Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:58, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Piękny Bluszcz kojarzy mi się tylko ze starymi ogrodami, gdzie wszystko jest odrobinę zaniedbane i nie do końca idealne.
Na tym zdjęciu wygląda świetnie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:55, 07 kwi 2016

Do góry
MARTAIBARTEK
dzięki u was pewnie z tydzień później, bo mapa pogoddy dość wyrównana

BLYXA
magnolie są małe i duże, można też je mimo wszystko ciąć, najwyżej nie zakwitną, dopiero na drugi rok, tak musiałam ratować Susan.
Dziś przyszła moja JOLANTHE, śliczny okaz, 2m, rozgałęziona, są pąki, nie wiem czy kwiatowe, ale za rok na pewno będą. Teraz szukam miejsca, foto jutro. To 3 letni okaz, kupiłam na Allegro, trochę się bałam, ale jest extra i dobra cena.
a to ta nowa SUNRISE
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:53, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dzięki Kawa, powoli robi się coraz ładniej.

Beatko dzięki, miły to bardzo, nie, skrzynie sa od kilku lat, już się powoli kończą.
Lubię bluszcz na pniach starych drzew
tu lepiej go widać

przepięknie!!!!!!!

widzę, że powierzchnia trawnika chyba celowo lekko pogórkowa...ja ostatnio tak się przyglądałam swojemu nie do końca równemu terenowi...i stwierdziłam, ze chyba mniej pracy mielibyśmy z usypaniem łagodnego wzniesienia, pagórka niż z wyrównaniem "garba"...tym bardziej, że mamy ziemię na zbyciu...
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:49, 07 kwi 2016

Do góry
Właśnie wróciłam z zakupów

Kupiłam pelargonie rabatowe zaraz zmykam sadzić.

Do tego ziemia obowiązkowo.

A jeszcze roślinki na nową rabatkę.

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:46, 07 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
A to racja! Nie pomyślałam, że o tej porze przecież siewki nie byłyby takie okazałe...

No kochana ja też nie pomyślałam.

Nadzieja matką głupich.
Tak sobie teraz myślę,
bo miałam nadzieję wykorzystać te siewki na nowej rabatce.

Ale mi pachnieeeeee w ogrodzie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:44, 07 kwi 2016

Do góry
MonikA napisał(a)
Możesz odciąć skarpę od najniższego poziomu gabionami. Nie wiem jak wysoka jest skarpa, oczywiście w miare możliwości, i nasadzić rośliny na górze i dole, może jakiś żywopłocik z cisów lub bukszpanu u stóp gabionów

Plus minus 30cm to gabion w pionie musiałby być na 2m x 25m szerokości działki południowej to jakieś 10-15 tyś na gabion z kamieniem. Kosmos dla mnie.

Ze skarpą nic się nie dzieje, woda nie wyrywa ziemi, teoretycznie trawnik mógłby tam róść ale ciężko go kosić i wypali go. Badyle rosło jak szalone i słońce mu nie przeszkadzało.

Jako że brzozy jeszcze bardziej wysuszą mi ziemię więc myślę o klonie na pniu co 5m na krawędzi skarpy zanim mi tuje/świerk serbski urośnie przy ogrodzeniu tylko klony trzeba by też na skarpie wschodniej posadzić żeby spójność zachować.

Czy takie nasadzenie pozwoli skarpie odetchnąć od żaru słońca? Pod klonami byłyby inne nasadzenia.
Tui i świerków byłoby proporcjonalnie więcej a na skarpę powróciły by rozchodniki.
Mirkowy ogród (początki) 11:43, 07 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
A już sprawdziłam ten emperor to bordowy z liści. Ja mam coś podobnego do matrony jakbyś chciała to mogę uskubać.
Ilonka dzięki wielkie mogą być oba bo mam zielonego i kwitnie na różowo taki ciemny róż.Może ktoś będzie chętny na wymiankę nie mogę Cię tak obciążać.Buziol za chęci Zerknij na to:chcę tu zrobić rabatę na 30 m długą 3-4m szeroką rozdzielę ją taką wystajacą kostką z bukszpanu a w kostce jakieś drzewko nie wiem jakie jeszcze.Tył na całej długości obsadzony jest brzozą i sosnami.
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:43, 07 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Agata.. obawiam się, że to zwykła trawa /trawnikowa/.. o tej porze rozplenica jeszcze jest sucha.. i nawet jakby ruszyła to powinne być suche badylki, na siewki tegoroczne za wcześnie.. na 100% to nie rozplenica. Ale w sezonie siewek będzie dużo, mi zaatakowała trawnik Chodzę i piele regularnie siewki z trawnika U sąsiadki już trawnika nie ma tylko koszona rozplenica w promieniu 2 metrów

Za truskawki dzieki wielkie z góry

Ania a już się cieszyłam, ze zrobię sobie szpaler z rozplenicy na tle tui.

Trudno trzeba plewić.

Fiołeczki cieszą także w moim ogrodzie, chociaż takie maleńkie.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:40, 07 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ja petunii nie wysiałam w tym roku i już tęsknię. Muszę sobie kupić.
Magnolie przepiękne!

Jeszcze na taras coś dokupię...musowo, na tarasie musi być kwiatowo...na razie są magnolie
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 11:40, 07 kwi 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Moja kolacyja na poprawienie humorku p HORTCE
częstujcie się smacznego

No tak, chciałam się poczęstować, ale do ostatniego kawałka było za dużo rąk...
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:39, 07 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Spróbuj może do doniczek wsadzić te siewki. Jak się okaże, ze to zwykła trawa to najwyżej wyrzucisz
Udanego wieczoru!

Ilonka wieczór był deszczowy
ogród mi super podlało.

A ja przed telewizorkiem i przy żelazku.

Hiacynty szaleją w donicach i w ogrodzie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:38, 07 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Twoje magnolie sa zachwycajace

Wykorzystałam nimi dół ogrodu, tam jest najdalej od domu i zrobią efekt jak jeszcze urosną

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:38, 07 kwi 2016

Do góry
dzięki Kawa, powoli robi się coraz ładniej.

Beatko dzięki, miły to bardzo, nie, skrzynie sa od kilku lat, już się powoli kończą.
Lubię bluszcz na pniach starych drzew
tu lepiej go widać

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:35, 07 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
i moj zabezpieczony przed kotami wysiewnik

Równiusio i estetycznie - ja też tak chcę , czy ten stoliczek ma koła?
Poproszę o pomoc 11:32, 07 kwi 2016

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:29, 07 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Kwitnące przysłali? Bo widzę, że już petunie i pelargonie kwitnące wjechały na sklepy.
Będzie zdjecie?
Petunie lubią chyba bardziej wilgotno niż pelargonie.
Urlopu zazdroszczę, napawaj sie pogodą i ogrodem

Nie jeszcze nie kwitnące, takie świeżynki, jeszcze mają takie mięciutkie listeczki jak sałata, czekają na posadzenie , z nimi się niespieszę, bo jeszcze za wcześnie

Petunie jednak za mną chodzą...zdjęcie pelargoni Ci cyknę później, trochę muszę teraz podłubać
Pan Maluśkiewicz 11:27, 07 kwi 2016

Do góry
mam i ja!~ bardzo fajne te hiacynty, pachną subtelnie

Mały ogród Kasi 11:26, 07 kwi 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
PS Fotel już w domu?

tak, wczoraj przywiozłam. Zdjęcie słabe, nie widać, ze to mięciutki aksamity materiał

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:26, 07 kwi 2016

Do góry
Hej. Jeszcze przygarnęłam 3 buksy na rabatę w bruku. Rozkminiam kompozycję. Myślę nad takim czymś, zaczynam od najwyższego Buska kończę na małym, ułożone na przemian, do tego carex. Co myślicie?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:25, 07 kwi 2016

Do góry
A kto tak jak ja nie moze sie juz doczekac na lilaki ?? no kiedy kiedy one zakwitną...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies