wykorzystałem tu jeden i pół beżowej prymulki , jedna granatowa prymulka, szafirki, hiacynt - do tego zielistka, gałązki forsycji, mech oraz 5 małych kurczaczków i jajo
Sebek - po kolejnym dniu przemyśleń zaczynam skłaniać się aby go posadzić od frontu domu. Mam zamiar porozmnażać roslinki zimozielone i porobić tam zmiany.
Runianka - szt.1 już tam rosnie i dwa bukszpany, które poprowadzę w kulki. Powolutku pomalutku - za jakieś 5 lat będzie ładnie.
Ela..... ja dziś też wycięłam suchodrzewa...wielkiego..do tej pory ładnie zimował, a w tym roku d... blada..... Wycięłam i posadziłam rh
Ja kupiłam kilka sadzonek runianki się rozrosła, że też będę sobie robić sadzonki, ale pierwsze 2 lata stała w miejscu
Kompozycja na stół do salonu - półtory beżowej prymulki , jedna granatowa prymulka, szafirki, hiacynt - do tego zielistka, gałązki forsycji, mech oraz 5 małych kurczaczków i jajo
Sebek, powiedz mi, czy z twojego ciurkadełka słychać szum wody? Ja ze względu na małe dziecko muszę przerobić małe oczko z fontanną na takie ciurkadełko, ale lubię ten plusk i szum...(trochę źle widać, ale to jest to moje mini oczko) Chcę zrobić kamienie na płasko. Ja mam przewiercony naturalny kamień.
Jak one są takie "papierowe", prawie białe to nie są to młode przyrosty, ale przemarznięte liście, które trzeba ściąć
Chyba, że kupiłaś gdzieś jakiej pędzone, z sadzeniem takich uważaj, bo też może omrozić te młode przyrosty. Ale bukszpany tniemy jak przestaną rosnąć - zazwyczaj jest to czerwiec
Sebek białe nie są. Wg mnie są pędzone na 99% stąd takie jasnozielone liście Na razie posadziłam je do donicy i sobie czekają, zobaczę jak się będą zachowywały i jak coś przytnę w czerwcu.