Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Enya73 20:48, 04 wrz 2012

Marzena, a ktoś Wam robił projekt nawadniania? Pogadamy o tym u Kapiasów, o ile uda mi się do Ciebie dopchać, bo tak pewnie będziesz oblegana
Madzenka 20:49, 04 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
ach, nowy serial...wow. się będzie działo, ale za to potem jaki luzik, Madżenka bez szlaufa!!

ciut widać, ale ujdzie; tak patrzę na twoje bambusy i też coś one słabo tam daja radę, masz juz pomysł, co w zamian, jakby co?

Irenko nie ukrywam, ze czekam aby zdechły
Stzryżone graby na wysokich pniach "ukrzyżowane", podsadzone kulami bukszpanowymi i białymi tulipanami wiosną
Madzenka 20:51, 04 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Marzena, a ktoś Wam robił projekt nawadniania? Pogadamy o tym u Kapiasów, o ile uda mi się do Ciebie dopchać, bo tak pewnie będziesz oblegana

Pan złota rączka , młody chłopak, który robił nawadnianie sąsiadom Wytyczne dotyczące stref i warunków glebowych otrzymał ode mnie Pracuje na dobrym sprzęcie hunter i rainbird a cenowo jest bardzo tani.
A tak na serio to głowny koszt instalacji to sprzęt, kupowany z nim w hurtowni z jego rabatem
Enya73 20:52, 04 wrz 2012

Marzena, będzie ciekawiej bez tych bambusów, nie żałuj ich. Postaw na graby
Enya73 20:53, 04 wrz 2012

A masz sterowniki i czujniki wilgotności?
Madzenka 21:01, 04 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
A masz sterowniki i czujniki wilgotności?

Tak, kazdą z trzech sekcji musze inaczej programować, bo z tylo bagno, z przodu sachara a za garażem przeciętnie ale lekka, przepuszczalna gleba nawieziona, calkiem odmienna..
Czujnik będzie na stronie zachodniej ale i tak mogę ręcznie sobie wszystko poprzestawiać, ilość wody, częstotliwość włączania, etc ale szkolenie pod koniec tygodnia

Myślę, że się będzie sprawdzać. A ponieważ generalnie mam za mokro to mogę sam trawnik sobie np tylko włączać. Ale mądrzejsza to ja będę za rok i wtedy mogę doradzać
Lecę na serial do Danusi zimozielonego ogrodu
Madzenka 21:03, 04 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Marzena, będzie ciekawiej bez tych bambusów, nie żałuj ich. Postaw na graby

Anita ech, wiesz ile kosztowaly... Ech i żal tej kasy... Ech ale M chcial abyśmy się projektu trzymali, ech a graby by już gęściutkie były
Pszczelarnia 21:04, 04 wrz 2012

Madżeno, nie wiem, czy masz te czujniki i sterowniki (pewnie tak) ale będzie super z wodą pod nogami. Pan tani, osprzęt dobry ale ogród przechodzi "grajdoł" (nie widać tego wprawdzie ale tak czuję). Bambusy niech sobie idą precz, bo Twoje pomysły z grabami są świetne. Ja już bym chciała zobaczyć Twój ogród za lat 3.
Aspiryna jest świetną róża, też tak uważam ale nie pachnie. U mnie siedzi w zielniku i brak zapachu nie jest żadnym mankamentem.
Enya73 21:07, 04 wrz 2012

No to będziemy czerpać z Twoich doświadczeń z nawadnianiem za rok Mnie też to czeka, bo mam dosyć latania ze szlauchem A bambusy bym przesadziła w szpalerze do dużej prostokątnej donicy
Wieloszka 21:21, 04 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Irenko nie ukrywam, ze czekam aby zdechły
Stzryżone graby na wysokich pniach "ukrzyżowane", podsadzone kulami bukszpanowymi i białymi tulipanami wiosną

Madżenka, no nie podejrzewałam Ciebie o takie mordercze zapędy A nie możesz tych bambusów jak radzi Enya do donic powsadzać i trzymać w ogrodzie zimowym? Możesz nie wierzyć, ale dokładnie o takich formowanych grabach pomyślałam do Ciebie zamiast bambusów! Rewelacyjny pomysł!
Nawadniania bardzo zazdraszczam i podpatruję co i jak, bo a nuż widelec w przyszłym sezonie i u mnie się uda...