Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 20:11, 28 kwi 2016

Nie za często wiedzę swój ogród o tej porze . Dziś bardzo spodobały mi się cienie umbrowe na murku, jak dmuchawce .

Jagodaa 20:19, 28 kwi 2016

A wracając tutaj... zastanawiam się nad ażurowymi bambusami na tle ściany. Mają ograniczenie, miejsce dobrze osłonięte od wiatru, słońce, tylko sucho.
Wtedy nie byłoby lawendy w nogach oczywiście , tylko coś trawiastego.

A jak nie bamboo, to może jakaś gigantyczna molinia lub trzcinnik (jednak zaczynam o nim myśleć ).

Drzew raczej nie zaryzykuję, może z małych jakiś klon palmowy by się nadał, ale mogłoby go przypalać (południowa ściana).
nawigatorka 20:19, 28 kwi 2016

Fajny masz zapozyczony krajobraz
jazzy 20:44, 28 kwi 2016

Bambo będzie w dechę
edit: drzewiaste super! One lubią słońce bardziej niż fargesie. Mi się marzy czarny drzewiasty
Pawlus 20:49, 28 kwi 2016

A nie myślałaś o drewnie na tą ścianę? Co prawda nie wiem jak z tym kolorem u ciebie, jaką masz stolarkę okienną itd.

link: http://gardendesignidea.com/modern-garden-design-pictures/

Murki będą szare czy białe?
AgataP 20:53, 28 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)

Drugi rząd gotowy .

Jagoda pamiętasz jeszcze co ile je sadziłaś? chodzą mi po głowie te berberysy cudne są, u mamy na osiedlu posadzili pod Aldi dookoła parkingu. No miodzio normalnie, ale ja wolę w rządku...
Zana 22:42, 28 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)
Nie za często wiedzę swój ogród o tej porze . Dziś bardzo spodobały mi się cienie umbrowe na murku, jak dmuchawce .

Tak patrzę na to zdjęcie i taka mnie refleksja naszła, że ja bym te kule z trawami w pierwszym rzędzie umiejscowiła pośrodku. To była do tego momentu dla mnie taka oczywista oczywistość. A źle bym zrobiła, to przesunięcie wnosi tu coś ciekawego, na co w pierwszej chwili nie zwraca się może uwagi. To tworzy taką asymetrię na tej symetrycznej rabacie i właśnie przez to nie jest ona taka oczywista. Tak dogłębnie dostrzegłam to dopiero teraz, chociaż tę rabatę widziałam już xx razy. Każdy ma swoją oczywistą oczywistość.

Zana 22:45, 28 kwi 2016

Jakoś tak mi się nie oddzielił mój wpis w poprzednim poście, coś chyba nie tak zrobiłam. Ale chciałam Ci jeszcze zdrowia życzyć
Madzenka 23:43, 28 kwi 2016

Pawlus napisał(a)
A nie myślałaś o drewnie na tą ścianę? Co prawda nie wiem jak z tym kolorem u ciebie, jaką masz stolarkę okienną itd.

link: http://gardendesignidea.com/modern-garden-design-pictures/

Murki będą szare czy białe?

Rewelacja! Ciekawe czy Jagoda skorzysta
lindsay80 23:46, 28 kwi 2016

Urokliwe to zdjęcie z wiśniami i cieniem - piękny moment uchwyciłaś, a inspirka od Pawła cuuudna, fajny pomysł z deseczkami.