Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 12:04, 05 sty 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Moni, wiosną sporo traw mi pomarzło. Żal mi strasznie było, miałam wyrzuty sumienia, że nie dopilnowałam, choć nie wiem, czy to była moja wina ...
Ogrodowe hortensje w tym roku nie kwitły, bo pączki zmarzły. Wprawdzie w tym roku dostałam od Mirki hortki, co powinny kwitnąć co roku, ale u mnie pierwszy sezon, więc trochę okryłam. Więcej grzechów nie pamiętam

mi też zmarzł całkiem rok temu jeden klon palmowy choć okryty był-pozostałe nie przemarzły

w tym roku i w zeszłym okrywałam dopiero w sylwestra,bo wg mnie wcześniej było za wczesnie,tzn.dwa razy okryłam ale potem okrycie zdjełam bo mi sie wydawało,że było za ciepło

mimo okrycia rok temu przemarzły mi tez na amen dwie z trzech róż szczepionych na pniu i wyrzucic musiałam;całkiem szczerniały

W nadchodzącym sezonie przyświeca mi dewiza;jeśli coś zmarzło,nie będę już więcej tego gatunku kupować;trudno

wole ogródek bez agrowłokniny,ładniej sie zimą prezentuje

PS:Zrobiłam i zamieściłam wstepny szkic przedgródka,taka bardzo bardzo ołówkowa wstepna wersja,nie wiem,czy czytelna,ale pierwsze koty za płoty
Ogródek Iwony II 11:27, 05 sty 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Ewo czy molinia Heidebraut u Ciebie leży ?

Olu, Ewa od dwóch dni ma swój wątek. Hura !!!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7377-ogrod-bacowej?page=5#post_6
Ogród bacowej 07:53, 05 sty 2017

Do góry
Ewa, te zółte na zdjęciu, to rudbekie? One są wieloletnie? Bo jamam omszone. Mała Mi mi kiedyś uświadomiła, że omszone są roczne, tylko się wysiewaja.
Ogród bacowej 07:49, 05 sty 2017

Do góry
Pamiętam Ewa, jak byłam u Ciebie z dziećmi, one cudownie się bawiły w ogrodzie. Wymyśliły zabawę w chowanego. A ty wtedy powiedziałaś, że nie wiedziałaś, że ogród może służyć do czego innego, niż do orania w nim.
Ubawiłam się wtedy tym stwierdzeniem.
Życzę więc, zebys odnajdywala jak najczęściej cudne chwile w twoim ogrodzie. Bo ja bym mogła siedzieć i się gapić.
Ogródek Iwony II 07:43, 05 sty 2017

Do góry
Haniu, u mnie na razie więcej śniegu. Bielutko wszędzie. Tak ładnie teraz, czyściutko.
Zobaczymy, co kolejne noce przyniosą. Wczoraj ziemia jeszcze nie była zmarznięta.

Ogródek Iwony II 07:38, 05 sty 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Iwonko masz na myśli ogrodówki czy bukietowe? Ogrodowe u mnie trochę okryte a bukietowe nic (choć w każdym roku trochę też okrywałam)

Gosiu, ogrodowe zabezpieczylam. Mam kilka sztuk. One kwitną przeważnie na pąkach zeszłorocznych. Choć są odmiany, które kwitną co roku także na nowych pędach. Nie znam odmian moich. Jakie są. Przeważnie są to podarowane hortensje. Chciałabym, by miały szansę na kwitnienienie.

Bukietowe hortensje: Vanilia Fraize, Limlight, Phantom, Polar Bear dadzą sobie doskonale radę bez okrywania. Wiosną po cięciu ładnie się rozkrzewiają i kwitną na tegorocznych pędach.
Ogródek Iwony II 00:55, 05 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, dziś okryłam hortensje. Obwiązałam agrowłókniną do okrywania i obsypałam kopczyki naokoło z ziemi. W środku mają kopczyki z kompostu.

Iwonko masz na myśli ogrodówki czy bukietowe? Ogrodowe u mnie trochę okryte a bukietowe nic (choć w każdym roku trochę też okrywałam)
Ogródek Iwony II 23:33, 04 sty 2017

Do góry
Ewa, aż tak mocno zmarzły? Mi się skończyła włóknina, a jeśli masz, okryj. Na próbę chociaż. Ciekawa jestem, czy będzie jakaś różnica...
Ogródek Iwony II 23:31, 04 sty 2017

Do góry
Moni, wiosną sporo traw mi pomarzło. Żal mi strasznie było, miałam wyrzuty sumienia, że nie dopilnowałam, choć nie wiem, czy to była moja wina ...
Ogrodowe hortensje w tym roku nie kwitły, bo pączki zmarzły. Wprawdzie w tym roku dostałam od Mirki hortki, co powinny kwitnąć co roku, ale u mnie pierwszy sezon, więc trochę okryłam. Więcej grzechów nie pamiętam
Ogródek Iwony II 23:24, 04 sty 2017

Do góry
Ewa, a jak chcesz to zrobić? Ja obsypałam kompostem u nasady przy ziemi. Jak zmarzną, najwyżej krócej przytnę ...
Danusia w wątku o okrywaniu dziś pisała, żeby nie szaleć z okrywaniem. tak zrozumiałam ...
Ogród bacowej 22:47, 04 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bardzo ładnie startuje wiosną.

Fajnie startuje wiosną, ale przyznasz że i jesienią jest fajna.
Ogródek Iwony II 22:33, 04 sty 2017

Do góry
Ewuniu, dziś okryłam hortensje. Obwiązałam agrowłókniną do okrywania i obsypałam kopczyki naokoło z ziemi. W środku mają kopczyki z kompostu.

Tulipanowca też okryłam, bo sadzony w tym roku...
Ogródek Iwony II 18:51, 04 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Większość okryta, zakopczykowana. Została agrowłóknina do okrycia: tulipanowiec i hortensje ogrodowe. I gałązki świerku na wierzch. Chyba nie będę czekać. Prognozy mogą się mylić, a pogoda może zrobić psikusa ...

Ja jedynie okopczykowałam róże ... ostatnio lenię się przed tv, szukam wakacji i nadrabiam powolutku forum ... życzę Ci Iwonko wszystkiego dobrego na Nowy Rok)))
Ogródek Iwony II 17:59, 04 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Większość okryta, zakopczykowana. Została agrowłóknina do okrycia: tulipanowiec i hortensje ogrodowe. I gałązki świerku na wierzch. Chyba nie będę czekać. Prognozy mogą się mylić, a pogoda może zrobić psikusa ...

No to nas pogoda zaskoczyła, w Gdańsku wichury, pada śnieg. Jest diabelsko zimno, choć temperatura plusowa.
Makowo na Kociewiu 17:22, 04 sty 2017

Do góry
Kasiu, jak to dobrze, ze wpadłaś choć na chwilkę. Takie cudne iryski pokazałaś
Jak bardzo stęskniłam się za twoimi zdjęciami.
Ogród bacowej 16:52, 04 sty 2017

Do góry
U Ciebie Ewa molinia rośnie na żyznej glebie, u mnie na piaszczystej wzbogaconej kompostem i gliną. Też bardzo ładnie sobie radzi.
To są córki twojej. Pamiętasz?

Bardzo ładnie startuje wiosną.

Ogródek Iwony II 07:48, 04 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, mamy podobną pogodę chyba. Nie lubię takiej, ale na to nie mamy wpływu ...
Nie lubię, jak wieje ...

Przybijam piątkę-choć jestem na drugim krańcu Polski-u nas też wiało. Zawsze mam wrażenie, że zerwie mi dach z chałupy.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:20, 04 sty 2017

Do góry
No właśnie choinka ma być dla dzieci. A dzieci żyją kolorami. Nic nie poradzimy. Takie kolorowe też są łądne. Masz sporo ciekawych bombek
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:05, 04 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Taką by lubiło moje dziecko i mój M.
Podobają mi się choinki np. z białymi ozdobami albo tylko szklanymi... ale narazie u innych pooglądać i tyle Być może, gdy dzieci wyfruną z domu to choinka będzie bardziej stylowa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies