Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 10:31, 08 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

A druga sprawa to jak patrzę na modrzewie w tej fazie to żałuję, że swoich się pozbyłam. Ale Ty Kasia masz jakąś odmianę. Pamiętasz co to za jedna?

No i bardzo gratuluję ukorzenionych Limek, w zeszłym roku mi się nie udało ale może w tym będzie lepiej. Pamiętaj, że jestem tu prawie codziennie tyle że po cichutku
Moja bajka 10:31, 08 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

To najpierw zacytuję bo bardzo mi się podoba u Ciebie dużo szybciej wszystko kwitnie i mogę sobie popodglądać. Kasia, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa. Tym bardziej to cenie bo my podobnie w głowie mamy
Asi ogródek pod świerkami 10:28, 08 kwi 2016

Do góry
Tak wydumałam rabatę przy sadzie. Pod płotem cisy a pomiędzy nimi miskant ML. Przed świerkiem połaczenie carex amazon mist lub frosted curls z szałwią omszoną różową. Przed cisami 3 carex buchanii lub bronze form za nimi w prawo tawułki golden. Przed nimi liatra. Nastepnie 3 tuje golden tuffet a w prawo stipa z berberysem bagatelle, Na prawej ścianie rabaty hortensje vanille fraise przeplecione miskantem graziella . W okrągłej rabatce z grysem białym grujecznik a wokół niego już w korze rozchodnik różowy z rozplenicą hameln.Nie wiem co z miejsce oznaczonym znakiem zapytania?
Co wy na to?
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:27, 08 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
O jaaa i Rh i pękają !!!

Ja na swoje nowo posadzone niecierpliwie czeka ,a one jeszcze nic

Ewa moje też w pąkach.
Ten rodek z nowości kupiony niedawno

Wczoraj skusiłam się na mak pełny.
Ładna sadzonka i 5 zł

Ciekawa jestem jak mi zakwitnie,
pąków ma sporo.

Rododendronowy ogród II. 10:19, 08 kwi 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Bozenko ale Laura urosla ,taki patyczek byl a jakbys miala wybrac jedna jedyna azalie to ktora bys wybrala ?

Krysiu swoim wpisem sprowokowałas mnie do poszukania Laurki w dniu kupienia. Myslałam ze mam zdjecia jak ja niose ale nie miałam za to znalazłam zaraz po posadzeniu , no i róznica jest faktycznie wielka , jedna jej gałązka wygląda jak cała w tamtym roku. wklejam dla porównania.Sama nie przypuszczałam że jest taka różnica.

Pytałas jaką azalię bym wybrała gdybym mogła wybrac jedna. Myślę że jednak Narcisflorę choc ona moze przemarzac a jesli nie ją to pewnie Canons Double ale wybór bardzo trudny.
Ogródek Iwony II 10:17, 08 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, jakoś do piwoni nie pałam miłością, mam zwykłą, która nie kwitnie i nie wiem, co z nią zrobić. Drzewiaste ponoć są pewniejsze, jeśli chodzi o kwitnięcie. Może kiedyś dorosnę do piwoni ...

Wczoraj sobie porysowałam wersję rabaty przy wejściu, chciałam tam upchnąć derenie Ivory, ale Chyba Sebek mi ją wybił z głowy w tym miejscu.

Mam tam kilka roślin posadzonych, ale wydaje mi się, ze tworzą bałagan, dlatego troszkę poprawię tę rabatę.

Wczoraj planowałam tak:

1 - obwódka z bukszpanu
2 - tuje kulki
3 - berberys cięty w kulkę
4 - kalina sztywnolistna
5 - szpaler hortensji Vanilia Fraize ( 4 sztuki)
6 - żurawki bordowe (na szambie)
7 - runianka (na szambie)
sz - szambo, strefa martwa
to wszystko już jest, dosadzić mogłabym:
ML, R - to miskant Gracilimus, albo rozplenica Hameln ...
dereń - to dereń Ivory hallo
8 - cyprysik groszkowy aurera nana
9 - rozchodnik różowy zwykły
Albo może tak - wersja na dziś:

a jak dasz derenie to zasłonią berberys, tuje kulki a przed nimi wysokie trawy? chyba też przesłonią thujki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:15, 08 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Boże, jak u Ciebie pięknie! A jakie kolory soczyste Miodzio.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:12, 08 kwi 2016

Do góry
yolka napisał(a)
wiosna na ciężkiej glebie się pojawiła, u mnie też. Pozdrawiam

wreszcie

W kamiennym kręgu od początku 10:12, 08 kwi 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Masz jakąś ulubioną konkretną odmianę tulipana którą Ty byś polecała za wygląd, kolor itp

