Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:29, 09 cze 2017

siakowa napisał(a)
to ten leśny śmiałek? nie rozsiewa sie?

To ten leśny, nie wiem jeszcze czy się nie rozsiewa, kwitnie pierwszy raz, zaraz mu planuję te kłosy wyrwać, to może nie zdąży, a wysoki na jakieś 80 cm.

ren133 10:31, 09 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

W tym roku zdecydowanie bardziej poświęcam się części użytkowej ogrodu, zawsze chciałam mieć, bo nie ma jak wyskoczyć do ogródka i przynieść wszystko swoje do zupy i radość dziecka z zebranych owocków

Ciekawa jestem tych Twoich topów, dla mnie w takiej trójce też będą Krzyśki i Globemastery, nad 3 pozycją musiałabym się zastanowić, lubię Purple Sensation, ale w tym roku wybitnie krótko kwitły.

Z PS jeszcze spróbuję jesienią chociaż u mnie też w tym roku krótko kwitły ... a do tej listy Krzyśki + Globemastery ja dorzucam karatavskie
ren133 10:32, 09 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Aniu, za wielkie to słowa dla mnie - ciągle bym coś jeszcze przerabiała, ale wiem chociaż w jaką stronę zmierzam i kiedyś osiągnę zadowolenie

Czuję podobnie ...
lindsay80 10:33, 09 cze 2017

Filemon24 napisał(a)
Edytko masz przepiękny ogród <3 Jeden z moich ulubionych

Bardzo mi miło chociaż w tym roku mało pokazuję bo mnóstwo miejsc rozkopanych, w trakcie niekończących się rewolucji, którym skutecznie przeszkadza a to pogoda a to brak czasu.

AngelikaX 10:35, 09 cze 2017

ren133 napisał(a)

Czuję podobnie ...

Reniu, Edyto nie grzeszcie kobiety! - Wasze ogrody są idealne... nic a nic bym nie zmieniła
lindsay80 10:36, 09 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

Ostróżki są na mojej liście zakupowej, szykuję się na białe - jak długo u Ciebie kwitną w sezonie?

Wiązówka ładna - zainteresowała mnie - co to ? - masz może gdzieś foto w szerszym kadrze?

Mam dla Ciebie zdjęcie białej ostróżki w brzozach z ubiegłego roku, teraz będzie znacznie marniejsza - muszę ją z tego miejsca przenieść bo brzozy jej żyć nie dają
Kwitnie ze 3 tygodnie

Wiązówka bulwkowa - liście ma takie paprotkowe trochę, jak nie kwitnie to też ładnie kępa wygląda.

ren133 10:43, 09 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Muszę zerknąć co się Twoim dzieje.
A pamiętasz jak pytałam o buki Atropurpureum, u mnie jeden też chory i kompletnie nie mam pomysłu co mu jest - robaków nie widzę, listki maleńkie się pojawiły i sobie zaschły - wierzę, że całkim nie umarł, na razie zostaje.
Tu oba

Tu zdrowy

Tu chory

Edytka,
U mnie zaschły listki na młodych ŚŚ ... prysnęłam topsinem (podobno mączniak) i mospilanem.
lindsay80 10:50, 09 cze 2017

ren133 napisał(a)

Pod ścianką są z karatawskimi ... i zamierzam jeszcze ich dokupić ... chyba wolę niższe ... gladiatory za bardzo sie wyginają i Krzyśki są delikatniejsze

Na pewno w weekend będą fotki, to zwrócę na to miejsce szczególną uwagę

Zgadzam się co do gladiatorów, a u Krzyśków te główki wielkości piłek, no coś niesamowitego!
lindsay80 10:53, 09 cze 2017

ren133 napisał(a)

Z PS jeszcze spróbuję jesienią chociaż u mnie też w tym roku krótko kwitły ... a do tej listy Krzyśki + Globemastery ja dorzucam karatavskie

Też PS nie skreślam, mam już ich trochę i licze na więcej.

Ja jeszcze pod wpływem wczorajszych zdjęć z forum u kilku osób kupię czosnki Szuberta - wyglądają jak trójwymiarowe śnieżynki, spodobały mi się.
lindsay80 10:54, 09 cze 2017

ren133 napisał(a)

Czuję podobnie ...

Renia, Ty to jesteś już na szczycie, ja się czuje jak u podnóża góry