Oj, chyba mnie przeceniasz
Ja rzadko patrzę na to co modne a cześciej na to co mi sie podoba. Jesienią zaopatrze sie jeszcze w białe lub kremowe bo one robią na mnie największe wrażenie U Ciebie i tak jest pięknie bez względu na to jakiego koloru tulipany Ci kwitną
Postaram sie poprawić
Pokrzywy nie możesz znaleźć? W ogrodzie u siebie nie szukaj bo wyplewione masz tak że na pewno nie znajdziesz Idź w jakies łąki, krzaczyska, zapuszczone tereny a tam na pewno bedą.
Ja sadzilam je co około 70cm - to tak na oko bo nie ma mnie w domu. Jak przyjadę to zmierzę Ci dokładnie. Nie wiem czy warto kupować duże rośliny bo one naprawdę szybko rosną. Tak samo nie ma z nimi problemu gdybys chciała je poszczepić. Gałązka do ziemi. Trochę wilgoci i niedługo pojawiają się już korzenie. Na kilkadziesiąt wetkniętych w ziemie gałązek u rodziców przyjęły się wszystkie. Teraz są już spore.
Ja też nie chcę prowadzić ich wysoko max 30-40 cm i bedą cięte. Od boków już były równane. Moje nigdy nie przemarzły. Tak samo jak te rosnące wzdłuż chodnika przy głównej drodze do Gorzowa i inne na rondzie niedaleko mnie.
Wolisz kupić czy pobawić sie w sadzonki?
Ja mam do osadzenia około 30 metrów i wymyśliłam ze zrobie wieksze odstepy a potem w luki wcisnę swoje podcięte. Chciałam sobie najpierw na cito obsadzić końcówkę od bramy tam by weszło moze 6 sztuk i zobaczyc jak to bedzie sie u mnie prezentowało .
Dzieki Ci bardzo ale jeszcze sie zastanawiam i szukam tego co Ty masz