Paweł z przykrością muszę przyznać, że nie mam ulubionej.....wszystkie mi się podobają
Tak na poważnie, to powielu latach, okazuje się, że te najpospolitsze, są najwierniejsze.....nie chorują, dobrze się mnożą, a wiadomo, że to ważne, by kwiat cieszył nie tylko w pierwszym roku po posadzeniu.
Nie wiem jaka jest przyczyna, ale okazuje się, że te najpiękniejsze (kupowane u polskiego producenta) piękne są w pierwszym roku, ale nie zawsze. Kupione jesienią.....teraz wychodzą jakieś poskręcane....masakra!!
Po za tym te "piękne" nie chcą się rozmnażać
Wniosek z tego, że najpospolitsze muszą być ulubione
Tutaj 2013 rok

Moja codzienność - ogród Oli 10:11, 08 kwi 2016

Do góry

prośba
za szpalerem Limek wzdłuż domu rosną jeżówki z ML
ML idą na nową rabatę, zagłuszone marnieją ...

zostawić same jeżówki czy posadzić inne trawy, jeśli tak jakie ?

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 10:06, 08 kwi 2016

Do góry
babajaga napisał(a)
Witam! czy ktoś może mi powiedzieć co to za drzewo? z góry dziękuję

[img

Obstawiam tuje które nie miały wystarczającej ilości wody. Mam u siebie i zaczynają wyglądać dokładnie tak samo. Szyszkuja chyba. Ale mogę się mylić bo ja początkująca jestem.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:04, 08 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Reniu, wpadłam się przywitać, pozdrówki zostawić.
Nie ogarniam znajomych wątków. Za dużo mam do tyłu.ale jestem

u mnie teraz to samo

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:04, 08 kwi 2016

Do góry
Super niwaki Ci wyszło Chmurki się zagęszczą dopiero w przyszłym roku, jeszcze raz w czerwcu je ciachniesz

Ja przy swoim zrobiłam myk, że zdrutowałam/przywiazałam te cieńsze gałązki do grubszych, żeby chmurki były gęściejsze, a wtedy podstawa jest lepiej widoczna. Bo w klasycznym niwaki liczba chmurek ma być nieparzysta 5-7...

Te chmurki, gdzie kółka, mogłabyś spróbować połączyć razem. Musisz spróbować, czy tak się da, bo na zdjęciu nie widać wszystkiego

Pogoda ma się niebawem poprawić. Może mognolie wytrzymają.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:02, 08 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

juz nie pamiętam moze to coś ci powie
odpowietrzenie to ta szersza otwarta dziura

Super, dziękuję Ci bardzo:*.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:58, 08 kwi 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)

ok, dziś lub jutro po południu dzwonię

bardzo lubię czerwone przyrosty u róż, dają kolor

Woda nie wsiąka w agrowłókninę 09:54, 08 kwi 2016

Do góry
Witam uprzejmie. Proszę o pomoc.

Nabyłem agrowłókninę na aukcji (5235847089), Sprzedający ma dobre opinie, podkreśla zdecydowanie, że to włóknina ogrodowa.
Wczoraj na wieczór skończyłem rozkładać pod tujami. Puściłem 10 minut wodę linią kroplującą. Dziś rano moim oczom ukazał się widok jak na zdjęciach - woda bądź jej część nie wsiąkła. Jestem trochę smutny, bo się narobiłem, a tutaj klops

1. Czy to normalne zachowanie agrowłókniny? Może ona potrzebuje czasu, żeby "nasiąknąć", no sam nie wiem...
2. Może linię kroplującą powinienem zamontować pod włókniną? Ale w takim razie co z deszczem? Nie będzie wsiąkał?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Moja bajka 09:54, 08 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Sylwuś byłam i podziwiałam. A Ty zobacz moje

Ale masz tfu tfu piękną ta magnolie. Cudny kolor. Macham z rana
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:51, 08 kwi 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Która to? Pokaż tylko palcem a zrobię porządek
Zdjęć z telefonu nie udało się odzyskać niestety a szkoda, widok takich drzew w matizie- bezcenny

wszystko zostanie w rodzinie

ja mam tylko jedno

i cd ogrodu

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:44, 08 kwi 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Czekam na fotki

udało się zrobić zdjęcia wczoraj

Skarbonkowy ogródek 09:44, 08 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
ależ tą magnolię masz piękną

Co nie

Przedwczoraj wyruszyłam na poszukiwanie hortensji Limelight. Udało mi się znaleźć nie najgorsze krzaczki za całkiem rozsądną cenę.

Beda posadzone pod tym oknem. Rabata oczywiście będzie ciutke poszerzona i bez krawężników. Nie mam pomysłu na dalsza cześć rabaty wzdłuż ściany i czym podsadzić hortensje. Myślałam żeby cały ten pas przeznaczyć na hortensje. Pasek jest wąski, około 1 m. Mogę powiększyć do maks 1,5 m.

A przy okazji skusiłam się na parę kulek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies