Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:06, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki, że napisałaś, spróbuję - co mi szkodzi - listki były na tyle małe, że trudno jakiekolwiek oznaki choroby zauważyć, ja myślałam, że mróz go załatwił, bo w bardziej wystawionym miejscu jest, a ten drugi w zaciszu za domem, ale czy to możliwe?

A teraz na Twoich ŚŚ pojawiają się nowe listki w miejsce tych co uschły?

Właśnie też pczątkowo myślałam, że przymrozki je załatwiły ... i niepotrzebnie zwlekałam ... wydaje mi się, że jest lepiej i zaczynają wypuszczać nowe
Tu ma być ogród :) 11:05, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Renia, Ty to jesteś już na szczycie, ja się czuje jak u podnóża góry

Udaję, że tego nie widzę kiedy tniesz kostki bukszpanowe bo wybujały Ci niesamowicie?
Tu ma być ogród :) 11:03, 09 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Kurde, a ja nadal kombinuje... bo moim zdaniem trochę jest jeszcze do zrobienia

Nieustanne dążenie do ideału, znam to
Tu ma być ogród :) 11:03, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wiązówka bulwkowa - liście ma takie paprotkowe trochę, jak nie kwitnie to też ładnie kępa wygląda.

jakie to sliczne no....

ja mam jakies 2 filipendule (wole ta nazwe ) ale inne...jeszcze nie kwitna
Tu ma być ogród :) 11:02, 09 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Nie dają zyć znaczy, że wodę kradną? A właśnie w brzozy chciałam dać, na tle szmaragdów ładnie by się odznaczały... i pięknie wyglądają u Ciebie takie ogromne białe kwiatostany

Wiązówka ślicznie wygląda

Buki pamiętam jak pytałaś - u mnie ten przy ścianie przesadzany ruszył wcześniej, cieplej miał ale na dziś zdecydowanie ten wyższy (przy zjeżdzalni) cieszy oko - ma ogromne bordowe liście. Ten pierwszy zdecydowanie mniejsze i jaśniejsze (mimo że stanowisko podobne) tłumaczę sobie tym, że pewnie "siła" wzrostu w korzeń idzie jak ma miejscówkę w miarę świeżą
Może u Ciebie tak jak z ss Reni?

Tak podejrzewam, że wody tam mają za mało, a może też już trzeba ją odmłodzić, bo 3 letnia roślina to już jest - w każdym razie decyzja o przeniesieniu już zapadła, bo na brzozowej robię dalej roszady.

Jak przesadzałaś tego buka to najpewniej jest tak jak piszesz.

Renia jakiś trop podała, trzeba spróbować, ale w tym roku to już pewnie ładny nie będzie, choć myśli, że całkiem zdechł nie dopuszczam.
Tu ma być ogród :) 11:01, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak będę mieć tak jak Ty, to obiecuję, że słowa nie wyduszę, bo by mnie niebiosa pokarały

Kurde, a ja nadal kombinuje... bo moim zdaniem trochę jest jeszcze do zrobienia
Tu ma być ogród :) 10:58, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytka,
U mnie zaschły listki na młodych ŚŚ ... prysnęłam topsinem (podobno mączniak) i mospilanem.

Dzięki, że napisałaś, spróbuję - co mi szkodzi - listki były na tyle małe, że trudno jakiekolwiek oznaki choroby zauważyć, ja myślałam, że mróz go załatwił, bo w bardziej wystawionym miejscu jest, a ten drugi w zaciszu za domem, ale czy to możliwe?

A teraz na Twoich ŚŚ pojawiają się nowe listki w miejsce tych co uschły?
Tu ma być ogród :) 10:57, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mam dla Ciebie zdjęcie białej ostróżki w brzozach z ubiegłego roku, teraz będzie znacznie marniejsza - muszę ją z tego miejsca przenieść bo brzozy jej żyć nie dają
Kwitnie ze 3 tygodnie

Wiązówka bulwkowa - liście ma takie paprotkowe trochę, jak nie kwitnie to też ładnie kępa wygląda.

Nie dają zyć znaczy, że wodę kradną? A właśnie w brzozy chciałam dać, na tle szmaragdów ładnie by się odznaczały... i pięknie wyglądają u Ciebie takie ogromne białe kwiatostany

Wiązówka ślicznie wygląda

Buki pamiętam jak pytałaś - u mnie ten przy ścianie przesadzany ruszył wcześniej, cieplej miał ale na dziś zdecydowanie ten wyższy (przy zjeżdzalni) cieszy oko - ma ogromne bordowe liście. Ten pierwszy zdecydowanie mniejsze i jaśniejsze (mimo że stanowisko podobne) tłumaczę sobie tym, że pewnie "siła" wzrostu w korzeń idzie jak ma miejscówkę w miarę świeżą
Może u Ciebie tak jak z ss Reni?
Tu ma być ogród :) 10:55, 09 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Reniu, Edyto nie grzeszcie kobiety! - Wasze ogrody są idealne... nic a nic bym nie zmieniła

Jak będę mieć tak jak Ty, to obiecuję, że słowa nie wyduszę, bo by mnie niebiosa pokarały
Tu ma być ogród :) 10:54, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Czuję podobnie ...

Renia, Ty to jesteś już na szczycie, ja się czuje jak u podnóża góry
Anna i Ogród 10:54, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zdjęcia nie kłamią, dużo większe masz pomidory niż moje - zresztą wczoraj u siebie zdjęcie pokazywałam to możesz porównać.
A kwitną już? Moje zaczynają.

Poobrywaj im te liście na dole, żeby nie skupiały się na ich wyżywieniu.

Jakie masz odmiany?

Obrywam te liście ale może wyżej to zrobię. Kwiaty mają.

One odrastają - zauważyłam.

Odmiany?
Foliak:
- Severney
- Ałtajski Oranżevyi
- Malachitowa Szkatułka
- Skarbitha
- Pilish Giant
- Sunset Red Horizon

Donice:
- Rose Quartz Multiflora
- Osu Blue
- Cherry
- Black Sea Man
- New Yorker
Tu ma być ogród :) 10:53, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Z PS jeszcze spróbuję jesienią chociaż u mnie też w tym roku krótko kwitły ... a do tej listy Krzyśki + Globemastery ja dorzucam karatavskie

Też PS nie skreślam, mam już ich trochę i licze na więcej.

Ja jeszcze pod wpływem wczorajszych zdjęć z forum u kilku osób kupię czosnki Szuberta - wyglądają jak trójwymiarowe śnieżynki, spodobały mi się.
Tu ma być ogród :) 10:50, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Pod ścianką są z karatawskimi ... i zamierzam jeszcze ich dokupić ... chyba wolę niższe ... gladiatory za bardzo sie wyginają i Krzyśki są delikatniejsze

Na pewno w weekend będą fotki, to zwrócę na to miejsce szczególną uwagę

Zgadzam się co do gladiatorów, a u Krzyśków te główki wielkości piłek, no coś niesamowitego!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:44, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no co Ty, mi chodziło o znalezienie jakichś pozytywów w całej tej sytuacji

Tu ma być ogród :) 10:43, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Muszę zerknąć co się Twoim dzieje.
A pamiętasz jak pytałam o buki Atropurpureum, u mnie jeden też chory i kompletnie nie mam pomysłu co mu jest - robaków nie widzę, listki maleńkie się pojawiły i sobie zaschły - wierzę, że całkim nie umarł, na razie zostaje.
Tu oba

Tu zdrowy

Tu chory

Edytka,
U mnie zaschły listki na młodych ŚŚ ... prysnęłam topsinem (podobno mączniak) i mospilanem.
Tu ma być ogród :) 10:36, 09 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Ostróżki są na mojej liście zakupowej, szykuję się na białe - jak długo u Ciebie kwitną w sezonie?

Wiązówka ładna - zainteresowała mnie - co to ? - masz może gdzieś foto w szerszym kadrze?

Mam dla Ciebie zdjęcie białej ostróżki w brzozach z ubiegłego roku, teraz będzie znacznie marniejsza - muszę ją z tego miejsca przenieść bo brzozy jej żyć nie dają
Kwitnie ze 3 tygodnie

Tu ma być ogród :) 10:33, 09 cze 2017

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Edytko masz przepiękny ogród <3 Jeden z moich ulubionych

Bardzo mi miło chociaż w tym roku mało pokazuję bo mnóstwo miejsc rozkopanych, w trakcie niekończących się rewolucji, którym skutecznie przeszkadza a to pogoda a to brak czasu.

Tu ma być ogród :) 10:32, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aniu, za wielkie to słowa dla mnie - ciągle bym coś jeszcze przerabiała, ale wiem chociaż w jaką stronę zmierzam i kiedyś osiągnę zadowolenie

Czuję podobnie ...
Tu ma być ogród :) 10:31, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

W tym roku zdecydowanie bardziej poświęcam się części użytkowej ogrodu, zawsze chciałam mieć, bo nie ma jak wyskoczyć do ogródka i przynieść wszystko swoje do zupy i radość dziecka z zebranych owocków

Ciekawa jestem tych Twoich topów, dla mnie w takiej trójce też będą Krzyśki i Globemastery, nad 3 pozycją musiałabym się zastanowić, lubię Purple Sensation, ale w tym roku wybitnie krótko kwitły.

Z PS jeszcze spróbuję jesienią chociaż u mnie też w tym roku krótko kwitły ... a do tej listy Krzyśki + Globemastery ja dorzucam karatavskie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:30, 09 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
ojjjjjj to było złośliwe

no co Ty, mi chodziło o znalezienie jakichś pozytywów w całej tej sytuacji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies