Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 20:40, 04 wrz 2012

hanka_andrus napisał(a)
Kolejna setka po czasie....... coś Hanusia ma spóźniony zapłon! Ściskam dziewięćsetnie!

Hanuś, dzięki nie spóźniona, zagoniona byłaś i te pogaduszki z sąsiadem

mój dziś stwierdził po pracy przy domu i ogrodzie, że nie wie, jak sobie poradzimy dalej...to juz mnie zaniepokoiło, znaczy sił dużo mnie
Milka 20:41, 04 wrz 2012

noemi napisał(a)
Irenko trzmieliny po 35 zł ...szczepione dość wysoko ok 150cm ... zdjęcie usunę jak zobaczysz i wkleję kwiatka ...

nie usuwaj...popatrze sobie dłużej; fajne są, czyli chcę...co do reszty ustalimy jutro
kochana jesteś Madziu
Milka 20:44, 04 wrz 2012

asc napisał(a)
Irenka........ oj MIluśka, Ciebie na moment nie mogę spuścić z oka, bo zaraz kolejna setka..... normalnie to bym sie załamła , ze wstydu spaliła, ale jak Madżenka nie zdążyła, to ja tym bardziej jestem rozgrzeszona...
A ja życzę, by nowy wątke rozpocząć z nowym domkiem ogrodowym.... wykończonym na tip top, łącznie z poduchami w róże........ chyba, że już ta koncpecja odeszłą w niebyt...... ..
a tymczasem moja rózyczka z dzisaj dla Ciebie ... świeżutko złapana...

Aniu, ta róża jest piękna i pachnąca, wiesz, że takie lubię
też bym sobie tak życzyłą z nowym wątkiem...ale realia czasami inne!

koncepcja sie ostała, ale jeszcze więcej dojrzała co do szczegółów

jesteś rozgrzeszona!!!
monitka 21:19, 04 wrz 2012

Irenko gratuluję dziewięciu setek i kolejnych życzę
pozdrowienia

Klamber 22:07, 04 wrz 2012

Irenko, widziałem twoją rozplenice rubrum ładna, widziałem, na Zieleń to życie ale doczytałem że nie zimuje to mi się przestała podobać ale za twoją trzymam kciuki. Gratuuę kolejnej setki. Moja rozplenica dla Ciebie.
Milka 10:28, 05 wrz 2012

Monitko i...Robercie, serdeczne dzięki

wiem, że nie zimuje, potestuję z nią trzymając w piwnicy a twoja śliczna
Milka 13:42, 05 wrz 2012

zbieram nasiona aksamitki, żmudna, nudna i wymagajaca cierpliwości robótka, a ręce rwą się do czego innego

mam 2 pytania
1. czy jeśli jakieś nasiona aksamitki teraz spadną w grunt, to przetrwają zimę?
2. czy mogę ciąc jeszcze bukszpany, dostałam od M. zielone światło na cięcie jego bukszpanów?

p.s. doczytałam w necie, że bukszpany do końca sierpnia, cóż i tak je ciachnę!
jotka 13:54, 05 wrz 2012

W sprawie aksamitek, to u mnie często rosną samosiejki, które zimę przetrwały w gruncie. Wtedy moje zadanie na wiosnę polega na przeprowadzeniu ich na stosowne miejsce. A nasionka zbieram od lat, bo bez sensu wydawać grocisze na coś co się ma własne .
Właśnie dziś planuję zbiór nasion, bo było sporo suchych dni ..
Aaaa i zauważyłam, ze zazwyczaj samosiejki są dorodniejsze od tych przez nas wrzuconych do ziemi.
Milka 14:03, 05 wrz 2012

Jolu, bardzo dziękuję, ważna informacja dla mnie, bo nie wiedziałam, czy zamiatać i wyrzucać te nasiona co poleciały czy dac szansę, teraz wiem
popcorn 14:39, 05 wrz 2012

To mówisz że będziesz jeszcze ciąć, Irenko? Mam jeszcze 3 rozczochrańce od Ciebie, te variegata... ale chyba poczekam do wiosny, bo z obcietych chce sadzonki zrobic, a te wsadzone teraz pewnie sie nie ukorzenia do zimy..
pozdrawiam!