Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Basilikum 18:33, 26 kwi 2016

o to to u mnie tez Lesio winny wszystkiemu

Oni przez ten drenaz na pewno obserwuja jak Trawa u Ciebie rosnie
Gruszka_na_w... 18:41, 26 kwi 2016

Zaczęłam przygotowywać front robót brukarskich

Najpierw trzeba wyrównać to miejsce. Po namyśle, zrezygnowałam z ograniczenia placyku ze wszystkich stron krawężnikami. Wystarczy ten od strony podjazdu. Z pozostałych stron spokojnie wystarczy geo border. Łatwiej go osadzić i wypoziomować. W razie zmiany koncepcji, bezproblemowo będzie można dokonać przeróbek. Kostka będzie układana na podsypce z piasku. Pod piaskiem ułożę geowłókninę.
Wczoraj zamówiłam na znanym portalu aukcyjnym bordery. Czekam na przesyłkę.

A to wspomniana we wcześniejszych postach modrzewnica

Prawda, że okaz subtelności kolorystycznej?

Nie to, co one- kolory aż bija po oczach

I rzut oka na wiraż

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 18:43, 26 kwi 2016

Basilikum napisał(a)

Oni przez ten drenaz na pewno obserwuja jak Trawa u Ciebie rosnie

Jacy ONI??? Masz na myśli wrogie byty? ))
Co w trawie piszczy? Oto jest pytanie....
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 19:00, 26 kwi 2016

Kolejne fanki Lesia. Przy wszystko czerwone przed laty rżałam w tramwaju aż patrzyli na mnie jak na jakąś niespełna rozumu

Jak zwykle oczy koję oglądając ten ogród

Moja modrzewica, czy jak jej tam jeszcze nie kwitnie
Gruszka_na_w... 19:17, 26 kwi 2016

Gosiek , Ty Mój Osobisty Pokrzepiaczu Duszy I Serca ))Tyle wsparcia w postaci dobrego słowa, zarówno podczas zmagań budowlanych jak i poczynań ogrodowych, nie dostałam od nikogo innego. Dzięki wielkie )) Aż chce mi się chcieć))
Gosiek33 19:32, 26 kwi 2016

Zawstydzasz mnie, ale to miód na mą duszę dziękuję
Basilikum 20:40, 26 kwi 2016

sama wszystko bedziesz robic??
Gruszka_na_w... 21:22, 26 kwi 2016

Do 5 m2 mało atrakcyjnego miejsca szkoda szukać fachowca. )
Daliśmy radę z robieniem opaski i osadzaniem krawężników w suchym betonie, to z tym też powinniśmy się uporać. Będzie o tyle łatwiej, że kostka osadzona będzie na piasku , a nie na betonie (możliwość korekty).
sylwia_slomc... 21:52, 26 kwi 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Do 5 m2 mało atrakcyjnego miejsca szkoda szukać fachowca. )
Daliśmy radę z robieniem opaski i osadzaniem krawężników w suchym betonie, to z tym też powinniśmy się uporać. Będzie o tyle łatwiej, że kostka osadzona będzie na piasku , a nie na betonie (możliwość korekty).

Jako po części zajmująca się zawodowo podobnymi pracami odradzam sam piasek bo mrówki w jeden sezon wyniosą i będą góry i doliny i robota od nowa co chwilę chyba , że się nudzisz i szukasz zajęcia
sylwia_slomc... 22:05, 26 kwi 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zawsze można się powitać ponownie ))
Lesia mi kolega małżonek zabraniał czytać wieczorowa porą. Moje rżenie wytrącało go z błogiej drzemki ))
Kominek widoczny na zdjęciu to końcowe odpowietrzenie nitki drenażu oczyszczalni. Warzywnik jest położony nad system rozsączania.
Podglądanie ogrodów jest bardzo wskazane. Sprawdziłam, że koi nerw i uspokaja oko )

Jak czytałam Lesia to się domownicy zlatywali i pytali z czego się śmieję, bo nie łatwo mnie rozśmieszyć