Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Agania 00:52, 30 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

???????? weź mi to na ludzki język...

I obrazek..

Miałam napisać Kasprowy, ale teraz to peonia mi mowę odjęła
Mala_Mi 01:03, 30 kwi 2016

AgataP napisał(a)
Aniu, za radą Pszczółki zwracam się do Ciebie odnośnie Katalpy.
Zdjęcia u mnie na stronie 171. Ewcia sugeruje wycięcie gałęzi która idzie w bok. Zobaczysz i będziesz wiedzieć o którą chodzi. Czy mam ją ciachnąć?

ogródek Twój podziwiałam po kryjomu, uwielbiam być u Ciebie za różnorodność..

Super, że też lubisz różnorodność .. zawsze to raźniej w grupie

O katalpie napisałam u Ciebie.

Różnorodność..

Mala_Mi 01:05, 30 kwi 2016

Agania napisał(a)

Miałam napisać Kasprowy, ale teraz to peonia mi mowę odjęła

No to dobrze domyślałam się.. Wolałam się upewnić..
No to wsiowa.. kukliki zaczynają rządzić

Mala_Mi 01:07, 30 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Jak patrzę na te Twoje olbrzymy pływające...szukałam czy koi są jadalne...i są!!! Ale masz zapas ryby

Chłop się śmieje, ze to kolacja wigilijna dla 100 osób pływa
Ale nie jadamy tego co karmimy.. bo to jak kanibalizm
I pstyk.. literki obrazkowe..
Mala_Mi 01:11, 30 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania nie tylko u Ciebie za mokro, u mnie to samo ale rośliny wyglądają na zadowolone, choć o tulipany drżałam

U ciebie górka i wszytko spływa do potoczku.. mam nadzieję, że ścieżek ci nie rozmyło.

Kolejne obrazkowe literki.. czyli Aurora i seledynowe przyrosty na buksikach.

Mala_Mi 01:16, 30 kwi 2016

anna_t napisał(a)
czytam i właśnie pierwsze co pomyślałam to ze naszej Bogdzi mogłabyś troche deszczu oddać
pięknie immienniczko, ja na taki busz mam plan do czterdziestki

To masz już 39???? Myślałam , że taki busz będę mieć przed śmiercią... ale wygląda na to, że do tego momentu jeszcze trochę z nim powalczę.
RH CW i wszędobylskie fiołki..

Mala_Mi 01:20, 30 kwi 2016

Olili napisał(a)
U ciebie taka wiosna,że aż trochę zazdroszczę ,u mnie wszystko w żółwim tempie,taka uśpione,że ani nie wiadomo czy zywe !

Na foto szczygiełka poczekamy

Dziękuję za wizytę u mnie,potrzebuję bardzo takich rad .Podobają mi się Twoje pomysły ,nie bardzo tylko mogę sobie wyobrazić,że coś w lewo ,bo oki ale jak bardzo w lewo?

Na ile w lewo to musiałabym popatrzeć w realu... nawet u siebie często myślę dłuuugo.. ale myślę nad Twoja rabat cały czas.. tzn kiedy mogę myśli puścić na inny tor..
I jak ja mam doradzać jak ja tak upycham.. i są to nasadzenia pod wpływem impulsu.. gdzie za cholerę bym nie wpadła na to siedząc nad kartką papieru.. koleżanka Marysia dała mi różowe niezapominajki.. miejsca brak.. i wsadziła man rabatę.. żółtą!!! I nawet tu mi ten róż pasuje

Mala_Mi 01:38, 30 kwi 2016

m_gocha napisał(a)
Szkoda że nie mieszkamy bliżej - chętnie bym odkupiła kilka małych. U nie w co. niestety tylko kolorowe karasie Czy Fiordy to nazwa gatunkowa tych karpi koi?

To przezwisko I całą historia... moje ryby inteligentne... i jak próbuję je odłowić.. to potem obrażone już za mną nie latają, nawet jak podchodzę do oczka to uciekają. O jedzeniu z ręki można zapomnieć

Miała przyjechać Maja, a synuś wymyślił, że spróbuje jakieś odłowić.. wiec go przegoniłam, by mi ryb nie straszył jak ma przyjechać telewizja bo z ręki nie będą jadły. Na co synowa stwierdziła "A mi Fiordy to z ręki nawet jadły" .

No i zostały Fiordy.. a cytat jest z dowcipu..

Spotykają się kumple i jeden mówi:
- Wiesz właśnie wróciłem z Norwegii, staaary czego ja tam nie widziałem:
niedźwiedzie, renifery po prostu wszystko...
Drugi mówi:
- A fiordy widziałeś? widziałeś?
A ten na to:
- Staaaary, fiordy to mi z ręki jadły...

I tym sposobem mam Fiordy Ale nie jesteś pierwsza która o to pyta..

Mala_Mi 01:40, 30 kwi 2016

Ufff odpowiedziałam, zajęło mi to 1,5 godziny!!! Wiec wybaczcie ale rewizyt nie zrobię ... za 5 godzin muszę wstać..

Tulipany neonki.. takiego koloru to nawet sobie nie wyobrażałam, że tulipany mogą mieć..

Jak zwykle na foto nie widać jak świecą .. musicie uwierzyć na słowo.

Dobranoc..

Sylvana 01:43, 30 kwi 2016

Spać nie możesz?

Twoja różnorodność to coś do czego dążę u siebie i pewnie zajmie mi to jeszcze ze 20 lat (jak dożyje).

Kiedyś chyba pisałaś o wilczomleczu migdałolistnym.
Nie wiem czy mam go wyrzucić, bo zmarzł czy zostawić i odbije.
Poprzednią zimę przetrzymał a w tą najpierw się zwiesił a potem wysechł.
Dół gałązek nadal czerwony...przycięłam do tej wysokości...dobrze czy źle?

Nie wiem która część Twojego ogrodu podoba mi się najbardziej, bo wszędzie masz jakiś 'smaczek'