Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 10:48, 03 kwi 2016

Do góry
Hana75 napisał(a)
Co atakuje mojego perukowca? To chyba nie jest mech? Jakieś glony?
U sąsiadki tak wygląda migdałek

To porosty, wszystko jest okej.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:47, 03 kwi 2016

Do góry
po porannym obchodzie

Przerwa na kawę... 10:47, 03 kwi 2016

Do góry
To rabata, którą chciałabym w sumie dokończyć a nie przerobić. Baza jest dobra ogólnie, przynajmniej mi się podoba. Dosadziłam juz bukszpany. Kupilam rodka. Zostaly żurawki, hosty i ew. paprotka. Być może do usunięcia jest tujka miriam. Ma za mało słońca i marnieje lub kot sąsiadki ją obrywa. Muszę poobserwować.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:46, 03 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Idę dzisiaj ciachnąć kolejne carexy...

Nie mam czasu, bo też bym poszła ciachać.. jutro mnie oskubią w robocie.. wrzucam do siebie kilka fotek by nie wypaść z obiegu.. bo jak nic nie wrzucę to o mnie Forum zapomni..

Jak Twoja gwiaździsta?? Nie zaglądam nawet na ulubione wątki... nie wyrabiam Focie zrobiłem telefonem z myślą o Tobie

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:46, 03 kwi 2016

Do góry
Mamy początek kwietnia. trawnik zasiany w zeszłym roku w Wrześniu. Dwa tygodnie temu wygrabiłem cały trawnik z filcu który został po zimie. pochodziłem w kolcach by napowietrzyć. Wczoraj pierwsze koszenie, nawożenie Fruktusem wiosennym, podlewanie. Czekam teraz jak odbije. Mam nadzieje że bedzie dobrze. w jedym miejscu przy choince trawa nie przetrwała zimy więc bede musiał zrobić dosiewke. Poniżej zdjęcia. na żywo to wygląda troche lepiej.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:45, 03 kwi 2016

Do góry
No to pokażę jak przycięliśmy tujki.

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 10:45, 03 kwi 2016

Do góry
Hana75 napisał(a)
Dziś tylko jedną matę zdołaliśmy założyć. Jutro, w planach kolejne.

Nie wiem ile zrobimy, bo będziemy mieli gości... Dorośli Ok, ale przyjadą z wnukiem półtora rocznym, który ma ADHD Odkąd zaczął chodzić... biega, wszędzie go pełno, wszędzie wejdzie, wdrapie się i kompletnie nie ma poczucia zagrożenia.

Fajny pomysł z tymi matami I na dodatek w dobrej cenie kupiłaś

Jak wyszukam coś na temat cięcia szałwii, to Ci napiszę
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:44, 03 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
carex Gold Fountain jest piękny ale uwaga na koty... jak dobrze posikają pada... dwie muszę znów wymienić

Nie mów o kotach, bo mam na nie nerwa.. co trawa to za przeproszeniem osrana Cały przybytek z fundacji kociej siedzi u mnie... sra i poluje .. a nornice i krety robią co chcą, rabaty jak sito wiec nikt mi nie powie, że kot pomoże w walce z gryzoniami. Kotów mam chyba tyle co gryzoni

I zamykam temat kotów.. 100 razy już było przerabiane ..

Chyba wszystkie moje ciemne ciemierniki przesadzę za piwonie, na nową rabatę.. takie śliczne, a ich nie widać.. gubią się na rabatach.. mam ich sporo tu i tam.. zrobię szpaler Jeszcze młode wiec powinne przeżyć przeprowadzkę .

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:44, 03 kwi 2016

Do góry
przy Kościele św. Jakuba zastanowiło mnie ogromne drzewo ... nie wiem co to ... magnolia ??? kasztan ???

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:41, 03 kwi 2016

Do góry
katel napisał(a)
Kasia i ciągle zimno! Da nam wreszcie trochę popracować ta pogoda

czy to już wreszcie wiosna?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:40, 03 kwi 2016

Do góry
zanim wyjechałam z domu miałam wypunktowane i dokładnie w planie określone ,,co mam zobaczyć w Lubece,, ... miasto siedmiu wież ... średniowiecznych kamienic ... zabytkowych gmachów ... trzech noblistów a dla mnie zwłaszcza jednego ... saga Tomasza Manna przeczytana na świeżo ... wspomniany wczoraj marcepan ...

to wiedziałam ... nie wiedziałam, że zaraz za Bramą Holsztyńską mój plan weźmie w łeb ... pierwsze wiekowe kamieniczki i zaskoczenie ... wyrastające ,,znikąd,, róże ... róże oplatające wejścia ... roże na klombach ... róże wszędzie róże ... cięte mocno a po zdrowo odrastających liściach widać, że im to służy ... na klombach w oczekiwaniu na szał kwiatów różanych mają swoje 5 minut bratki ...

a ten pan to wybaczom ... no miał parcie na szkło i każdym krzakiem pozował
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:38, 03 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Myślisz że piwonie P.Bylinowego zakwitną w tym sezonie?

Zakwitną Są sadzone w doniczki , byle delikatnie przesadzić. Nie są też pędzone, zimę widać że spedziły pod chmurką Stopień zaawansowania jest identyczny jak u mnie w ogrodzie.
To 3 doniczki pod grujecznika Jak widać po doniczkach karpy spore

Takie będą Kwitną na górze i na pędach bocznych wiec ma być kopuła kwiatowa

Ogród na glinie 10:37, 03 kwi 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
podkrzesany ambrowiec, niedużo korony mu zostało
wokół niego teren do zagospodarowania

Super jest. Czy wiesz kiedy zaczyna puszczać liście?
Mazury i mój kawałek ziemi 10:33, 03 kwi 2016

Do góry
Juz niebawem coraz blizej ...sama jestem ciekawa jak to wyjdzie.Narazie upycham wszystko w garazu ale juz nie dlugo bede wynosic na rabaty .wreszcie mam kulki tez czekaja w garazu.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:28, 03 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Przyleciały bociany, zakwitły kaczeńce,
czas już, ogrodniku, uszykować ręce!
Na cięcie, grabienie, na chwastów rwanie,
skończyło się, bracie, twe leniuchowanie!

Coś przesadzić, coś skopać, coś precz wywalić,
po szarzyźnie zimowej czas już ogród ładzić!
Żeby było najpiękniej w całej okolicy,
tego Wam i sobie ogrodniczka życzy!

Cudnie
2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 10:16, 03 kwi 2016

Do góry
Witam,
Myślę, że pora z "Powitania" przerzucić się tutaj, skoro już szpadel wbiłam w ziemię.

Myślałam jeszcze o tytule "Przeminęło z wiatrem", bo tutaj dotychczas wszystko co posadziłam, umierało po pierwszych silnych wiatrach.

Mieszkam wśród pól na wzgórzu, gdzie panuje mikroklimat, jak wokół pada, to u mnie świeci słońce, jest sucho, gorąco i mocno wieje - meble ogrodowe latają .

Mam cudowne otoczenie, więc stwierdziłam, że ogród nie może odstawać

W tle nasz dom

Świetnie rośnie tu perz, mech, osiki, brzozy i sosny, ale też róże - kolejność nie przypadkowa
Ogród z pergolą 10:14, 03 kwi 2016

Do góry
dzisiaj nie dam rady. zaraz małą kladę i chce nowy plan ogrodu naszkicować bo mi coś nowego do łebka wpadło
a potem obiad u teściów i niedziela przeleci..
muszę konkretnie wiedziec jak chcę.
co sądzisz o tej wersji?

zastanawiam się czy do grujecznika pasują hortensje?
Ogród pod trzema dębami 10:12, 03 kwi 2016

Do góry
tusiawka napisał(a)

To krokus wielkokwiatowy KING OF STRIPED. Cała ta ścieżka powstała z krokusów, które w 2014r. miałam w dwóch donicach.
Nawet je mam na fotkach.

W Kruklandii 10:03, 03 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

A tu już mam gotowy dywanik

Nadrobić Twój wątek to nie lada wyzwanie Póki co zawiesiłam oko na kulce w pięknym dywaniku z trzmieliny ... pikne to
Juzia a tą ławeczkę to gdzie kupowalaś?
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 09:50, 03 kwi 2016

Do góry
Siedzę z kawą na werandzie i przestawiam brzozy .....taki mam widok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies