Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

MirellaB 17:42, 03 maj 2016

Karola, a co to ta Józefina? Klon palmowy?
Pokaż bardziej donice
bql3 23:31, 03 maj 2016

Karolina

No, no co ja widzę - u Ciebie w ogrodzie zagościł nowy klonik palmowy 'Dissectum'? Gratuluję zakupu, odepnij mu tylko proszę ten zielony plasterek co go trzyma do bambusa ( ten co jest najwyżej zamocowany ) - bo ta odmiana klona należy do rodziny o gałązkach płożących się na boki oraz ku dołowi. I to jest cecha charakterystyczna a to właśnie wyróżnia wszystkie klony z rodziny 'Dissectum' od pozostałych odmian klonów palmowych

pozdrawiam
Jan

ps.
ja masz wolną chwilę to look'ij do mnie - zapraszam
Kacha123 05:45, 04 maj 2016

Cudny ten nowy nabytek U mnie jeden klon niestety zwolnił miejsce
Mixtoorka 12:07, 04 maj 2016

Kacha123 napisał(a)
Cudny ten nowy nabytek U mnie jeden klon niestety zwolnił miejsce

O masz Ci los, ale jak on tak, odzszedł, po prostu....drań!

Coś pięknego zaraz wymyślisz
Mixtoorka 12:11, 04 maj 2016

bql3 napisał(a)

Karolina

No, no co ja widzę - u Ciebie w ogrodzie zagościł nowy klonik palmowy 'Dissectum'? Gratuluję zakupu, odepnij mu tylko proszę ten zielony plasterek co go trzyma do bambusa ( ten co jest najwyżej zamocowany ) - bo ta odmiana klona należy do rodziny o gałązkach płożących się na boki oraz ku dołowi. I to jest cecha charakterystyczna a to właśnie wyróżnia wszystkie klony z rodziny 'Dissectum' od pozostałych odmian klonów palmowych

pozdrawiam
Jan

ps.
ja masz wolną chwilę to look'ij do mnie - zapraszam

tak to dissectum . Właśnie względu na te owieszające gałązki jest u mnie . I te listki pierzaczki Muszę się nim zaopiekować, ale u nas dziś taki ziąb....

Oczywiście, że mu pozwolę zwisać

Mixtoorka 12:12, 04 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Karola, a co to ta Józefina? Klon palmowy?
Pokaż bardziej donice

Dla znajomych "Józia" Klon palmowy Dissectum viridis, zielony znaczy się

Padła mi bateria w aparacie, nakarmię i obfocię donicę też
Mixtoorka 12:16, 04 maj 2016

lojalna_ napisał(a)
Józefina . Miło Cie poznac

Józia mocno macha gałązkami . Bo u nas dziś dla odmiany po boskim weekendzie majówkowym, pogoda ...jak zwykle...ziąb, wieje, pochmurno...

Urlop mam, dzieci w szkole i przedszkolu, mąż ma urlop ale ma też grypę.... Prawie pięknie
bql3 19:10, 04 maj 2016

Karolino

-jak u Ciebie jest ziąb to ja dziś również zapraszam Cię gorąco do herbaciarni na kolejne fotki - i zdrowiej nie choruj - no nie wiem ...pij herbatę z 'prądem' no rób coś i nie daj się chorobie bo wiosna zapasem

serdecznie pozdrawiam
Jan
Mixtoorka 08:30, 05 maj 2016

Janie, dziękuję za zaproszenie . Lecę.....

A ja zdrowa, M chory... Taki mój urlop....
nicol21 15:33, 05 maj 2016

Piękny ten dissectum też uwielbiam delikatność listeczków. Też mam U mnie przez sporą cześć dnia ma cień, nie wiem czy te jasne i delikatne listusie na słońce się nadają, Ale na tarasie u Ciebie chyba cień masz przez sporą część dnia, prawda?
Zakup udanym, donica na zapas/wyrost Ale może tak lepiej na zimę
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies