Ptaszyny dodają życiu lekkości
Można się na nie gapić i gapić jak na niemowlaki, bynajmniej ja tak mam
Maturzystka w ramach relaksu była wczoraj w Krakowie. Zdawać będzie geografię rozszerzoną, bo to jej konik i z tym wiąże przyszłość (wielkie słowo a czas pokaże)
Czyli Twój najmłodszy idzie w ślady rodzeństwa? Pewnie stąd ten stresik.
No więc trzymamy kciukasy
Miejsce kąpieli i czujny wczasowicz w kąpieli
O miło mi słyszeć takie słowa.
Ja wczoraj chodziłam, siedziałam.słońca az takiego żarliwego nie było.ale było ciepło i przyjemnie.Dzisiaj jest goręcej i z całym słoneczkiem.
Ale cóż dzisiaj już jestem w pracy
U mnie dużo dużo różność jest.To dużo roślin lubię.
A hostki to moja pierwsza miłość
Ale inne też bardzo lubię
Heuchera -żurawka Green Spice
Aniu
Chciałaś tam coś zimozielonego ... to może jednak zamiast berberysów żywopłocik ? cisowy Może coś a la nawigatorki w elkę? i może tak minimalistycznie wystarczy? Jaką jest szerokość tej rabaty? Dwa drzewa przed oknem tarasowym (ale tak bliżej tarasu) ... tylko amonagawa nie ma bordowych liści ... bo pasowałyby te bordowe żurawki też w elkę.
Jeśli żywopłot za mało? to można dodać jasnego carexa? nawiązywałby chyba do koloru liści amonagawy?
Hortki przeniosłabym w inne miejsce (wg mnie można przesadzać teraz)
Przy amonagawie może być rozrzucona kosodrzewina
Jeszcze żeby rozweselić wiosną między cisami a carexami można dać różowe tulipany (żeby korespondowały z amonagawą)
I jest zimozielono i kolorowo i chyba mało obsługowo
mam w planie posadzić hortensje limelight z 4 6 szt na rabacie widocznej na zdjęciu jest to rabata wzdłuż płotu mąż nie chce dosiać trawy i nie mogę jej skorygować hortensję będą gdzieś w połowie rabaty z lekkim łukiem, rabata ma około 5 m dł i 3,5 szer i nie mam pomysłu jak zagospodarować tą przestrzeń przed nimi,za nimi,jedynie co mi przyszło do głowy to tuje danica posadzone na łuku może przed nimi żurawki ? ktoś pomoże????
Olga, a nie masz przypadkiem gliniastej, ciezkiej ziemi?Ja zawsze do dolkow z ziemia z workow, wymieszana z piaskiem. Inaczej gnija mi.Najlepiej rosna na skarpach, w slonecznych miejscach.