Hehe przeczytałam Twój post córce i razem żeśmy się popłakały ze śmiechu
Jestem w szoku, że tyle ciepłych słów od Was wszystkich, chociaż się nie znamy
Z tym bojlerem,m to szczęka mi opadła, jak można tak żyć i coś takiego zakopywać...
Czy wiecie na jakiej zasadzie wypożycza się taki kontener? czy jest na określony czas, czy też płaci się za napełnioną sztukę? czy to z mzo się wypożycza?
Będę musiała nad tym pomyśleć po przeprowadzce i wydzielać sobie kolejne "sektory" do sprzątania. Fundament stodoły też trudny do ogarnięcia, młot by się przydał pneumatyczny, ale wszystko kosztuje, a przy budowie domu zawsze środków brak.
Niestety nie mam takich znajomych, co za bigos i kiełbaskę przyjdą pomóc na cały dzień, ale mamy dwóch młodych braci, więc ich zaangażujemy choć częściowo, pewnie pomogą dzięki za pomysły
Prace staną na jakiś miesiąc w ogrodzie, dom musimy szybko zrobić, ale jak się wezmę za ogród będę na bieżąco informować o postępach.
Spójrzcie, to jedno z moich ładniejszych wykopalisk:
no wlasnie, tylko jak pamietasz ja mam zywopłocik z lawendy i w srodku kawalek suchy, jak wymienie na młoda to będzie jakis czas nizej....ech
brzydka lawenda jast bardzo brzydka
dobrze przynajmniej ze latwo sie ukorzenia, juz 20 nowych hartuje na dworze bo sie powyciagały
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu "spaceruję" po Waszych ogrodach i cieszę swoje oko. Chciałam spróbować swoich sił w zaprojektowaniu i urządzeniu swojego. Niestety okazuje się to wcale nie takie łatwe. Im więcej oglądam i czytam tym bardziej czuję się zagubiona i nie wiem od czego zacząć, a przede wszystkim na co zdecydować się.
Mój "ogród" to 1000 m pola do popisu. Z tył ogrodu rośnie na całej długości żywopłot. Nie od razu Rzym zbudowano, czy jak to tam szło. Postanowiłam, że chociaż spróbuję zagospodarować chociaż kawałek mojego ogródka.
Chciałabym na tyłach zrobić ogródek owocowo-warzywny i "zasłonić" go rabatą. Nie mam do końca pomysłu jak to zrobić. Podoba mi się ogród Luki-ego, bukszpany i żurawki tylko nie wiem czy dam radę.
Wstawiam zdjęcie tego kawałka, widok z tarasu. Za wszelkie sugestie bardziej doświadczonych ode mnie będę wdzięczna. Konsekwentnie marzy mi się obsadzenie całej działki, ale od czegoś trzeba zacząć
Tak to wygląda. Po prawej stronie jest garaż. A po lewej mini ogródek z ubiegłego roku, który ma być powiększony. Zaczęliśmy już zdejmować darń, potem przyjedzie czas na obsadzenie
Cztery razy nabywałem manicatę i cztery razy wyrosła tinctoria Nawoziłem, podlewałem i opiekowałem się jak zalecają do manicaty i tinctorii to nie zaszkodziło więc sądzę, że ma takie same wymagania i pięknie rośnie.
Obecnie poddałem się i nie szukam już giganta bo nie mam pewności co wyrośnie. Chyba, że znajdę w mojej okolicy kogoś co podzieli się karpą. Na razie w całym kompleksie (ok.
400 działek) nie znalazłem Fotka ostatniej 2 letniej.
Przeleciałam sie z telefonem przez rabaty.
Ta będzie poszerzana o prawie metr i tak myślę sobie, ze musiałabym niektóre rośliny zacząć przesadzać a potem zastanawiać się co pójdzie na tyły na zdjęciu widać te kulki i troszkę jeszcze przed nimi wyjdzie rabata... do tej deski- jej rogu
Genka ma już miejsce, tylko te rośliny co wylecą nie w sobotę się pobawię
teraz kolejne tulipany, wczesne kończą, jeszcze piękniejsze oblicze nie pokazały
ładna jestale dopiero u mnie odżyje i za rok da pokaz
forum tak muli, że już sobie dziś odpuszczam, pora do pracy