Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 14:08, 27 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Ilonka, cudny widok z dalszej perspektywy. Koor tulipanków mi się podoba, znowu będę rok spóźniona z modą
Jesienią musisz mi koniecznie zdradzić, jaki kolor będzie modny, bo tu fioletowy zawrót głowy w tym roku A ja nie mam

Oj, chyba mnie przeceniasz
Ja rzadko patrzę na to co modne a cześciej na to co mi sie podoba. Jesienią zaopatrze sie jeszcze w białe lub kremowe bo one robią na mnie największe wrażenie U Ciebie i tak jest pięknie bez względu na to jakiego koloru tulipany Ci kwitną
inag 14:10, 27 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
haha a ja w janinie je kupilam

To ja w swojej ich nie widziałam. Za to ostatnio zaopatrzyłam sie w niej w szklanki do latte
inag 14:15, 27 kwi 2016

Kuba napisał(a)
A ja nigdzie pokrzywy nie widzę bo czuję że też bym się wciągnęła
I tylko 2 fotki z dalszej perspektywy pytam się?? Ta rabata zasługuje na conjmniej cztery po jednej z każdej strony, a gdzie reszta??

Postaram sie poprawić
Pokrzywy nie możesz znaleźć? W ogrodzie u siebie nie szukaj bo wyplewione masz tak że na pewno nie znajdziesz Idź w jakies łąki, krzaczyska, zapuszczone tereny a tam na pewno bedą.
inag 14:16, 27 kwi 2016

leon60 napisał(a)

nie wiesz co mówisz

Ośmielę się nie zgodzić
inag 14:28, 27 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Troche Cie przepytam jaka mi radzisz zachowac odległosc pomiędzy suchodrzewami , widziałam duze roslinki i chciałabym najpierw mały kawałek płotu obsadzić na próbę . Nie chce go jakos wysoko prowadzić tylko zasłonic czesc połączenia płotu i ziemi ....strasznie mi tam bryzka błotko.

Czy przycinałas go? I po 5 latach nigdy nie przymarzł?

Ja sadzilam je co około 70cm - to tak na oko bo nie ma mnie w domu. Jak przyjadę to zmierzę Ci dokładnie. Nie wiem czy warto kupować duże rośliny bo one naprawdę szybko rosną. Tak samo nie ma z nimi problemu gdybys chciała je poszczepić. Gałązka do ziemi. Trochę wilgoci i niedługo pojawiają się już korzenie. Na kilkadziesiąt wetkniętych w ziemie gałązek u rodziców przyjęły się wszystkie. Teraz są już spore.
Ja też nie chcę prowadzić ich wysoko max 30-40 cm i bedą cięte. Od boków już były równane. Moje nigdy nie przemarzły. Tak samo jak te rosnące wzdłuż chodnika przy głównej drodze do Gorzowa i inne na rondzie niedaleko mnie.
Wolisz kupić czy pobawić sie w sadzonki?
inag 14:31, 27 kwi 2016

Na razie w szkółce ale M mi obiecał że w tym tygodniu po nie pojedzie busem
lojalna_ 14:35, 27 kwi 2016

Ja mam do osadzenia około 30 metrów i wymyśliłam ze zrobie wieksze odstepy a potem w luki wcisnę swoje podcięte. Chciałam sobie najpierw na cito obsadzić końcówkę od bramy tam by weszło moze 6 sztuk i zobaczyc jak to bedzie sie u mnie prezentowało .

Dzieki Ci bardzo ale jeszcze sie zastanawiam i szukam tego co Ty masz
lojalna_ 14:39, 27 kwi 2016

inag napisał(a)

Na razie w szkółce ale M mi obiecał że w tym tygodniu po nie pojedzie busem

Ślinka leci
iwka 14:48, 27 kwi 2016

Piękne

Spróbuję tej pokrzywy, chyba
nawigatorka 15:00, 27 kwi 2016

Piękne.i jakie juz zielone