Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

hanka_andrus 18:44, 09 maj 2016

Kasiek napisał(a)
Co znalazlam w gorach...Haniu spojrz Jeszcze czekam na Twoje potwierdzenie ale mysle ze sie nie mylenie wierzylam wlasnym oczom...

Potwierdzam: Przywrotnik alpejski! Brawo, Kasiu! Wypatr4zyłaś! A do domu szczepkę wzięłaś?
Basilikum 19:46, 09 maj 2016

Kasiek napisał(a)

Iza u mnie upaly, teraz mam 26° czytalam u Ciebie ze chlodniej?

gdzie tam chlodniej tez mam 26. Chlodniej jest po 20-stej. Teraz jest 20° ale jak tylko slonce zajdzie, a u mnie zachodzi ciut wczesniej, bo gorke mam na zachodzie, to robi sie nagle zimno.
ewa004 20:19, 09 maj 2016

Ja tez zdziwiona jestem że jednak gnojówka nie na wszystko dobra ,a ja leję jak leci.
Musiałabym też swoją ziemię zbadać ,Emuś teraz dawał próbki z pól do badania szkoda że za późno mi powiedział .

Zdjęcia u Ciebie jak zwykle najpiękniejsze i najciekawsze
Bużka
Kasiek 10:21, 10 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Nie, nie sprawiają mi wielkich problemów. Rodki czasem złapią mączniaka ale głównie w pierwszym roku po posadzeniu. Potem jest OK.

Bardziej problematyczne są mszyce u mnie. Już wcinają mi irgę. Przygotowałam oprysk i wieczorem spryskam wszystko co się da.

A no i trawnik ciężko przędzie na tej wapiennej ziemi. Nawożenie wystarcza na 2 tyg potem znowu stopuje. Zauważyliśmy że najszybciej reaguje na saletrę ale i na krótko.

Z mszycami walcze gnojowka + cebula+czosnek, lud strumien zimnej wody ( jak nie mam gnojowki co tez sie moze przydarzyc)Z trawnikiem nie pomoge, wogole sie na tym nie znam, u mnie rosnie ladnie pomimo psow i ich pomyslow i harcow.
Kasiek 10:22, 10 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Wszystkie zdjęcia obejrzałam z wielką radością

Kasiek 10:27, 10 maj 2016

wiunia napisał(a)
KAsiu widziałam na fotce klona Orange dream? Jeśli to on to napisz proszę na jakim rośnie stanowisku,dzisiaj chcę takowy posadzić i latam po ogrodzie. Podają źródła,że nie lubi w słonku rosnąć. Prawda to?

Wiuniu ja mam go za krotko aby go ocenic ale prosze poczytaj tutaj, bardzo fajnie opisuja U mnie rosnie w donicy...jak narazie

https://ogrodeus.pl/klon-palmowy-orange-dream
Kasiek 10:32, 10 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)

Potwierdzam: Przywrotnik alpejski! Brawo, Kasiu! Wypatr4zyłaś! A do domu szczepkę wzięłaś?

No patrz Haniu jaki przypadek Jeszcze pare dni temu pisalysmy o nim, podziwialam go i mowilam ze musze go poszukac i kupic a tu prosze, sam mi wlazl pod nogi
Kawalatek korzonka z jednym listkiem skubnelam...ale nie mow nikomu
Kasiek 10:33, 10 maj 2016

Basilikum napisał(a)

gdzie tam chlodniej tez mam 26. Chlodniej jest po 20-stej. Teraz jest 20° ale jak tylko slonce zajdzie, a u mnie zachodzi ciut wczesniej, bo gorke mam na zachodzie, to robi sie nagle zimno.

U mnie dzisiaj kropi majowy deszczyk, ale fajnie
Kasiek 10:35, 10 maj 2016

ewa004 napisał(a)
Ja tez zdziwiona jestem że jednak gnojówka nie na wszystko dobra ,a ja leję jak leci.
Musiałabym też swoją ziemię zbadać ,Emuś teraz dawał próbki z pól do badania szkoda że za późno mi powiedział .

Zdjęcia u Ciebie jak zwykle najpiękniejsze i najciekawsze
Bużka

Tez lalam jak lecialo...Ziemi nie badalam i badac nie bede, za bardzo sie w zycie roslin wtryniac nie bede Rosna, sa zdrowe i piekne to dam im wolna reke
violka171 10:40, 10 maj 2016

obejrzałam górskie fotki popadam w zachwyt
motyle wyszły Ci boskie