Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

kasja83 14:28, 13 maj 2016

Sylvana napisał(a)
Wow...ale zmiana.
Fajnie, że robisz fotki przed i po....takie lubimy najbardziej

Co to za drzewko na końcu po prawej....sporo z niego wygoliliście....jakieś owocowe?

O tak-takie porównawcze foty najlepsze.Super!
sylwia_slomc... 14:41, 13 maj 2016

Iwonko teraz to miejsce wydaje się dużo większe, trawka już wzeszła? Ładnie i ciurkadełko teraz pasuje do resztyogrom pracy włożyliście ale warto było
Iwk4 16:34, 13 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka ja najbardziej jestem zadowolona z rozplenic Hameln i miskantów ML. Jeden miskant na sześć nie wypuszcza, ale daję jeszcze mu czas. Dokupiłam 4 sztuki do posadzenia w inne miejsca, najwyżej jak nie ruszy to podbiorę. U mnie już trawy są w sprzedaży

Matko kochana, Mirelka miałaś noc nieprzespaną.

Podoba mi się Hameln, ale jej nie mam. Rok temu wysiewałam ją, ale wzeszła i zanim się zebrała, była zima. A zimy nie przeżyła. Z trawami zaczynać muszę od nowa. Ale też nie będę kupować drogich traw, jak niektóre szkółki mają wypasione ceny. Żebym jeszcze wiedziała, ze jak kupię i posadzę, to będą rosły...
Udało mi się wysiać Moundry. Mam 6 sadzonek. Jedna już powędrowała na rabatkę, pozostałe w najbliższych dniach

Najgorsze, że u mnie stacjonarnie nie ma miskantów
Musze szukać dalej ... Nawet rok temu był z nimi problem ...
Iwk4 16:48, 13 maj 2016

Napia napisał(a)

Obejrzałam piękne skrzynie, poczytałam o przeróbkach rabaty, ale to zdjęcie pokazuje , ile pracy musieliście włożyć, by osiągnąć takie efekty! Gratuluję, bo naprawdę wyszło świetnie

Agnieszko, jeszcze rok chciał M mnie przetrzymać, ja się uparłam, bo to mój widok z okna jadalni i kuchni. Po co robić ogród i mieć brzydkie widoki?
Musieliśmy kupić obrzeża i ziemię. No i trochę pracy e-ma to kosztowało, sama bym nie zrobiła wielu rzeczy
Iwk4 16:48, 13 maj 2016

Wczoraj udało mi się wysypać kamyczek wokół skrzyń. Troszkę zabrakło, mogłoby być go więcej. Jak leżał we workach, wydawało się, ze jest go sporo. Zbyszek przyjechał wieczorem i nie wierzył, że cały kamyczek wykorzystałam. Sam poszedł za garaż szukać, czy czegoś nie pominęłam i nie zostały worki. Nic nie było Wszystko wysypane
Na przedniej rabacie miały być berberysy, różowa szałwia i sesleria. Niczego na razie nie ma. Ogrodowisko wykupiło.
Zatem posadziłam tam tymczasowo pomidorki. Moje pierwsze w życiu. % krzaczków koktajlowych , jakiś malinowy i bawole serce. Bynajmniej miejsce wykorzystam, bo trzeciej skrzyni nie dostałam i miejsca na warzywka mam za mało.
Potem muszę się doszkolić, jak pomidorki prowadzić, bo nigdy tego nie robiłam

Trawka powoli wschodzi.

Iwk4 16:50, 13 maj 2016

Shemsi napisał(a)

Posiałam co nieco na parapecie. Na początek powinno wystarczyć Tylko dobrze byłoby mieć zaraz skończone skrzynie, żeby do nich poprzesadzać wszystko

Tak Weroniko, byłaby pora wysadzać już Trzymam kciuki, by się udało. Ale sama widzę, jak czas ucieka. Dziś jeszcze nie poszłam do ogrodu. Zwyczajnie po pracy zasnęłam ... Teraz piję kawkę i lecę. A muszę wypielić choć jedną grządkę i wysypać korą.
Anda 16:56, 13 maj 2016

Bardzo elegancko wyglada warzywnik. I fajnie z tymi pomodorami. Z koktajlowymi to roboty nie ma Na tych wiekszych sie nie znam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 17:04, 13 maj 2016

Fenomenalnie wyszło, brawo Iwonko
Iwk4 17:06, 13 maj 2016

polinka napisał(a)
Super warzywnik i metamorfoza tej części

Polinko, dziękuję
Iwk4 17:06, 13 maj 2016

Po lewej stronie jest rabata bylinowa żółto - niebieska.

Na wprost posadziłam patyczki hortensji annabel i przed nimi truskawki.

Może będą annabelki, jak się uda
A truskawki posadzone 10 dni temu kwitną W rogu rośnie klon Crimson Sentry

Potem skrzynki kompostowe... Na jednej, którą przykryłam ziemią, posadziłam fasolkę. Korzyść podwójna dla kompostu, który ma czas na rozłożenie się i fasolki. Podlewane - korzyść obopólna
Potem dwie skrzynki warzywne: w jednej ogórki, w drugiej potrzebne warzywka.

Dostałam szczypiorek od Gor - Ani. Posadziłam Aniu - dziękuję
I na końcu, a raczej na początku 7 krzaczków pomidorków, dzieli rabatkę z forsycją, która została tu na życzenie e-Ma