Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 19:49, 06 kwi 2016

Do góry
Witaj myszo w moim wątku

malkul toż to okazja z tą jeżówką była!Kurczę-czas zacząć gdzie bywać po ogrodniczych, żeby zacząć wyhaczaćJutro robię pierwszy dziewiczy rejs.

Tytułem wstępu-druknęłam szkic z wymiarami rabat-każdą ślicznie pokolorowałam innym mazakiem, żeby łatwo było operować miejscami.

Czasem słońce czasem deszcz 19:47, 06 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
A dzisiaj i słońce i deszcz zarówno w pogodzie jak i w głowie
stwierdziłam że na zmartwienia najlepiej robi kancikowanie i wyrywanie chwastów

przeslicznie obsadziłas te donice.
a sokoro ty dziś leczylas w ten sposób zmartwienia to i jateż
Ogród wśród pól i wiatrów 19:45, 06 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
I u Ciebie piękna wiosna, trzmielina teraz jest najpiękniejsza! A co to masz za niebieskie kwiatki na pierwszych zajęciach? Podobne do iryskow, ale chyba za duże jak na nie

Dziękuję Jolu za stipe!! Mam nadzieję,że będzie rosła zdrowo jak i truskaweczki!!

Paula, nie mam pojęcia jak się niebieskie nazywają, ale fajne są i się rozsiewają. Z roku na rok jest ich więcej. Jakby coś - mogę pozbierać nasionka. Ze stipą nie ma problemu, widziałaś ile jej mam, niech Ci rośnie zdrowo A truskawki podlane, jutro będą posadzone. Dziękuję raz jeszcze
Małymi kroczkami do celu... 19:44, 06 kwi 2016

Do góry
I na koniec dnia piękny prezent od Joli jej cudna stipa mam nadzieję,że u mnie nie zmarnieje i będzie rosła!! Dzięki Jolu jeszcze raz tak ja na szybkiego popikowałam, może być,czy za gęsto?

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 19:43, 06 kwi 2016

Do góry
Szkoda ze dales torf i to az tyle. Lepszy bylby kompost. Sama mam trawnik na glinie. Nie ja go zakladalam. Ale zeby po zakupie domu doprowadzic go do ladnego wygladu, potrzebowalam wlozyc w niego duzo pracy. Co roku piaskowanie plus kompost i napowietrzanie. Bez tego ziemia sie zbija i trawnik poprostu zamiera. Torf na dluzsza mete wysusza ale i wyjalawia glebe. Jezeli bedziesz co roku rozsypywal kompost, to utworzy sie warstwa prochnicza, ktora powoli rozluzni gline.Ale wymaga to systematycznosci.Po 3-4 latach jednak, wytworzy sie humus i trawnik bedzie coraz lepiej rosl. Ostatnio wpadla mi na ten temat fajna ksiazka, o poprawianiu gleby i jej wlasciwosci.Z fotoreportazami i doswiadczeniami.''Humusaufbau'' Geralda Dunst.
Sama mam dwojke malych chlopcow grajacych codziennie na trawniku w pilke

Anna i Ogród 19:40, 06 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, gdzie masz to miejsce z pęcherznicą, co teraz jest puste? Masz fotki z lata i obecne? Może wstawisz? Do analizy ...

Foty mam ale to najmniej atrakcyjne miejsce w całym ogrodzie z powodu blaszaka. W tym roku mamy zamiar go odmalować na jasny kolor i brązowy dach żeby pasował do domu.

Chciałabym go trochę zakryć i myślałam o dosadzeniu pomiędzy pęcherznice Blue Arrow takie jak te 3 co tam rosną. Pod pęcherznicami rosną tawuły Gold Princess.

Wydaje mi się że muszę zimozielonych dosadzić, które byłyby widoczne właśnie teraz i po cięciu pęcherznic. Dalej pod blaszakiem rosną różaneczniki i azalia biała (1 szt. jak znajdę jeszcze taką samą odmianę to może powinnam dosadzić więcej )

Obecnie wygląda tak

Za chwilę będzie tak

A jesienią tak
Ogród wśród pól i wiatrów 19:40, 06 kwi 2016

Do góry
W części owocowej również trochę się zieleni a nawet kwitnie!!
Jagoda kamczacka nie za duża, ale w kwiatach. A jedna z najbardziej żywotnych roślin, to aronia. Wielka już jest

Agreścik i porzeczki też "idą" w oczach:
Zielonym od linijki - ogród Ivony 19:40, 06 kwi 2016

Do góry
Siakowa Aniu i Juziu Asiu jak lud prosi foty muszą być. Wszędzie ogólna rozpie....a sznurki folie węże taczki i co tylko się napatczylo m.in. zabawki syna. Ale prządek teraz mniej ważny robota musi być wykonana

Anulajda w raju 19:38, 06 kwi 2016

Do góry
Ciąg dalszy tej samej strony ogrodu było a nie ma (czyt.zjedzone przez nornice)
nie sądziłam że dadzą rade następnej setce cebulek tulipanowych
Skoncentrowany wyciąg z kompostu- ANHK 19:37, 06 kwi 2016

Do góry
Mazan Ty jesteś niezastąpiony; wstawiam foto...aż się boję,jaka diagnoza.Żebym nie musiała kompostownika opróżniać.

Miejsko & sielsko 19:35, 06 kwi 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Też sobie taką sprawiłam
Piękne są ,prawda ?
Ogród wśród pól i wiatrów 19:34, 06 kwi 2016

Do góry
Trochę zielonego wrzucę, żeby było wiosnę widać

Trochę kwiatkowego...

Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:33, 06 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Musicie mi wybaczyć obcesowość.. ale wypowiem się tylko w kwestii fiołków.

Fiołki u mnie najładniej rosną... na ugorach.. np na macie z kamieniami przy oczku i basenie... co roku mam ochotę skorzystać z randapu!!!! Dosłownie to zarasta. Fiołki i werbena.
Między kostką brukową też im jest dobrze..

Te niebieskie dostałam od szwagierki. na początku przez kilka lat rosły tak sobie, ale jak się przysiały po byle czym..to poszły. Pielę, koszę a i tak mam je wszędzie.

Jak to pielę to się wnerwiam, ale jak kwitną to sie cieszę że są

Piękne te żonkili u mnie nie chcą rosnąć ani się rozrastać, nawet te najpopularniejsze, pamiętam babcie sprzedające wiosną ich całe kosze...a u mnie to unikat...ja mam fiołki takie nakrapiane, te lubię
Ogród wśród pól i wiatrów 19:28, 06 kwi 2016

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)
Ale ładnie kwitnę
Cześć Joluś

Gabisia.. miło Cię widzieć
Dzisiejsze kwiecie for JU!!
Typografia ogrodu 19:28, 06 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Pod grabem roze scigaja sie z tulipanami Sapporo - moimi ulubionymi.u mnie trzeci sezon bez wykopywania.cala setka.

no to mnie ucieszyłaś ja mam ich mnóstwo i oby kwitły mi też co roku u mnie jednak jeszcze nei w tej fazie co u ciebie

Sesleria sadleriana.- spore juz masz te kępy! sliczna jest
Początki mojego ogródka. 19:27, 06 kwi 2016

Do góry
Asi ogródek pod świerkami 19:27, 06 kwi 2016

Do góry
Asiu, skoro ci się spodobały buki, to moze weź buki na tą rabatę?

I pisałaś wcześniej, że podoba ci się bagatelle ze stipą. I planowałaś z boku przy świerku szałwię... Może coś takiego?

Przy hortensjach chyba masz rozchodniki, to by pasowały berberysy bagatelle albo admiration. Do tego kilka kulek bukszpanowych.

Jak dasz radę, dokup kilka cisów. I chyba ciut odstępu od płotu. Zostawiłabym dwie - trzy dziury dla miskantów... Niesymetrycznie. Tylko pamiętaj, ze wiosną będzie tam pusto.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:27, 06 kwi 2016

Do góry
Tutaj Witek pakuje starocie ogrodowe, dwa wiadra, ciężkie, cudne na kwiaty cięte będą, ale nie zabrakło innych gadżetów.

Ogród wyrozumiały 19:22, 06 kwi 2016

Do góry
Buksiki takie sobie kupiłam

A takie pączki ma magnolia

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:22, 06 kwi 2016

Do góry
violinek napisał(a)

Jak postepowac wiosna z ta slicznota ?

To Stipa, ale ta jest świeża, prosto ze szklarni pewnie.
Po zimie moje nie wyglądają dobrze. Na bank zmarzła. Możesz skubać suche ale lepiej uciąć do połowy. Gdzieś na 10 cm.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies