Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 13:55, 26 kwi 2016

Szklarenka samoróbka 2x4
Zapraszam przez wejście pokojowymi drzwiami

wnętrze

dalie

Z zewnątrz do pomalowania

Anda 13:59, 26 kwi 2016

Sliczna...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 14:00, 26 kwi 2016

Zarąbista szklarenka, jak pomalujesz to będzie full wypas
Zazdraszczam pozytywnie
zoja 14:05, 26 kwi 2016

Genialne - muszę eM pokazać może za kilka lat się doczekam
Bardzo mi się podoba i pomidorki będziesz miała wspaniałe
ryska 14:38, 26 kwi 2016

Ewa, Ania, Zoja dziękuję Wam bardzo. To była ciężka praca stąd radość, tym większa, że i Wam się podoba.
Dla Was tulipanki
17:21, 26 kwi 2016
Co chwilę robię sobie przerwę,mam wymówkę i latam do domu sprawdzić czy już są wstawiłaś zdjęcia Hip hip huuura,są
Biorę Twoją glinę i szklarenkę
Rewelacja.Zdolniachy z Was,wielkie brawa.I jak pomysłowo z płytami ogrodzeniowymi.Na to bym nie wpadła by tak to wykombinować.Z płyt mamy garaż postawiony a tu proszę można je wykorzystać też do szklarni.Pokażę Tadkowi,niech kombinuje jakieś okna.
W tygodniu zajrzy do mnie koleżanka,zakręcona ogrodniczka (wręcz kocha pomidory,wszystkie parapety ma zajęte własnymi sadzonkami) to muszę jej pokazać jak fajnie ją zrobiliście
kto tu ma stare okna...już kombinuję
17:33, 26 kwi 2016
A zapomniałabym,no zobacz jak szklarenka mi Twoja podpasowała i zamąciła hi,hi-śliczne tulipany.Nie byłam przekonana u siebie do czerwonych a teraz bardzo mi się podobają bo przypominają babciny ogródek.Mam też te tradycyjne u siebie,dostałam kiedyś od sąsiadki i cały czas kwitną,nie są wykopywane.A kwitną co rok bez problemu.
Te narcyzy co pisałaś,te babcine,pachnące,białe ze środkiem żółtym i obwódką pomarańczową to jako jedyne wiem jak się nazywają..bo mają ciekawą nazwę i je zapamiętałam Recurvus.No jakby nie było,curvus po łacinie zakręt U mnie w tym roku same liście ale za to jakie bujne
Koniec przerwy,cappucino wypite,zmykam
ryska 18:19, 26 kwi 2016

Aniaaa napisał(a)
Co chwilę robię sobie przerwę,mam wymówkę i latam do domu sprawdzić czy już są wstawiłaś zdjęcia Hip hip huuura,są
Biorę Twoją glinę i szklarenkę
Rewelacja.Zdolniachy z Was,wielkie brawa.I jak pomysłowo z płytami ogrodzeniowymi.Na to bym nie wpadła by tak to wykombinować.Z płyt mamy garaż postawiony a tu proszę można je wykorzystać też do szklarni.Pokażę Tadkowi,niech kombinuje jakieś okna.
W tygodniu zajrzy do mnie koleżanka,zakręcona ogrodniczka (wręcz kocha pomidory,wszystkie parapety ma zajęte własnymi sadzonkami) to muszę jej pokazać jak fajnie ją zrobiliście
kto tu ma stare okna...już kombinuję

Dzięki Aniu, jak to mówią "potrzeba matką wynalazku"

Aniaaa napisał(a)
A zapomniałabym,no zobacz jak szklarenka mi Twoja podpasowała i zamąciła hi,hi-śliczne tulipany.Nie byłam przekonana u siebie do czerwonych a teraz bardzo mi się podobają bo przypominają babciny ogródek.Mam też te tradycyjne u siebie,dostałam kiedyś od sąsiadki i cały czas kwitną,nie są wykopywane.A kwitną co rok bez problemu.
Te narcyzy co pisałaś,te babcine,pachnące,białe ze środkiem żółtym i obwódką pomarańczową to jako jedyne wiem jak się nazywają..bo mają ciekawą nazwę i je zapamiętałam Recurvus.No jakby nie było,curvus po łacinie zakręt U mnie w tym roku same liście ale za to jakie bujne
Koniec przerwy,cappucino wypite,zmykam

Tulipany wszystkie śliczne, nawet żółte
Z czerwonymi od lat robię tak, że sadzę w doniczkach w warzywniku a potem jak mają pąki to przenoszę w reprezentacyjne miejsce. Najczęściej umieszczam w mojej blaszanej wanience albo w kociołku.
Dla Ciebie narcyzy, bez szału, ale parę sztuk kwitnie
Dzięki za nazwę tych babcinych.

Nallar 18:53, 26 kwi 2016

Reniu, to ma być szklarenka ? Toć to ogród zimowy Super wam to wyszło.
Moje tulipki dostały po liściorkach, rano było -3
Wczoraj biegałam z agro i okrywałam co się da. Ciekawe co będzie z roślinkami których nie zdołałam okryć.
ryska 19:26, 26 kwi 2016

Nallar napisał(a)
Reniu, to ma być szklarenka ? Toć to ogród zimowy Super wam to wyszło.
Moje tulipki dostały po liściorkach, rano było -3
Wczoraj biegałam z agro i okrywałam co się da. Ciekawe co będzie z roślinkami których nie zdołałam okryć.

Ha ha to może ja zmarzluch wykopię te pomidory a wstawię jakiś fotel, stoliczek i regał z książkami. Otoczę się bieluniami, sudaville i agawami
Klucz w zamku zamyka się tylko od środka więc będzie oaza spokoju przed całym światem
Pogoda fatalna ale na moim telefonie dają nadzieję, że przymrozków nie będzie ani u mnie ani u Ciebie. Oby, bo szkoda tych kwitnących roślinek.
Na poprawę humoru dla Ciebie żuraweczka myślę "Solar Power" , kupowana jako żurawka nn.