Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 13:45, 13 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)
ja wczoraj sadziłam u siebie z rozłogow i dawalam na nową rabatę ale w ogranicznikach (donice bez dna)

Właśnie Gosia Ty przy buksach na froncie masz starsze od moich beatlesy, mocno Ci się "rozłaziły" rozlogi, że ograniczniki dajesz...?
swoje młode chcę dać na rabatę-opaskę przy domu od poludnia (gdzie mam cisowe stożki) ale boje się, że teraz mogą nie przyjąć się -zwłąszcza, że tam słońce mocno daje... hmmm... dałaś mi do myślenia
Na zielonej... trawce :) 13:42, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Renia cieszę, że dół minął

To zdjęcie z przed godzinki specjalnie for YoU tak kwitną już

Wiesz Renia u mnie tuż obok po lewej jest gaik brzozowy, z prawej koło-siedzisko znów zielona brzoza i drugi gaik z doorenbosami... za bardzo mi się to zleje wszystko (tak myślę) bordowy akcent mam na rabacie przy placyku tarasowym (klon) i przy placu zabaw (buk pendula) tak mnie naszło aby powtorzyć tu Choć rozważałam jeszcze zieloną wersję np. z jarzębiną (podoba mi się faktura liści )

Hortki z grackami zaraz poszukam foty

Ale uzasadnienie! Mnie byś wprawdzie każdym przekonała, ale to już wątpliwości nie pozostawia "Faktura liści"
Wyższa Szkoła Ogrodorsytetu :
Na zielonej... trawce :) 13:42, 13 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Mmmmmm, takie buczki strzyżone! Będzie miodzio

Mam nadzieję
Na zielonej... trawce :) 13:40, 13 lip 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Będzie wymieniać wiśnie kiku na różance. Też się zastanawiam, jak chce tego dokonać, toż to będzie mega wyczyn w tym buszu.

Ty będziesz sadzić drzewa na końcu i ja również. Na pewno ucierpią siewki orlików i innych bylinek, ale trudno; plan trzeba wykonać.

Mus to mus.... czasem nie idzie inaczej... a Marzena da radę - bo kto jak kto jak nie ona i jeszcze zapoda nam takie foto, że będziemy szczęki zbierać

Lecę do Ciebie co tam będziesz sadzić
Na zielonej... trawce :) 13:37, 13 lip 2017

Do góry
Renia cieszę, że dół minął

To zdjęcie z przed godzinki specjalnie for YoU tak kwitną już

Wiesz Renia u mnie tuż obok po lewej jest gaik brzozowy, z prawej koło-siedzisko znów zielona brzoza i drugi gaik z doorenbosami... za bardzo mi się to zleje wszystko (tak myślę) bordowy akcent mam na rabacie przy placyku tarasowym (klon) i przy placu zabaw (buk pendula) tak mnie naszło aby powtorzyć tu Choć rozważałam jeszcze zieloną wersję np. z jarzębiną (podoba mi się faktura liści )

Hortki z grackami zaraz poszukam foty
Na zielonej... trawce :) 13:36, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
U Marzeny wszędzie piękny busz... alem nie w temacie co wymienia... coś mi się kojarzy, że nigry? oświeć mnie proszę...

Będzie wymieniać wiśnie kiku na różance. Też się zastanawiam, jak chce tego dokonać, toż to będzie mega wyczyn w tym buszu.

Ty będziesz sadzić drzewa na końcu i ja również. Na pewno ucierpią siewki orlików i innych bylinek, ale trudno; plan trzeba wykonać.
Na zielonej... trawce :) 13:31, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Dzięki Renia Jak dziś humor lepszy? Pewnie pół ogrodu już opitoliłaś z chwastów

Hortensjowa nie zmieniła się jakoś szczególnie, ID tylko ładnie się rozrosły, a mam je zaledwie 2 miesiące - maluszki sadziłam i ML doszły (ale maleństwa jeszcze )

ogólnie stanęło na bordowym akcencie drzewiastym w tym miejscu... na jesień 3 szt prawdopodobnie buków posadzę

https://pl.pinterest.com/pin/463307880405719647/

No może trochę

Tylko nie mów, że to są limki i już u Ciebie kwitną Moje w tej chwili mają jakieś 130cm i ani myślą zakwitnąć ... posadziłam przed nimi, w maju chyba, rozplenicę hameln ale bardzo mała jest jeszcze i efekt żaden ... u Ciebie ID ślicznie się rozrosły ... z drzewami będzie o niebo lepiej ale ja wybrałabym zielone ... chyba minęło mi z kontrastami ... ostatnio jakiś minimalizm mnie dopadł

PS A pokazałabyś jeszcze z kilku stron tą drugą hortensjową z grackami?
Na zielonej... trawce :) 13:29, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Gosia nie mam żadnych ograniczników... rozłogi mają, ale trzymią się póki co w ryzach... na jesień chce młode przesadzić na inne rabaty (nawet spore już są )
ja wczoraj sadziłam u siebie z rozłogow i dawalam na nową rabatę ale w ogranicznikach (donice bez dna)
Na zielonej... trawce :) 13:21, 13 lip 2017

Do góry
U Marzeny wszędzie piękny busz... alem nie w temacie co wymienia... coś mi się kojarzy, że nigry? oświeć mnie proszę...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:19, 13 lip 2017

Do góry
Marti jak ja Ci zazdraszczam wakacji od dzieciaczków.... no szalejesz kochana tylko się nie rozpuść za bardzo bo to, że dziadkowie rozpuszczą Twoje jak dziadowski bicz nad morzem to wiadomo

ps. Ale i u mnie światełko w tunelu w tym względzie... od września córa do przedszkola ruszy, to sobie odbiję a co
Na zielonej... trawce :) 13:14, 13 lip 2017

Do góry
Pukam się w głowę, że od d... strony zaczęłam i drzewa na koniec sadzę, ale jakoś tak mnie niedawno naszło jak klon zdechł, że chcę

Dzięki Kamila... mam nadzieję, że uda mi się trafić ładne - nie za fortunę
Przerwa na kawę... 13:12, 13 lip 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
właśnie Asia i przy robieniu zdjęć dobitnie sobie uświadomiłam, że nic nie widać i chyba głupi to był pomysł z Umbrą. Gorzej, że ciemnych lub cytrynowych drzew o koronie do 2 metrów szerokości mało jest. Jakby coś ci do głowy wpadło - pisz proszę. To finalnie nie może być duże drzewo lub takie nadające się do formowania.

Przyszłam od siebie do Ciebie ciąg dalszy pociągnąć moim zdaniem delikatne listki umbr giną na tle - jeśli chciałabyś zielone to może coś o większych liściach np. katalpy?

Z bordowych to może coś Ci wpadnie w oko:
* klon odmiany sprawdz sobie (ja mma np. rd royal )
* buk
* wiśnia - nigra czy pisardi

* ambrowiec jesienią się przebarwia na czerwono
Na zielonej... trawce :) 13:01, 13 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)

Piękna hortensjowa rabata, bordo rzeczywiście będzie taką wisienką na torcie

Dziękuję choć wszystko jeszcze dość małe, bo Limki sadzone na jesień, ID w maju, ML tydzień temu - mam nadzieję, że w przyszłym sezonie porośnie... tak bordowe buki wydaje mi się, że fajnie się wpasują... takie dość przygaszone (bo intensywnego odcienia np. nigry czy pissardi tam nie widzę )

Na zielonej... trawce :) 12:57, 13 lip 2017

Do góry
Będę ciąć, nie mam za bardzo wyjścia bo ta rabata jest dość wąska
Na zielonej... trawce :) 12:56, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Hortensjowa nie zmieniła się jakoś szczególnie, ID tylko ładnie się rozrosły, a mam je zaledwie 2 miesiące - maluszki sadziłam i ML doszły (ale maleństwa jeszcze )

ogólnie stanęło na bordowym akcencie drzewiastym w tym miejscu... na jesień 3 szt prawdopodobnie buków posadzę

Piękna hortensjowa rabata, bordo rzeczywiście będzie taką wisienką na torcie
Ogród Mirelli 12:56, 13 lip 2017

Do góry
Catalina moje budleje tez wiosną dość mocno cięte... mimo to wielkoludy rosły... dla mnie ładne tylko kwiaty... liście niestety nieatrakcyjne - eM nawet pokusił się o stwierdzenie, że wyglądają jak chwaściory... wywaliłam bez żalu ale wiadomo nie to ładne co ładne, a co się komu podoba

u mnie przestało padać... w nocy dodatkowo wietrzysko dawało czadu, o 3 się przebudziłam, przez myśl mi przeszło, że surfiniami nieźle targa... mruknełam niech się dzieje co chcę...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:50, 13 lip 2017

Do góry
Pięknie Gosia masz, wiesz nie?
Na zielonej... trawce :) 12:47, 13 lip 2017

Do góry
ogrodrenaty napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia komunijne...piękna kobieta i jeszcze piękniejsza Rodzina .Pozdrawiam

Merci

Pozdrowionka także ślę
Na zielonej... trawce :) 12:46, 13 lip 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Beatlesy piekne jak peruki kudłacze chyba sama sie pokusze o nie

Też mi się podobają, szybko przybierają na masie

Będzie Pani zadowolona
Na zielonej... trawce :) 12:45, 13 lip 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies