Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Kruklandii 12:20, 26 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Lubię te Twoje zdjęcia
Masz tak czyściutko, że strach robić foty u siebie.
A ślimaki też już mam
Buźka.
Ogrodowe skarby 12:18, 26 kwi 2016

Do góry
W niedzielę na Targach ogrodniczych Gardenia odbyło się spotkanie z dziewczynami z O. Było bardzo sympatycznie miło i wesoło

Cieszę się że mogłam poznać tak sympatyczne osoby

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:17, 26 kwi 2016

Do góry
ambrowiec tylko pąki

rododendron winterpurpur
Ogród - Azyl Amatora 12:13, 26 kwi 2016

Do góry
Robertop napisał(a)
Jeszcze dużo tulipanów w pąkach:

Te na ostatniej fotce to??? Cudne liście, takich okazów szukam
Spotkanie mieliście udane, u Bogdzi fotki obejrzałam
Czasem słońce czasem deszcz 12:12, 26 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Moje queen też jeszcze w lesie ale są i inne- co prawda mało ale kolor intensywny

I inne kolory w ogrodzie

Ewa jaki masz ładny trawniczek
I trzmielinka ok., moja bardzo zmarzła zimą i odbija w końcu.
O....! 12:10, 26 kwi 2016

Do góry
marzena napisał(a)
Haniu, no magnolie ( mam ich trzy sztuki) oczywiście traktuję odpowiednimi nawozami zakwaszającymi, ale bez przesady...właśnie zakwitła chyba Susan, zaraz daję fotkę, zerknij czy to ta ?

Agania i Rene, dzięki za 'kciuki', zakwitła chyba Susan... a kamień też lubię szalenie w ogrodzie...

magnolia Susan ( ? ) w oddali

a na murze widać rozpiętą na linach glicynię, cieszę się, bo właśnie dzisiaj zauważyłam, że ma sporo rozwijających się kwiatostanów ( w ubiegłym roku wytworzyła dokładnie trzy...)

Och te widoki są boskie glicynia na murze super pomysł, pamiętaj o cięciu 2 razy w roku; co do magnolii, to będzie Susan, śliczna....a ta biała nie jestem pewna, niektóre tak są podobne, ze można się pomylić.
Podmiejski ogródek 12:10, 26 kwi 2016

Do góry

Kolejne podejście. Lepiej już raczej nie będzie, chyba żebym zrobiła projekt w jakimś programie, a na to się nie zanosi.

Ponumerowałam od nowa nasadzenia - moje pytania dotyczą jedynki na nowym rysunku. Jeszcze raz załączam zdjęcia tego miejsca:

Dla porządku dodam, że w najbliższym czasie nie planujemy przerabiać ścieżek ani tarasu, dlatego na razie plan jest taki:

Jak widzicie, ścieżka od podjazdu nadal biegnie przy samym domu, w związku z czym nie ma rabaty nr 9, a 1 jest większa.

Zaproponowałam główne nasadzenia:

1 - świerki (są)
2 - bez (jest, chociaż ciągle się waham - zdecydowanie brak mu tam światła)
3 - jaśminowiec (na zdjęciach go nie widać, ale już rosną tam dwie małe gałązeczki, które ocaliłam ze starego krzewu)
4 - nie wiem - jakaś wysoka irga? ostrokrzew?
5 - dwie sosny, które w tej chwili rosną koło lipy na miejscu przyszłego trawnika
6 - rododendron - w tej chwili rośnie przy samej ścieżce (widać go trochę na drugim zdjęciu); boję się go przesadzać, ale jeśli ma być nasadzenie piętrowe - nie ma rady
7 - irga płożąca (przyznaję się - już zamówiłam odmianę Streib's Fielding
8 i 9 - nie wiem, tam powinny być krzaczki ok. 1-1,5 m wysokości; na berberysy, trzmieliny za ciemno, irgi nie lubię.

No - postarałam się. Grzecznie proszę o rady
Handmade by Elka 12:02, 26 kwi 2016

Do góry
chelll napisał(a)
U mnie wiosna Szpaler forsycji wita przyjezdnych i mnie co dzień wracającą po pracy do domu.

Super to wygląda i bardzo udana fotka
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:01, 26 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)

Agnieszko wielką radość mi sprawiłaś zaglądając do mnie hop hop tra la la

lubisz takie kolorki

a to mój nowy nabytek

pozdrawiam

Dziękuję za śliczne bratki
Małymi kroczkami do celu... 11:59, 26 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ta cena za rozchodnika jest kosmiczna, zobacz na tej fotce, te sadzonki kupowałam w zeszłym roku 23 maja po niecałe 5 zł.

Wow piękne i duże!! I za 5 zł?? No to faktycznie....
Małymi kroczkami do celu... 11:55, 26 kwi 2016

Do góry
ta cena za rozchodnika jest kosmiczna, zobacz na tej fotce, te sadzonki kupowałam w zeszłym roku 23 maja po niecałe 5 zł.

Ogród z uśmiechem 11:49, 26 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Kiedy zobaczyłam jak wychodzi z ziemi oniemiałam - jest taka piękna!

jodła compacta zaczyna budzić się do życia

i pierwsza donica przestała być pusta

Doniczkowo piękne
A ta hosta żyła u mnie 3 lata i w końcu mi padła.
Tu ma być ogród :) 11:49, 26 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)

hmmm a jakie są oznaki przymrożenia? tzn. jak to wygląda.

No tak to wygląda

Przemrożony Mariken

Przemrożony Grujecznik - widok marny, roztacza dziś wokół siebie swój piękny, charakterysyczny zapach, ale słabe to pocieszenie.

I żeby nie było tak przygnębiająco, tulipany Spring Green, jakoś się pozbirały, bo rano miały pochylone łepki.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:39, 26 kwi 2016
Do góry
Kasiek napisał(a)
Bardzo lubie to miejsce...

Nie dziwi mnie to,u Irenki wszystko piękne i z pomysłem,widze ,że istne zatrzęsienie magnolii ;nie mogę sie już doczekać aż powojniki bujną i to wsadzone w takiej ilości
Podwórkowa rehabilitacja 11:32, 26 kwi 2016
Do góry
Hej Reniu jak tam dzionek się zaczął? Pewnie podziwiasz szklarenkę Wszystkie czekamy na zdjęcia W wolnych chwilach siedzę na kompie i podglądam gdzie się da wszelakie szklarnie i ich zagospodarowanie
U mnie chyba cieplej jak u Was.Obywa się bez kurtki,latam po ogrodzie w bluzie i ocieplaczu ale wieczorem czuć nadciągające zimno.
Kawkę już wypiłam to zaraz idę na obchód.Dziś chyba podleję wszystko bo sucho niesamowicie.Ile bym nie sypała kompostu i uzdatniała te nasze piachy to i tak sypka ziemia,najlepiej to chyba by było całą przyczepę gliny skombinować i wymieszać by utrzymać trochę wilgotności w ziemi.
Wczoraj trochę zdjęć porobiłam,wyślę Ci na @.
A to wczorajsze moje koszykowe sadzenie,koszyk poniewierał się już drugi rok,dokupiłam matę kokosową i "włala",kompozycja jest,nasze ulubione skalniaczki Wykombinowałam też tabliczkę by było wiadomo gdzie mnie szukać bo za domem nikt mnie nie widzi i "całuje klamkę"

Miłego dnia Reniu

Ogród z uśmiechem 11:22, 26 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Grzebię w zdjęciach i znalazłam takie "z uśmiechem"

Z wizytą przyszedł pewnego razu Pan Łoś:

Ja pierdziu.... u mnie bywają sarny i dziki ale łosia to nigdy nie widziałam. Widziałam twój wpis u Ani o truskawkach. Jak potrzebujesz sadzonek to mogę ci podesłać bo mi się za bardzo rozrosły i wywalam. Tylko nie znam nazw.
Pośba o pomoc w zaprojektowaniu rabaty 11:19, 26 kwi 2016

Do góry
Prosba o kolejna pomoc. Chodzi o dom mojej mamy, stary ale odremontowany, teraz czas na przed ogródek. Obecnie rosną tam przypadkowe i złym stanie iglaki, jest stara górka na kwiaty. Chciałabym zacząć od wytyczenia rabat, poniżej moje dwie propozycje i pytanie, którą wybrać. Rabata nr 1 to wejście bramą główną i przejście przez trawnik poprzez wytyczoną ścieżkę wokół której miały by rosną rośliny ozdobne. Rabata nr 2 to wytyczenie pasa na rośliny ozdobne przy chodniku obok domu. Aby wyznaczyć linie trawnika myślałam o posadzeniu kulek bukszpanu wzdłuż trawnika. Którą propozycję powinnam wybrać a może ktoś pomoże mi i wymyśli lepsze rozwiązanie będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pod ogrodzeniem widać rabatę która robiłam w ub roku, rosną na niej śliwy, tuje a przed nimi hortensje ogrodowe limelight
Ogród na glinie 11:13, 26 kwi 2016

Do góry
a tutaj jesień i wiosna

Pośba o pomoc w zaprojektowaniu rabaty 11:13, 26 kwi 2016

Do góry
Zakonczone sadzenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies