Zwykle między jednym wyjazdem do szkoły a drugim mam 3 godz przerwy. W tym czasie ogarniam zakupy, obiad i dom. Jak już zwiozę dzieciarnię to jest karmienie, odrabianie lekcji które często trwają do 22:00. W między czasie jeszcze treningi piłki nożnej i taniec. Jak wygospodaruję 1 godz dla siebie to piję kawę i czytam ogrodowisko. Zwykle najlepiej o tej porze bo za 30min zacznie się...pierwszy syn kończy lekcję.
Tak więc na kilka minut wyjść i popielić się nie opłaca. Ale to nie znaczy że kompletnie nic nie ruszam w ogrodzie bo udało mi się drugą rabatę zrobić w tym tygodniu. Miałam we wtorek trochę więcej czasu.
Wciągnęłam orzecha w rabatę. Wywiozłam 3 taczki darniny. Zrobiłam małe zakole wokół niego i chcę wyłożyć je kamykami tylko jeszcze nie wiem jakimi.
Trawa na razie kiepsko wygląda po wertykulacji i nawożeniu. Chyba konieczna będzie dosiewka bo miejscami cały mech się wyrwał i łyse plamy są
Dokłatnie tak Małgosiu te przez Ciebie...zastanawioam się z czym je posadzić, białe petunie mi chodzą po głowie, bo białe i różowe magnolie mam teraz na oczach
Baś pozdrawiam, magnolie będą u mnie przez cały miesiąc kwitły
Pozdrawiam mocno
U mnie też są magnolie w różnym wieku i w różnych okresach kupowane, zawsze malutkie, bo taniej i nie zawsze się przyjmowały, te co mam już zostaną mam nadzieję, że zawsze wiosną będą mi kwitły, trzymam kciuki za Twoje magnolie