Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Mały ogród w małej gminie

Mały ogród w małej gminie

elmagra 19:21, 16 maj 2016

anna_t napisał(a)
mi tez się ta wersja zielona bardziej podoba
ale w obsadzeniu to Ci nie pomoge bo lubisz misz masz a ja nie umiem go tworzyć ja bym weszła w trzmieliny na pniu, lawende i stipe i tyle

Aniu, czy ja lubię miszmasz? Czemu tak uważasz? To, że podaję tyle roślin, to dlatego, że nie umiem sobie tego zwizualizować i wybrać konkretów.

A zamiast trzmielin na pniu może być inny iglak na pniu jakiś?
A czy 2-3 rodzaje iglaków to już jest misz masz?
Mira104 19:23, 16 maj 2016

Berberys traci liście na zimę, po 2 pamiętaj że masz małe dziecko i czasem trzeba wyplewić miejsce koło nich, przyciąć, a to już będzie bolało, przy małym dziecku odradzam też cis, bo jest trujący. Może jakaś trawa i poniżej szpaler z lawendy, która będzie odstraszać komary i dawać ładny zapach.
https://pl.pinterest.com/pin/400046379375930072/
https://www.ogrodowisko.pl/watek/950-moj-ogrod-co-dalej?page=77
AnnaCh 19:23, 16 maj 2016

Torcik przepiękny Ja nie wiem dziewczyny skąd Wy wszystkie macie tyle zdolności Ja mam chyba dwie lewe ręce
anna_t 19:30, 16 maj 2016

elmagra napisał(a)

Aniu, czy ja lubię miszmasz? Czemu tak uważasz? To, że podaję tyle roślin, to dlatego, że nie umiem sobie tego zwizualizować i wybrać konkretów.

A zamiast trzmielin na pniu może być inny iglak na pniu jakiś?
A czy 2-3 rodzaje iglaków to już jest misz masz?

sugeruje sie Twoja inspirką czyli tym co Ci się podoba
no pewnie ze moze
jesli po sztuce to tak
elmagra 19:35, 16 maj 2016

anna_t napisał(a)

sugeruje sie Twoja inspirką czyli tym co Ci się podoba
no pewnie ze moze
jesli po sztuce to tak

A mnie się wydawało, że na tej inspiracji nie ma miszmaszu, tylko są iglaki i wypełnienie. Słaba jeszcze jestem w te ogrodo(wisko)we klocki.

To co wy na taką propozycję? To przy pergoli już jest posadzone i sobie rośnie. Nie wiem zupełnie jakie dać wypełnienie iglakom. Trawy też by mi się podobały, ale co do szczegółów...
wrobelki 20:31, 16 maj 2016

Ja bym dała w to lawendę i nie kombinowała więcej ale moimi pomysłami chyba nie można się jeszcze sugerować sama mam problem z kształtem rabat o obsadzeniu nie wspomnę
LyraBea 21:12, 16 maj 2016

elmagra napisał(a)
A tak z innej beczki, w którymś wątku była rozmowa o tortach - taki torcik zrobiłam na weekend dla córki koleżanki

ŚLICZNY!!! To widzę, że obie ten weekend "torciłysmy". Ja mam chłopaków Siostry do obdarowywania tortami,więc nie dane mi było zrealizować tortu z Barbie. A to taki fajny temat Chętnie bym zobaczyła Teoje inne realizacje, bo pewnie to nie pierwszy Twój tort. A burzę mózgów dotyczącą projektu rabaty podglądam i czerpię wiedzę.
To w moim watku o tych tortach temat
lojalna_ 22:12, 16 maj 2016

elmagra napisał(a)
A tak z innej beczki, w którymś wątku była rozmowa o tortach - taki torcik zrobiłam na weekend dla córki koleżanki

Cudeńko zdolna kobitka z Ciebie
elmagra 22:40, 16 maj 2016

wrobelki napisał(a)
Ja bym dała w to lawendę i nie kombinowała więcej ale moimi pomysłami chyba nie można się jeszcze sugerować sama mam problem z kształtem rabat o obsadzeniu nie wspomnę

Sama nie wiem, a nie będzie tak zbyt monotonnie z samą lawendą? Ona nie kwitnie zbyt długo, prawda? Może mogłabym lawendę od strony tarasu, a od drugiego kancika dać kolorowe coś innego? Np ciemne żurawki, bo tam dużo słońca jest? Albo po jednej trawce z każdej strony?
wrobelki 22:53, 16 maj 2016

Ja miałam taki plan żeby połączyć żółte żurawki z lawendą fajnie to wyglądało, ale moja rabata w cieniu więc musiałam lawendę przenieść. Jak ciemne to te bardzo ciemne chyba albo trawkę konwalnik też super jest U mnie dziewczyny do lawendy też kocankę polecały i kostrzewę siną.