Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 17:26, 16 maj 2016

To super. Będziesz z nich bardzo zadowolona.
ewusia81 20:46, 16 maj 2016

Karol99 napisał(a)

Princeton Gold tez może być, również go nie przypala. Golden Globe na słońcu robi się okropny. Jego nie polecam.

Klona kupiliśmy w okolicznej szkółce. Jest tam wiele dużych okazów.

Karolu, przepraszam, że tak Cię męczę o te żółte klony ale mam jeszcze pytanie, czy masz jakieś wyrobione zdanie na temat klonów jesionolistnych?? Z żółtych znalazłam (mniejsze niż twój Crimson Gold): 'Kelly`s Gold'i 'Auratum', bo Oddessanum do słońca się nie nadaje i też jest duży... Znalazłam też klon polny 'Postelense'który też się wybarwia na żółto ale nigdy o nim nie słyszałam...
Kurczę, boję się, że 15-20m drzewo jest za duże na moje ok 600m ogrodu... fakt, ściana ma jakieś 25m długości ale chciałam na niej wepchnąć 3 kolory klona: żółty, bordowy i zielony... Nie chciałabym "zadusić" ani tych drzew ani działki wielkimi drzewiskami...
Karol99 21:07, 16 maj 2016

Nie męczysz mnie, coś Ty Lubię rozmawiać na takie tematy.

Mam klony jesionlistne, mi sie akurat podobają. Mam Odessanum i w słońcu ich nie przypala. Kellys Gold nie znam, ale Auratum jak najbardziej godny polecenia. Poza tym klony możesz dowolnie ciąć więc w duże drzewa nie wyrosną.

O klonie polnym Postelense nie słyszałem, jednak polne są bardzo ładne. Jeżeli znajdziesz o nim pozytywne opinie to też smiało możesz sadzić. Jego również możesz przycinać i nadawać taki kształt jaki Ci się podoba.

Jeżeli będziesz korygowała ich wzrost to nie zagłuszą Twojej działki, nic się nie bój. Zobacz na mojego. Niby zwykły klon, który rośnie blisko domu ale dzięki cięciu udało zrobić się z niego kulkę, już taki zostanie. Teraz może rozrastać się tyko na boki.

Tu akurat przed cięciem
Asiuniaa 21:11, 16 maj 2016

Piękny ten kupiony klon. Ja zachorowałam na buka dawyck gold.
Wsadziłeś stipę? Jak się ma ?
Karol99 21:14, 16 maj 2016

Dziękuje.

Stipe teraz hartuje, za parę dni wysadzam. Ma się bardzo dobrze.
lindsay80 21:17, 16 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Dziękuje.

to tak jak ja tylko moja taka miernota, ciekawe w ogóle czy coś z niej będzie.
Karol99 21:23, 16 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

to tak jak ja tylko moja taka miernota, ciekawe w ogóle czy coś z niej będzie.

Może w gruncie się bujnie.
alis 22:03, 16 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Nie męczysz mnie, coś Ty Lubię rozmawiać na takie tematy.

Mam klony jesionlistne, mi sie akurat podobają. Mam Odessanum i w słońcu ich nie przypala. Kellys Gold nie znam, ale Auratum jak najbardziej godny polecenia. Poza tym klony możesz dowolnie ciąć więc w duże drzewa nie wyrosną.

O klonie polnym Postelense nie słyszałem, jednak polne są bardzo ładne. Jeżeli znajdziesz o nim pozytywne opinie to też smiało możesz sadzić. Jego również możesz przycinać i nadawać taki kształt jaki Ci się podoba.

Jeżeli będziesz korygowała ich wzrost to nie zagłuszą Twojej działki, nic się nie bój. Zobacz na mojego. Niby zwykły klon, który rośnie blisko domu ale dzięki cięciu udało zrobić się z niego kulkę, już taki zostanie. Teraz może rozrastać się tyko na boki.

Tu akurat przed cięciem

Piękny klonik Karolu.
Karol99 06:48, 17 maj 2016

Dziękuję.
Hogata 19:12, 17 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Dziękuje.

To ja swoje już wsadziła, bez hartowania, a tu taka zimnica. Ale wolałam wsadzić do ziemi, niż ususzyć na parapecie