Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Angielski ogród - chciałabym... 08:25, 12 kwi 2016

Do góry
I nabytki róże 15 sztuk, o odmianach potem

moczą się i czekają na dzisiejsze wsadzanie.
I moje stożki bukszpanowe za całe 40 zł sztuk 6 ale jeszcze dokupię - BOSKO
Wiciokrzew - Lonicera 08:22, 12 kwi 2016

Do góry
Jaj w niedawno zakupionym domu mam takie pnącze. czy to jest może wiciokrzew? (Chodzi o tego po prawej). Próbuję go zidentyfikować ale trudno.. Nie wiem też co to za roślinka ta na środku na dole (pod robionią akacjową. Może jakieś podpowiedzi?

Angielski ogród - chciałabym... 08:22, 12 kwi 2016

Do góry
Witam Wszystkich serdecznie po długiej zimowej przerwie.
Ogród pomału budzi się ze snu, tak jak ja zresztą.
Na ten rok dużo zmian się szykuje. Po zrobieniu elewacji mam nadzieję że szybko powstanie zadaszony taras a wraz z nim rabaty pod domem. Tą część ogrodu mam od 3 lat w rozgardiaszu właśnie przez niedokończone prace na elewacji, ale ponieważ jest już w toku widzę światełko w tunelu.
Tymczasem kilka zdjęć z ogrodu.
Anna i Ogród 08:21, 12 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Prymule szaleją

Przepiękne prymulki. A ja się zastanawiałam czy sadzić w tym roku. Juz teraz wiem ze tak
W Kruklandii 08:15, 12 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

no popatrz ja nie widziałam albo widziałam i myślałam ze to ta jedna i ta sama

Myślisz, że biegam z ławką i przestawiam tam gdzie akurat jestem?
Hehehe

Jedna

i druga

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:13, 12 kwi 2016

Do góry
B&E - dziękuję w imieniu wnusia, Ranniki ładne są do czerwca jako okrywówki. potem żółkną i zamierają. Ja mam je pod różami i przy rodkach. Z uwagi na ilość już im miejscówki nie zmienię.

Mazury i mój kawałek ziemi 08:12, 12 kwi 2016

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Juz niebawem coraz blizej ...sama jestem ciekawa jak to wyjdzie.Narazie upycham wszystko w garazu ale juz nie dlugo bede wynosic na rabaty .wreszcie mam kulki tez czekaja w garazu.

Fajne kule Ewuś miałam kiedyś już pisać, ale jak zwykle czasu brak na przystanek
Pozdrawiam.
Ogród zapracowanej mamuśki 08:12, 12 kwi 2016

Do góry
Witam gorąco.
Pchli zaliczony

Cały miesiąc przygotowywaliśmy miejsce na trawniczek 4 wywrotki ziemi poszły i jeszcze muszę domówić jedną.

W tym tygodniu będę siała.
W Kruklandii 08:07, 12 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Juzia, a nie za ładny ten kompostownik? Toż szkoda go brudzić jakimiś odpadkami
Jak potraktujesz brzozy? Będziesz jakoś prostować? Czy jak?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:03, 12 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Szczepiona na ok. 2,0m, ale pokrój ma zwisający... gałęzie nad ziemią przycinam/wycinam.. latem jest zielona, jesienią bardzo późno się przebarwia. Jako jedno z ostatnich drzew łapie kolor. Jak się przebarwia to już wiem, ze to koniec jesieni .. Rośnie bez problemu, chociaż jakieś miejsce takie "rakowe " dostała.. jak to wiśnie Kwitnie też bez problemów, jedynie przymrozki wiosenne potrafiły ja czasami załatwić.

To lato

Hosty żółte, klony przebarwione a ona zielona

I jesień

Kwitnie krótko.. czym chłodniej tym dłużej.. ale jaki efekt Widać gdzie szczepiona.

dzięki kochana, piękna jest...na oko ma pewnie z 5m szerokości? już widzę, że jeśli się na nią zdecyduje to musi być bardzo wysoko szczepiona. Przypuszczam, ze kwitnie w tym samym okresie co śliwy wiśniowe, jabłonie ozdobne czy umbry
Jeszcze dumam nad tym klonem którego masz na froncie, on się przebarwia jesienią?
Wszystkiego po trochu 07:52, 12 kwi 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Przyłączam się do zachwytów nad mebelkami Idealnie pasują do tego zakątku Na stoliku widzę ładną donicę z wiosennymi kwiatami

Udało się zidentyfikować bezimienną rozplenice To penisetum pegasus Jak u Ciebie się obecnie prezentuje ?

Przemek, donica już stoi, poniżej zdjęcia
Rozplenica rośnie, parę dni temu przepikowałam ją, i teraz z innymi sadzonkami wystawiłam do małej przenośnej szklarenki w ogrodzie. Nie chce mi się jej przenosić na noc do domu a noce u nas zimne. Ale kontroluję temp. przymrozków nie zapowiadają

Moja bajka 07:50, 12 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
No, mnie do magnolii nie ciągnie ale taką to nawet ja bym kupiła.

Trzeba by dobrze popić i może wtedy się nawet taka zobaczy .
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 07:39, 12 kwi 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Zdjęcia dla Marty

Tu masz z 14 maja - z boku widać seslerię skalną, miałam ją w tamtym roku dosyc wysoką, strzelam, jakies 30 cm nawet (myśle o kwitnącej)

a to 20 maj, szybko zakwitły

i jak widzisz kwiaty sa na dłuzszej łodyżce

az zacytuje jeszcze n-ty raz te zdjęcia pozdrawiam
W Kruklandii 07:33, 12 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Wszystko jedną farbą

Straszna chemia i śmierdzi okropnie...ale długo trzyma

Juźka ale wypas
Moja bajka 07:19, 12 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ale nie zamierzam kolejnej magnolii kupować nawet jakby hyła różowa w białe króliczki . ...
No, mnie do magnolii nie ciągnie ale taką to nawet ja bym kupiła.
Ogród wśród pól i wiatrów 06:58, 12 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Wrzucam jeszcze fotkę dla Paulinki. Werbena. Zdjęcie tragiczne, ale ciemnawo już w moim przechowalniku Jakby coś jutro zrobię lepsze.

Wow faktycznie wielka . Ja posadzilam wczoraj do doniczki może jeszcze uda mi się, a orientujesz się może,czy takie nasiona ze sklepu też trzeba przemrozic?
Mój ogród pod górkę... 06:54, 12 kwi 2016

Do góry
I z frontu remontowego - okno dopiero po dwudziestym kwietnia, ale dokładnie nie wiadomo!!! W sumie w maju, czy w czerwcu też jest po dwudziestym kwietnia Nie pojmuje po co jest spisywana umowa na trzy tygodnie, jak i tak nie dotrzymuje się terminów? Myślałam, że na Majówkę będę wyrobiona

Mój mały ogródeczek :) 06:43, 12 kwi 2016

Do góry
Najbardziej sie cieszę że hakone odrasta
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:32, 12 kwi 2016

Do góry
pisza o roznych odmianach o pirymidowych o wiszacych i o poziomkach i o pielegnacji, w sumie juz to wiem. Zdjecia maja super juz sie nie moge doczekac na truskawki i poziomki. Pitiomki u mnie juz kwitna. Truskawek bede chyba duzo miec, bo krzaczkow mam nawjiecej w mojej karierze ogrodniczej.

i z wczorajszego obchodu po lace
pierwiosnek lekarski, juz przekwita i zawilcow cala masa
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 02:38, 12 kwi 2016

Do góry
Witam, kochani mam nadzieję że mi pomożecie. Zastanawiam się co posadzic przy frontowym ogrodzeniu. Jest to strona północna ok 12 m. Zależy mi na tym żeby było to coś dającego zasłonę chociaż częściową. Wokół domu mamy posadzone tuje chociaż te prace tez nie są jeszcze skończone w 100%. Zagospodarowane jest jeszcze polkole tak jak widać na zdjęciu. Niestety na razie brak czasu na dokończenie wszystkiego na tip top bo córeczka mała a chciałabym posadzic coś żeby sobie rosło. e rosło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies