzieć w altanie i widzieć jak mój ogródek kipi od różnorakiego kwiecia.

Dla Ciebie tulipanki z innego zakątka - obok wejścia do domu.

Narodziny ogrodu Eweli 21:40, 14 kwi 2016

Do góry
ewelaa74 napisał(a)
Piszecie o tej korze sosnowej po niecałe 7 zeata w markecie na literkę O.i się skusiłam Po pracy zamiast do domu to na zakupy Upchnęłam 8 worków 80l do bagażnika

Szkoda, że czas mnie naglił, bo jest dużo fajnych roślin (w dobrych cenach).

Identyczną kupiłam w LM i jeszcze dużo mieliFajnie działasz
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:39, 14 kwi 2016

Do góry
Dziękuje Anuś, za chwilę łóżeczko! Spokojnych snów!

Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 21:39, 14 kwi 2016

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...moje zdanie takie.. jak robić to tak jak należy i za jednym razem. Narysować sobie plan rabat, nasadzeń takich jakbyś chciała mieć - nie ważne, że teraz nie możesz/nie stać/itp... i robić pomału, po kawałku ale zgodnie z planem. Robienie czegoś "na chwilę" mija sie z celem

Gosiu całkowicie się z Tobą zgadzam. Ja już sadziłam, żeby coś rosło ... tuje brabant co 2 metry. Potem wykopywaliśmy je z mężem i sadziliśmy szmaragdy
Chodnik do domu skończył się przerabiać kilka dni temu, klomb znów do poprawki . Choć tak właściwie do zrobienia, bo też był tymczasowy, robiony bez przemyślenia.

Dlatego teraz chciałabym zrobić to z głową, powoli. Rabaty mam mniej więcej zaplanowane. Chociaż marzy ni się jeszcze osłonięcie piaskownicy, huśtawki od drogi i ciekawskich spojrzeń (sąsiadów jeszcze nie mam, ale rośliny mogłyby już rosnąć)

Jeśli chodzi o rabatki przy altanie to tak je chciałam wyznaczyć. Myślę, że lekko falowane linie będą pasować do mojego ogrodu. Rabata przy warzywniku też jest falista.

Co o tym myślicie?
Ogródek Iwony II 21:38, 14 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Widziałam u Oli cudne tulipanki.
U mnie wreszcie pojawił się kolorek. niewiele, ale już niedługo :

Piekny czarnoziem dobra ziemia to podstawa ,tulipanki mniej wiecej na tym samym poziomie . Czekamy na boom
a czasem nie na temat ... 21:36, 14 kwi 2016

Do góry

bedzie przysypana kamyczkami ale myślę żeby położyć węża pocącego wcześniej i podpinać do niego węza zamiast stać z wężem i podlewać taki system nawadniania mechaniczny tu jest patelnia - godz 15
Kiedyś będzie tu ogród 21:34, 14 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
A teraz zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach'

Pierwsze strzyżenie. Cyknęłam od najgorszej strony, ale na dole są gałązki i się zabuduje. Jeszcze muszę obciąć tą odnóżkę zaznaczoną różową kreską.

wycięłam resztę zdjęć z nadzieja, że szybciej post się załaduje. Wiem, płonne nadzieje

wszystkie grube badyle przytnij 1,5-2 cm krócej poniżej poziomu lini (głębiej). Dzięki temu pobudzisz śpiące oczka i podczas kolejnych cięć nie będziesz natykać się na twarde gałązkiReszta gałązek bezapelacyjnie musi być też skrócona - KAŻDA gałązka. Dzięki temu zagęści się szybko.
Dodatkowo boczne gałązki MUSZĄ być już na tym etapie skrócone, wyprofilowane. Nie ma mowy, aby boczne były jak długie badyle czy witki. Już teraz musi być buks wyprofilowany, tak by juz teraz wiedział gdzie ma się zagęszczać. Wszystko w myśl zasady - musi być gorzej by było lepiej

Lepiej by było by się sam zagęścił. Osobiście żałuję, że swoje podsadzałam małymi buksami. Uważam, że to był błąd.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:34, 14 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie też pierwiosnki zaczęły się wybarwiać. A dzis ma byc bardzo zimno w nocy, a ja mam rośliny nie okryte. Ciekawe co zastanę w sobotę?
ja buszowałam u ciebie a ty u mnie, fajnie
też z niepokojem patrzę na termometr, wieczór bardzo zimny to i nocka pewnie też, szkoda roślinek bo takie smutne się robią z zimna, wszystkie sasanki łebki pochyliły...

z pochwałę dzięki
pozdrawiam
Ogród Mirelli 21:32, 14 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kilka fotek z wczoraj jak jeszcze pogoda była ładna

W rozkiwcie

Cudnie u Ciebie ja tez miałam hijacynty w ostrzejszych kolorach teraz wszystkie zmieniły i w tym roku sa rozowe ,wszystkie dosłownie jestem w szoku ,to chyba od ph gleby zalezy..postaram sie wrzucic pare fotencji na dniach , pozdrowionka
U Agi - czyli słońce i piach 21:32, 14 kwi 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Dzięki Ameli wiem co to - smardz

Wygląda jak pestka brzoskwini
Bardzo ładne hortki i cięcie też odważne.
W cieniu - zacieniona 21:32, 14 kwi 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Twoje doniczkowe przedszkole chwyta za serce, masa tych maluchów
oj będzie się działo na zacienionej

Aniu...może jutro pojadę,jak będzie cieplej...zobaczę rabaty...te parapetówki śnią mi się po nocach...niedługo czas je wysadzać.

Ipomea już się wywraca...jest wysoka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies