Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 23:33, 28 kwi 2016

babka napisał(a)
No nienajgorzej, da się wypić. Zwłaszcza, że to tylko łyżka, dwie Część sobie zamroziłam ale może jeszcze jutro pójdę na żniwa i zrobię większe zapasy Moja mama zawsze mówiła o cudownych właściwościach pokrzywy ale jak człowiek młody to słuchać nie chciał. Teraz sama będę namawiać innych

Ja tez już trochę pomroziłam. Jutro idę tak samo jak Ty na zbiory.
inag 23:36, 28 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Ja płukałam wywarem z pokrzyw włosy

Ja też Tak samo jak wiele miesięcy wcierałam w nie sok z czarnej rzepy. Śmierdzi to to okrutnie ale efekty warte są cierpienia. Żadne gotowe kosmetyki z rzepą nie dały takich efektów jak świeżo wyciśnięty sok.
nawigatorka 23:39, 28 kwi 2016

babka napisał(a)

o mamusiu, kto Ci takie tortury nałożył ??
ale dlaczego tortury? W dziecinstwie jadlo sie wszystko,nawet pamietam smak zdzbla trawy rozgryzanego dla zabawy zebami...,owocow babki... pokrzywa to nic wielkiego bylo
inag 23:39, 28 kwi 2016

ren133 napisał(a)

wzmocnienia włosów wtedy to działało teraz ... sama nie wiem chyba nie mam czasu

Jeżeli chodzi o włosy to wg mnie lepiej działa na nie sok z czarnej rzepy. Naprawdę widziałam rezultaty. Gdybym tylko miała czas i ochote na to wyciskanie i wcieranie...
nawigatorka 23:40, 28 kwi 2016

Chyba jednak przeczytam

lindsay80 00:00, 29 kwi 2016

może i ja spróbuję z tą pokrzywą, mam za potem niezła miejscówkę, bo działka na razie jest nieużytkiem
inag 00:47, 29 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Chyba jednak przeczytam

Niezłe! Też mam ochotę spróbować takich rarytasów Tylko najpierw muszę się doszkolić z tych zielsk bo w większości nie wiem jak wyglądają Dopaytrzyłam się tam takich pozycji jak: Tasznik, żółtlica... muszę zgłosić się do prof. googla po pomoc..

*** Tylko przeczytasz czy zaryzykujesz i spróbujesz zrobić?
inag 00:49, 29 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
może i ja spróbuję z tą pokrzywą, mam za potem niezła miejscówkę, bo działka na razie jest nieużytkiem

Na zdrowie
nawigatorka 00:51, 29 kwi 2016

inag napisał(a)

Niezłe! Też mam ochotę spróbować takich rarytasów Tylko najpierw muszę się doszkolić z tych zielsk bo w większości nie wiem jak wyglądają Dopaytrzyłam się tam takich pozycji jak: Tasznik, żółtlica... muszę zgłosić się do prof. googla po pomoc..

*** Tylko przeczytasz czy zaryzykujesz i spróbujesz zrobić?

Ksiazke mam bo dostalam kiedys w prezencie od zagorzalego wegetarianina
Moze kiedys dla sportu cos ugotuje. Na razie to chic gnojowke z pokrzyw moglabym uwarzyc
bdan 06:30, 29 kwi 2016

Ilona jakbyś znalazła czas, może mialabyś jakąś wizję, inspirację pasująca do mojego ogrodu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=385#post_5
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies