Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:41, 05 wrz 2012

Do góry
Małgosiu czy u Kapisów będziesz?
Ogród w Alei Lipowej... 06:35, 05 wrz 2012

Do góry
justi napisał(a)
Lecę spać, jutro może naciacham zdjęć papa

Naciachaj zdjęć Justynko Czekamy !
Lecę w kulki... 06:27, 05 wrz 2012

Do góry
Aniu a jak twoje wisienki? Przyjęly się ?
Ogród w Holandii 06:25, 05 wrz 2012

Do góry
Agato wracaj szybko do zdrowia i ogrodu!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:35, 04 wrz 2012

Do góry
Asia chyba po przycięciu bedzie jeszcze gorzej bo łyso będzie na tej rabacie. Nie wiem czy to wytrzymam.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:30, 04 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżeno, nie wiem, czy masz te czujniki i sterowniki (pewnie tak) ale będzie super z wodą pod nogami. Pan tani, osprzęt dobry ale ogród przechodzi "grajdoł" (nie widać tego wprawdzie ale tak czuję). Bambusy niech sobie idą precz, bo Twoje pomysły z grabami są świetne. Ja już bym chciała zobaczyć Twój ogród za lat 3.
Aspiryna jest świetną róża, też tak uważam ale nie pachnie. U mnie siedzi w zielniku i brak zapachu nie jest żadnym mankamentem.

Ewo i tak Aspirin w inne miejsce pójdzie bo mi nie pasuje do różowych fairy. Myśle i wiosną będę dzialać a róże dla mnie nie muszą pachnieć
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:28, 04 wrz 2012

Do góry
Aga i Anitka takich donic do bambusow nie ma, albo bym zbankrutowała... I na dodatek bym już wejścia do ogrodu zimowego nie miala.....
Miłam taki plan aby ogród zimowy mial donice na poziomie podłogi (wkopane) ale znów M storpedowal.... Ale jak wygram w totka to tak będzie
A bambusy może za gaBiony pójdą. Między płotem a gabionami lub w ogóle za ogrodzenie....

Na razie mnie nie stać na graby..... Priorytet nawadnianie... Muszę poczekać rok
Zimozielony ogród przy białym domu 21:24, 04 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak żyć.... czas umierać.... Nic piękniejszego już w życiu nie zobaczę ....

Marzenka? bo będę lać na kwaśne jabłko i słuchać czy żyjesz

Lej Danusiu, lej z takiej ręki to czysta przyjemność
Zimozielony ogród przy białym domu 21:22, 04 wrz 2012

Do góry
Dubelek, za dużo wejść i się serwer wiesza
Zimozielony ogród przy białym domu 21:21, 04 wrz 2012

Do góry
Jak żyć.... czas umierać.... Nic piękniejszego już w życiu nie zobaczę ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:21, 04 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Irenko nie ukrywam, ze czekam aby zdechły
Stzryżone graby na wysokich pniach "ukrzyżowane", podsadzone kulami bukszpanowymi i białymi tulipanami wiosną

Madżenka, no nie podejrzewałam Ciebie o takie mordercze zapędy A nie możesz tych bambusów jak radzi Enya do donic powsadzać i trzymać w ogrodzie zimowym? Możesz nie wierzyć, ale dokładnie o takich formowanych grabach pomyślałam do Ciebie zamiast bambusów! Rewelacyjny pomysł!
Nawadniania bardzo zazdraszczam i podpatruję co i jak, bo a nuż widelec w przyszłym sezonie i u mnie się uda...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:03, 04 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Marzena, będzie ciekawiej bez tych bambusów, nie żałuj ich. Postaw na graby

Anita ech, wiesz ile kosztowaly... Ech i żal tej kasy... Ech ale M chcial abyśmy się projektu trzymali, ech a graby by już gęściutkie były
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:01, 04 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
A masz sterowniki i czujniki wilgotności?

Tak, kazdą z trzech sekcji musze inaczej programować, bo z tylo bagno, z przodu sachara a za garażem przeciętnie ale lekka, przepuszczalna gleba nawieziona, calkiem odmienna..
Czujnik będzie na stronie zachodniej ale i tak mogę ręcznie sobie wszystko poprzestawiać, ilość wody, częstotliwość włączania, etc ale szkolenie pod koniec tygodnia

Myślę, że się będzie sprawdzać. A ponieważ generalnie mam za mokro to mogę sam trawnik sobie np tylko włączać. Ale mądrzejsza to ja będę za rok i wtedy mogę doradzać
Lecę na serial do Danusi zimozielonego ogrodu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:51, 04 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Marzena, a ktoś Wam robił projekt nawadniania? Pogadamy o tym u Kapiasów, o ile uda mi się do Ciebie dopchać, bo tak pewnie będziesz oblegana

Pan złota rączka , młody chłopak, który robił nawadnianie sąsiadom Wytyczne dotyczące stref i warunków glebowych otrzymał ode mnie Pracuje na dobrym sprzęcie hunter i rainbird a cenowo jest bardzo tani.
A tak na serio to głowny koszt instalacji to sprzęt, kupowany z nim w hurtowni z jego rabatem
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:49, 04 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
ach, nowy serial...wow. się będzie działo, ale za to potem jaki luzik, Madżenka bez szlaufa!!

ciut widać, ale ujdzie; tak patrzę na twoje bambusy i też coś one słabo tam daja radę, masz juz pomysł, co w zamian, jakby co?

Irenko nie ukrywam, ze czekam aby zdechły
Stzryżone graby na wysokich pniach "ukrzyżowane", podsadzone kulami bukszpanowymi i białymi tulipanami wiosną
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:48, 04 wrz 2012

Do góry
A na dobranoc moja faworytka
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:47, 04 wrz 2012

Do góry
ach, nowy serial...wow. się będzie działo, ale za to potem jaki luzik, Madżenka bez szlaufa!!

ciut widać, ale ujdzie; tak patrzę na twoje bambusy i też coś one słabo tam daja radę, masz juz pomysł, co w zamian, jakby co?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:44, 04 wrz 2012

Do góry
A stojąc nad grandiflorami i miskantami dla tesciowej zastanawiam się czy ich gdzieś u mnie nie posadzić....

Moja limlajtka jeszcze ma świeże limonkowe pąki

I róza aspirin szaleje

A fairy z obi sadzona w czerwcu tez nie gorsza Tylko ma takie drobniuteńkie listki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:44, 04 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Irenka........ oj MIluśka, Ciebie na moment nie mogę spuścić z oka, bo zaraz kolejna setka..... normalnie to bym sie załamła , ze wstydu spaliła, ale jak Madżenka nie zdążyła, to ja tym bardziej jestem rozgrzeszona...
A ja życzę, by nowy wątke rozpocząć z nowym domkiem ogrodowym.... wykończonym na tip top, łącznie z poduchami w róże........ chyba, że już ta koncpecja odeszłą w niebyt...... ..
a tymczasem moja rózyczka z dzisaj dla Ciebie ... świeżutko złapana...

Aniu, ta róża jest piękna i pachnąca, wiesz, że takie lubię
też bym sobie tak życzyłą z nowym wątkiem...ale realia czasami inne!

koncepcja sie ostała, ale jeszcze więcej dojrzała co do szczegółów

jesteś rozgrzeszona!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:44, 04 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Wiiidać - ale będzie super

Myślałam, ze będzie gorzej, dlatego do jesieni czekaliśmy aby ogrodu w pełni sezonu nie demolować...
A ja mój trawnik przez trzy dni pod rząd podlewałam aby się zazielenił...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies