Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

amelia_b 14:44, 13 maj 2016

a u mnie dzieci wychowywane powiedzmy bezstresowo co nie znaczy że zadowolona z tego faktu jestem, ale ciężko 8 latkowi wprowadzić jakieś zasady czy ograniczenia, bo kończy się to awanturą okrutną, wiec dla świętego spokoju często odpuszczamy. ale prawda jest taka że z roku na rok jest gorzej
Kawa 14:58, 13 maj 2016

Kasia masz w 100 procentah rację
to jaka młodzież jest teraz jest też naszą winą
mój syn rozpieszczony przez babcię

2 lewe ręce dobrze że się chociaż uczy ale jakby prszyszło gwoździa wbić byłby problem zero samodzielności
granice wyznaczam ja i jestem czesem "ta najgorsza" ale jak męża praktycznie nie ma to mus

córka - rozpieszczona to fakt ale samodzielna i potrafi sobie sama czas zorganizować
ne mówi dzien dobry (chociaz ostatnio jej się cześciej zdarza mówić) i w ogóle mało się do obcych odzywa (poza szkołą) ale myślę ze to jest związane z całkiem czymś innym

ale nie znam słowa wychowanie bezzstresowe

ja nie raz w dupę dostałam i żyję i na porzadnego myślę człeka wyrosłam
Shemsi 15:22, 13 maj 2016

Aj, bo wyznaczanie granic powinno być niezależnie od metody wychowawczej. Tylko, że sporo osób nabrało się na hasło "bezstresowe wychowanie" i potraktowało temat mocno powierzchownie. Ja jestem za uczeniem dzieci odpowiedzialności za swoje czyny. Oki, mam na razie egzemplarze 2,5 roku i 0,5 roku, więc przyszłość zweryfikuje moje podejście Na razie 2,5 latek wchodzi w fazę ostrego buntu. O ile jestem przeciwniczką kar, o tyle konsekwencje zachowań ćwiczymy od zawsze. Wczoraj wylał jogurt, który miał zjeść na drugie śniadanie, bo wymyślił sobie, żebym usmażyła mu placuszki. Jak już jogurt był w miseczce. No to dostał ścierę do ręki i chodził głodny do obiadu, bo z jogurtu nie udało się nic uratować. Przy obiedzie już nie marudziliśmy
iwka 16:27, 13 maj 2016

Tak to już z tymi dziećmi jest. Każdy wychowuje według swojego uznania, znam przypadek gdzie osmiolatek siedzi na głowie mamie, a ona po kątach płacze bo nie radzi sobie z nim. Ale jak jej maz zwracał kilka lat temu uwagę na błędy wychowawcze to od razu byla kłótnia miedzy nimi.

Zobaczcie jakie dostałam dzisiaj sadzonki od Joli

Lecę sadzić

Jola 1000 buziakow
jolka 19:55, 13 maj 2016

Leć, posadź
Stresowałam się, że jeżówki padną w Urzędzie Pocztowym, ale widzę, że trzymają się dzielnie
dominka 21:11, 13 maj 2016

Jestem z rewizytą
Zachwycona jestem Twoimi czarnymi tulipkami, a Halmen Ci wypuszcza, u mnie ona również siedzi sucha jak zaklęta.

Jeżówki piękne
Lamaze 21:15, 13 maj 2016

ja chyba sporo siewek usuwam podczas pielenia. Jedynie uratowałam siewki ostnicy pony tails
alis 21:39, 13 maj 2016

iwka napisał(a)

Zobaczcie jakie dostałam dzisiaj sadzonki od Joli

Lecę sadzić

Super sadzonki, posadziłaś Iwonka? W jakiej odległości od siebie je sadzisz?
amelia_b 21:48, 13 maj 2016

Jeżówki super masz Iwonka deszczyk,czy etam? U nas mogło by popadać,ale coś nie chce kończyliśmy dziś wybierać darń to sucho strasznie,pył normalnie
alis 22:13, 13 maj 2016

amelia_b napisał(a)
Jeżówki super masz Iwonka deszczyk,czy etam? U nas mogło by popadać,ale coś nie chce kończyliśmy dziś wybierać darń to sucho strasznie,pył normalnie

No coś Ty Amelka, gdzież Ty w tym lubelskim mieszkasz, u mnie lało od południa i do tej pory jeszcze kropi.