Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 11:59, 31 mar 2016

Do góry
a może tak?za czerwona kreską wysypane korą a za czarną skalniak i te Twoje juki w żwirze

oczywiście czerwona kreskę poprowadzisz nie az tak głęboko, zalezy od nasadzeń ale chodzi mi o linię
Ogród do odnowy 11:57, 31 mar 2016

Do góry
Wiosna niby przyszła, ale słonka mało, noce chłodne i rośliny tak jakoś mało spektakularnie kwitną, ale coś i tak oko cieszy

nie wiem czemu przylaszczka z błękitnej w prawie białą się zamieniła?

sasanka pierwsze kwiaty rozwinęła

mam ich kilka, ta jakaś jasna odmiana

dzwonki ciągle zielone

tawlina

i pszczoły mają pracowity okres

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 11:54, 31 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dobra to dzisiaj koniecznie muszę moje posadzić w doniczki

Sadź tylko w głębsze doniczki
Bo w płytkiej gorzej mi rosną
Na razie taka sobie trawa, czyli początki wymarzonego ogrodu u "KA" 11:51, 31 mar 2016

Do góry
Witajcie planu ogrodu ciągle brak ale przynajmniej dwie skrzynie mi maż zmontował.
długość ok 5,50, szerokość 1,20

Rozplanowałam sobie na razie jedną skrzynie w dwóch wersjach. Doradźcie proszę która Waszym zdaniem lepsza i dlaczego.
Jeśli będą pomysły na zagospodarowanie drugiej skrzynie mile widziane.

Myślałam o krzewach piennych typu malina, truskawka, ale czy pasuje to do skrzyni???
PLAN warzyw WERSJA I

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1069433/thumb_original.jpg

PLAN warzyw WERSJA II

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1069434/thumb_original.jpg

I Co Wy na to? szczerze
Ogród z pergolą 11:46, 31 mar 2016

Do góry
gipsówka kiełkuje
część rozplenicy

liatra kłosowa

stipa, chryste jak mi sie nie chce pikować..

werbena i reszta rozplenicy
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:45, 31 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ładną pogodę miałaś na robótki Pozdrawiam Was

Udało sięcmokam wiosennie, bo ona już jest
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:43, 31 mar 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kasia dobrze kombinuje. Ta zmiana nie musi być w tym roku. Ale w harmonogramie na zaś warto ująć. Waligóra może na teraz np. sprawdzić - jak głęboko jest ten szajs w ziemi w kilku miejscach.

Wiem, że Kasia dobrze radzi, też już o tym myślałam, jak podjęliśmy się remontu, ale muszę siły na plany mierzyć, po kawałku, w swoim czasie
no i na razie nie mam tam chwilowo roboty, to jeszcze nie ruszam nic, trzeba robić, to co ważniejsze w tej chwili.
Czy z chaosu powstanie „Ogród z wielkimi ambicjami”? 11:41, 31 mar 2016

Do góry
Witaj Renatko, dzięki za odgrzebanie mojego wątku .
Dom już wybudowany, ostatnie prace wykończeniowe wewnątrz. Pozostają prace na elewacji, ale to dopiero późnym latem no i zagospodarowanie terenu w koło domu a to już prawie ogrodnicze prace. Tak więc najwyższy czas nadrobić zaległości w tym wątku.
O tak rośliny podrosły i to dość mocno. Będą oczywiście fotki z wiosny tegorocznej, ale na razie parę retrospekcji z ubiegłego roku z różnych pór roku.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:39, 31 mar 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

A ja za Jolką, daleeeeko daleeeeeeeko, daleeeeeeeeeeeeeeeeeeko

Sezon rusza dopiero, dogonisz
a potem kolejny i kolejny
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:36, 31 mar 2016

Do góry
yolka napisał(a)

A ja gonie peleton

Goń Jolu, warto
Mirkowy ogród (początki) 11:35, 31 mar 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Bogusiu wysiałam kocimiętkę urosły takie chudzinki czy można je wsadzić głębiej do ziemi czy z nich nic nie będzie.
Myślę,że trzeba jak najszybciej zająć się rozsadą,wsadzać do ziemi trochę rozluźnionej piaskiem.Kocimiętka bardzo mi się podoba...ale niestety nie mam...ze względu na obfitość kotów sąsiada.Zimą zrobiły sobie miejsce do siedzenia na kępie niedźwiedziego futerka.
Trawki bardzo dorodne...widać,że zadbałaś o nie.

...wsadzaj głęboko,pod właściwe listki.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:21, 31 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
osz Tyyyyyy, a ja dumam co Ty nie piszesz, co się dzieje, wchodzę w spis wątków i co widzę 92 strony wątku z 2016... łolaboga jak ja to ogarnę...

Nie było nic ciekawego.. możesz sobie darować.. Muminek jako model był ciekawy..ale to było też na FB

Zrobiłam foto pustynników.. kiedyś były dyskusje na jego temat, żyją, jednego nawet udało mi się zdeptać..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:19, 31 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

ja tez prawie nie ogladam ale w telefonie mam aplikacje nc+ i Cie widziałam w RoBociE !! kolezankom sie chwaliłam ze Cie znam haha a one tak? byłas tam ? hahaha no i se przypomniałam ze w zasadzie tylko z Toba gadam tylko przez telefon ale jakbym Cie juz sto lat znała

Aniu pierwszoroczne przebisniegi u mnie na 100 cebulek same liscie i cztery kfiotki ...za mało slonca czy jak ?

Jak są liście to lux. Żyją... ale cebulki widocznie były za młode aby zakwitnąć.. albo coś im się popieprzyło. Zakwitną za rok Z cebulek przebiśniegi tak mają, że kapryszą Lepiej rosną wykopane z cudzego ogródka.

Czasami znajomość z Forum i na telefon jest wartościowsza niż taka wieloletnia w realu Najśmieszniejsze jest to, ze przy osobistym spotkaniu ma się wrażenie, że się zna od lat.... i faktycznie nie raz miałam wrażenie, że się znamy od wieków, a to pierwsze spotkanie w oko-oko. Takie miałam wrażenie z Pszczółką, Finka, Marzenką, Irenka, Bogdzią......... Z Pszczółką przy pierwszym spotkaniu gadamy gadamy i w pewnym momencie dotarło do mnie, że my się widzimy w realu pierwszy raz.. Długo odświeżałam szare komórki, aby upewnić się w tym spostrzeżeniu.. takie deja vu Tak.. najsilniejsze było z Pszczółką.... tu przeżyłam prawdziwy szok ...takie fest deja vu Rozumiem co masz na myśli

Mirkowy ogród (początki) 11:08, 31 mar 2016

Do góry
Stipa do pikowania Rozplenica Magesti do pikowania ech kiedy to rozpikować jak dzień za krótki Czy u was też zdjęcia długo się ładują?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:02, 31 mar 2016

Do góry
zoja napisał(a)
!wow!
piękne widoki parapetowe

Ale niestety w realu to tak estetycznie nie wygląda

Kupidynek i firletka chalcedońska czekająca na zmiłowanie.
Mirkowy ogród (początki) 11:01, 31 mar 2016

Do góry
Bogusiu wysiałam kocimiętkę urosły takie chudzinki czy można je wsadzić głębiej do ziemi czy z nich nic nie będzie.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:58, 31 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Małgoś, no po prostu podziwiam Cię i chylę głowę tyle nasiałaś, ile pikowania już zrobiłaś, cud miód malina.. będziesz moim guru jak zabiorę się za sianie ja
Kupiłam sobie Jarząbki 3 szt

Normalnie nie mogę doczekać się Twoich bylinówek. A żywopłot z buka czerwonego sadziłaś ? nie doczytałam chyba

Eeee tam, jakim guru
Szukałam jarząbków u Ciebie...
Zastrzeliłaś mnie, bo ja nie wiem, jakiego buka posadziłam Ha ha. Dostałam 90 sadzonek, to wzięłam, nie pytając Mam nadzieję, że zielonego
Penstemon różowy, rudbekia Cherokee Sunset i cleome w kolorze fiotetowym.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 10:56, 31 mar 2016

Do góry
Kochani, pomocy. Liście moich Rh brązowieją (przeważnie w środku krzewu), a na jednym nowe listki zaczęły marnieć. Grzyb? Doradźcie, proszę

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:52, 31 mar 2016

Do góry
Posadzilam jakiś czas temu w doniczkach klącza tawulek i gipsowki. Buja mi to w domu, czy mogę je wysadzić już do gruntu?

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:50, 31 mar 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Nie wykielkowala mi werbena, w ziemi od stycznia. Nie wiem co robie zle. Ech

Za to lidlowe sadzone jesienia krokusy maja sie dobrze

Pierwsze tulipki w tym sezonie

Jak Ty to zrobiłaś, że już masz tulipany?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies