I teraz chcę Wam tu odpisywać iiii patrzeęeeeę 6 STÓWAAAAAA tak więc z tej okazji zapraszam na ciasteczko z naszej słynnej kochłowickiej ciastkarni, którą odwiedza caaaalusi chyba Ślask i nie tylko
Pal sześć te diety i postanowienia.. raz na jakiś czas można zaszaleć i to tylko jedno maluuuusie ciasteczko
nabawiłam się dziś 3 odcisków na paluchachręce mi się od roboty odzwyczaiłyogrodowo podziałałam tylko na murku ale i tak zadowolona jestemoczywiście miałam pomocnika
no o trochę wiosny
A to nie wiem jak się. Kiedyś na spacerze jak byłam rosło gdzieś pod płotem, to sobie trochę wykopałam i do ogrodu przyniosłam. Fajne malutkie niebieskie kwiatki
krokusy pięknie w słońcu wygladają
i tulipany wychodzą pierwszy raz je posadziłam więc nawet nie pamiętam jak mają kwitnąć
Cesarska korona też już wystartowała
i jeszcze jedna fotka zarysu oczka słabo widać ale z tyłu już robię nasadzenia Irysy, liliowce, prymule, fiołki, niezapominajki
Iwona dzięki za fotki wiśni.Ładne są. Chyba się skłonię ku nim. Tylko pozostaje mi znaleźć w szkółce. Ładna wogóle ta rabata
Co ile sadziłaś te wiśnie?
A propos moich porządków na rabatach ... zatrzymałam się przy hortensjach bo nie wiem jak je w końcu ciąć ... może ktoś pomoże? Zrobiłam dla przykładu zdjęcie (sorry za jakość) limki przed cięciem:
okolice docelowego oczka)
Oczko w oddali.Podcięte tuje i nowe nasadzenia roślin bylinowych gęsiówka kaukaska, nowy stopień.Przed nim dosiałam trawę , na razie jest ziemia.