Czekam na rozkwit pozostałych odmian tulipanów
Dzisiaj trochę więcej słońca i trochę cieplej
Dookoła garażu przygotowana ziemia. Jadę dzisiaj do szkółki po berberysy i jutro może zacznę sadzić
Głogownik aż rozprasza swoją czerwienią, szkoda, że nie kwitnie, trawki faktycznie już bujne, r. variegata od Ciebie i u mnie taka zdrowa i soczysta...busz już prawie, wiklinowe czaple fajowe
Klonik Jordan może jeszcze odbije....sprawdzaj...a co z Garnetami się stało?
Piękny ogród. Rozmarzyłam się. Wieczorem rozglądnę się więcej.
Kilka dni temu wyciągnęłam na próbę z 30 sadzonek bukszpanu, który wetknęłam w ziemię poprzedniej wiosny po formowaniu moich kulek. 99% się przyjęło, czyli mam około 300 sztuk takich sadzoneczek a w tym roku przygotowałam kolejne 400...A w górny rogu widać sadzoneczkę ostrokrzewu. 3 z pięciu przezimowały i mają pąki. Jeszcze się nie cieszę, ale jestem pełna optymizmu.
Dorodne masz te buksy Ten wielki to jak długo rośnie u Ciebie? Ja kupiłam ostatnio takie 3 giganty ... kopane z gruntu ... więc boję się trochę czy aby się przyjmą ... czy powinnam je teraz jakoś szczególnie traktować?
Cieszę się z moich wyborów magnolii. Dzięki różnicom w terminach kwitnienia mogę się długo delektować ich kwiatami nie tylko u innych ale i u siebie.
A wybór naprawdę jest przeogromny, tylko w jednym szkółkowym katalogu widziałam ich ok. 30 - jest w czym wybierać!
Magnolia succina Sunrise - czyż nie piękna!? a ona dopiero się otwiera, za kilka dni kwiaty będą miały inny kształt.