Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

nawigatorka 13:16, 13 lip 2017

ghdybys widziała w jakim buszy Marzena bedzie drzewa wymieniała to uznałabyś, że u ciebie jest luzik
AngelikaX 13:21, 13 lip 2017

U Marzeny wszędzie piękny busz... alem nie w temacie co wymienia... coś mi się kojarzy, że nigry? oświeć mnie proszę...
malkul 13:29, 13 lip 2017

AngelikaX napisał(a)
Gosia nie mam żadnych ograniczników... rozłogi mają, ale trzymią się póki co w ryzach... na jesień chce młode przesadzić na inne rabaty (nawet spore już są )
ja wczoraj sadziłam u siebie z rozłogow i dawalam na nową rabatę ale w ogranicznikach (donice bez dna)
ren133 13:31, 13 lip 2017

AngelikaX napisał(a)
Dzięki Renia Jak dziś humor lepszy? Pewnie pół ogrodu już opitoliłaś z chwastów

Hortensjowa nie zmieniła się jakoś szczególnie, ID tylko ładnie się rozrosły, a mam je zaledwie 2 miesiące - maluszki sadziłam i ML doszły (ale maleństwa jeszcze )

ogólnie stanęło na bordowym akcencie drzewiastym w tym miejscu... na jesień 3 szt prawdopodobnie buków posadzę

https://pl.pinterest.com/pin/463307880405719647/

No może trochę

Tylko nie mów, że to są limki i już u Ciebie kwitną Moje w tej chwili mają jakieś 130cm i ani myślą zakwitnąć ... posadziłam przed nimi, w maju chyba, rozplenicę hameln ale bardzo mała jest jeszcze i efekt żaden ... u Ciebie ID ślicznie się rozrosły ... z drzewami będzie o niebo lepiej ale ja wybrałabym zielone ... chyba minęło mi z kontrastami ... ostatnio jakiś minimalizm mnie dopadł

PS A pokazałabyś jeszcze z kilku stron tą drugą hortensjową z grackami?
_Martini_ 13:36, 13 lip 2017

AngelikaX napisał(a)
U Marzeny wszędzie piękny busz... alem nie w temacie co wymienia... coś mi się kojarzy, że nigry? oświeć mnie proszę...

Będzie wymieniać wiśnie kiku na różance. Też się zastanawiam, jak chce tego dokonać, toż to będzie mega wyczyn w tym buszu.

Ty będziesz sadzić drzewa na końcu i ja również. Na pewno ucierpią siewki orlików i innych bylinek, ale trudno; plan trzeba wykonać.
AngelikaX 13:37, 13 lip 2017

Renia cieszę, że dół minął

To zdjęcie z przed godzinki specjalnie for YoU tak kwitną już

Wiesz Renia u mnie tuż obok po lewej jest gaik brzozowy, z prawej koło-siedzisko znów zielona brzoza i drugi gaik z doorenbosami... za bardzo mi się to zleje wszystko (tak myślę) bordowy akcent mam na rabacie przy placyku tarasowym (klon) i przy placu zabaw (buk pendula) tak mnie naszło aby powtorzyć tu Choć rozważałam jeszcze zieloną wersję np. z jarzębiną (podoba mi się faktura liści )

Hortki z grackami zaraz poszukam foty
Zana 13:38, 13 lip 2017

Mmmmmm, takie buczki strzyżone! Będzie miodzio
AngelikaX 13:40, 13 lip 2017

_Martini_ napisał(a)

Będzie wymieniać wiśnie kiku na różance. Też się zastanawiam, jak chce tego dokonać, toż to będzie mega wyczyn w tym buszu.

Ty będziesz sadzić drzewa na końcu i ja również. Na pewno ucierpią siewki orlików i innych bylinek, ale trudno; plan trzeba wykonać.

Mus to mus.... czasem nie idzie inaczej... a Marzena da radę - bo kto jak kto jak nie ona i jeszcze zapoda nam takie foto, że będziemy szczęki zbierać

Lecę do Ciebie co tam będziesz sadzić
AngelikaX 13:42, 13 lip 2017

Zana napisał(a)
Mmmmmm, takie buczki strzyżone! Będzie miodzio

Mam nadzieję
Makusia 13:42, 13 lip 2017

AngelikaX napisał(a)
Renia cieszę, że dół minął

To zdjęcie z przed godzinki specjalnie for YoU tak kwitną już

Wiesz Renia u mnie tuż obok po lewej jest gaik brzozowy, z prawej koło-siedzisko znów zielona brzoza i drugi gaik z doorenbosami... za bardzo mi się to zleje wszystko (tak myślę) bordowy akcent mam na rabacie przy placyku tarasowym (klon) i przy placu zabaw (buk pendula) tak mnie naszło aby powtorzyć tu Choć rozważałam jeszcze zieloną wersję np. z jarzębiną (podoba mi się faktura liści )

Hortki z grackami zaraz poszukam foty

Ale uzasadnienie! Mnie byś wprawdzie każdym przekonała, ale to już wątpliwości nie pozostawia "Faktura liści"
Wyższa Szkoła Ogrodorsytetu :