Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:13, 13 maj 2016

Kawa napisał(a)
hej Ewuś focisze cudne jak zwykle normalnie

szkoda ostróżek u mnie szaleją
a ta tojeść to ciekawe jaka będzie zapowiada się fajnie...

Hej hej Fajnie ze zagladasz
Ja mam nadzieje, ze w weekend troche nadrobie zaleglosci na watkach. Normalnie sie nie wyrabiam Jak wiele osob tutaj

Ostrozek tez mi szkoda, ale co zrobic. Najwyrazniej nie jest im dane byc u mnie. Jesli sie teraz nie odrodza to posadze cos innego po prostu
Tojesci jestem bardzo ciekawa, bo na fotkach wyglada super.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:22, 13 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Powoli się uczę ekologicznych sposobów. A skoro można samemu sobie zrobić nawóz na free to po co kupować... Szkoda, że nie masz żywokostu, bo jest naprawdę rewelacyjny. Ja mam zamiar sobie w warzywniku miejsce wydzielić i posadzić, żeby mi nie zniknął

Boję się o swoje ostróżki, bo kiepsko wyglądają Żółkną liście od dołu, ale reszta wygląda normalnie. Nie wiem dlaczego.

Ogród kolorowy musi być

edit:
I jeszcze jedno... Nie wiem z jaka częstotliwością gnojówki stosować do roslin ozdobnych? Raz na tydzień?
Wiem, że niektóre dziewczyny pomidory podlewają co drugi raz z gnojówką, ale inne rośliny? Wyczytałam tylko, że polecasz stosować do końca lipca

Szukalam zywokostu w necie, chociaz jakiegos suszonego, ale lipa. Tylko tarte korzonki z niego na oklady znalazlam Jak juz sie kiedys dorobie kompostownika z prawdziwego zdarzenia, to sobie obok posadze.

Na temat ostrozek sie nie wypowiem, bo jeszcze zadne dluzej niz jeden sezon u mnie nie przezyly

Pomidory sa bardzo zarloczne a te powinno sie podlewac gnojowka co tydzien. Mysle, ze raz na miesiac dla bylin spokojnie wystarczy. To zalezy tez, jaka masz ziemie. Na piasku powinno sie ja pewnie czesciej stosowac, bo taka gleba szybko wszystko przepuszcza.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 16:22, 13 maj 2016

Anda napisał(a)

Bujnie i slicznie, tak jak lubię
Faza róż podobna, moje juz zaczęły się otwierać; co się stało z ostróżkami?
Anda 16:23, 13 maj 2016

Shemsi napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję, liczyłam na Twoje zdanie. Jeszcze jedna wątpliwość do rozwikłania i lecę kupować. Aaaa nie mogę się doczekać!

Przy okazji dyskusja u Ciebie mnie zmotywowała i mam nadzieję, że w weekend wyciągnę rodzinkę na wyprawę po pokrzywy

To pewnie bedzie super wycieczka pokrzywowa

Ide zobaczyc, co to masz jeszcze za watpliwosci
ryska 16:33, 13 maj 2016

Uwielbiam Twoje zdjęcia. Jestem na bieżąco ale od czasu do czasu wypada napisać, cobyś o mnie nie zapomniała Buziaki
16:35, 13 maj 2016
własnie tez sie tu wczytałam w gnojówki) ...bo pryskam wszystko jak leci i dolistnie i doglebowo wszystkie roslinki jakie mam i warzywnik tez ...juz mogłabym mniszka użyć ...np dzis albo juro ...bo zrobiłam wiadro mniszka i wiadro pokrzywy z wrotycza.... ze szkrzypu i żywokostu nie robiłam ...bo nie spotkałam w okolicy ...znaczy napewno gdzieś rośnie i pewnie nie tak daleko tylko nie umiem rozpoznać w terenie.

w zeszłym roku pryskałam tez i podlewałam gnojówkami ...i zadowolona jestem z takiego zabiegu ...jeszcze maczke bazaltowa musze kupić ...bo zapaszek koszmarny tego specyfiku jest
Anda 16:37, 13 maj 2016

Milka napisał(a)

Bujnie i slicznie, tak jak lubię
Faza róż podobna, moje juz zaczęły się otwierać; co się stało z ostróżkami?

Twojej bujnosci ogrodowej nie dogonie, ale probuje

Ostrozki po tym mocnym ochlodzeniu przed paroma tygodniami jakas zaraze zlapaly. Cale liscie poskrecane i czarne. Przycielam do ziemi i czekam, czy sie odbuduja, czy juz po nich.
Pszczelarnia 16:38, 13 maj 2016

Moja jedna ostróżka ma jakby mozaikę na liściach (coś jak mozaika ogórka - czyli niedobrze, bo wirus) - muszę doczytać, co jej jest.
Anda 16:39, 13 maj 2016

ryska napisał(a)
Uwielbiam Twoje zdjęcia. Jestem na bieżąco ale od czasu do czasu wypada napisać, cobyś o mnie nie zapomniała Buziaki

Reniu, ciesze sie, za zagladasz. Dzieki Nie zapomne Cie Niedlugo nadrobie zaleglosci u Ciebie, ale przyznam, ze odmalowana szklarenke juz widzialam, tylko czasu na pisanie zabraklo
Anda 16:43, 13 maj 2016

eee_taam napisał(a)
własnie tez sie tu wczytałam w gnojówki) ...bo pryskam wszystko jak leci i dolistnie i doglebowo wszystkie roslinki jakie mam i warzywnik tez ...juz mogłabym mniszka użyć ...np dzis albo juro ...bo zrobiłam wiadro mniszka i wiadro pokrzywy z wrotycza.... ze szkrzypu i żywokostu nie robiłam ...bo nie spotkałam w okolicy ...znaczy napewno gdzieś rośnie i pewnie nie tak daleko tylko nie umiem rozpoznać w terenie.

w zeszłym roku pryskałam tez i podlewałam gnojówkami ...i zadowolona jestem z takiego zabiegu ...jeszcze maczke bazaltowa musze kupić ...bo zapaszek koszmarny tego specyfiku jest

No, zapaszek jest straszny. Tez jeszcze nie mam tej maczki. Moze w przyszlym tygodniu ja wreszcie zakupie.
Fajnie, ze wrotycz u Ciebie rosnie. Kurcze, u mnie jakies inne chwasty, pelno, ale nie to, co potrzeba. No chyba, ze po prostu nie rozpoznaje. Musze kogos przydybac, kto sie zna i mi wytlumaczy, co nad nasza rzeczka rosnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies