Konie końmi, ale jako ogrodniczkę najbardziej mnie zachwycają takie
A poza tym oglądałam z sentymentem, bo chodziłam do liceum im. Chełmońskiego i reprodukcje liczne wisiały w naszej szkole, więc to taki przeskok mocny do tamtych czasów, dziękuję Ci za tę podróż w czasie
Nie zaznaczyłam sobie wątku do obserwacji i tyle pięknych zdjęć mnie ominęło.
Wróciłam do swojego wpisu, czyli do października. Cudowne róże. Nigdy takich nie miałam.
Ogród wygląda bajecznie o każdej porze roku.
Przy okazji skorzystam z przepisu na pierniczki i lukier.
Podziwiam wszelkie Twoje talenty.
I umiejętność robienia zdjęć.
To jest niesamowite.
Dorotko, bardzo dziękuję. Właśnie skończyłam sweterek czarno-biały, żakardowy.
Bardzo podobają mi się swetry, na których wyszyte są motywy przyrodnicze. Teraz mam zamiar stworzyć sweterek z motywem jesiennym. Włoczka przygotowana, ale co mi z tego wyjdzie sama nie wiem.
No widzisz, a ja nie lubię, dla mnie ubieranie choinki to już wyczyn
Podobają mi się tak ustrojone domy, ale sama tego nie robię.
Dorotko, jesteś artystką
Ewo, już się robi podpisy były tylko na zdjęciach, nie w rzeczywistości (były, bo pierwszy raz w życiu udało mi się spieniężyć ) Są dość duże - 50 cm ok
Na gotowych, wyciętych ze sklejki wzorach, maluję na biało akrylową z wykorzystaniem technik malarskich oraz decoupage:
Anioły stylizowane:
Anioły tradycyjne:
W rzeczywistości wyglądają lepiej niż na zdjęciach zginęły srebrzenia i złocistości, np ten:
Jolu mam tyle różnych foremek, że pewnie zawodowe piekarki tyle nie mają Mam takie, które wycinają i odciskają kształt , te są zazwyczaj plastikowe. Mam silikonowe w których trzeba wygnieść ciasto i wyjąć z foremki i układać na blasze, mam metalowe, które wycinają fikuśne kształty. Mam też bardzo dużo szablonów kulinarnych o różnej tematyce.