Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:08, 13 mar 2015

Do góry
olga_ napisał(a)

Miejmy nadzieje że Twoje koty są ostrożniejsze, bo jednak droga blisko.. U mnie do drogi jest ok 120 m ale i tak nigdy nie miałam kota dłużej jak 4 lata, zazwyczaj poszły i nie wróciły, a przecież dobrze im było...
Dzisiaj chyba przysiąde do Twojego wątku, naucze się czegoś przy okazji.pozdrawiam

Nie strasz mnie 4 lata koty.Maciuś ten starszy to właśnie będzie miał 5 uf.Był z nami w Anglii (śmiejemy się, że on to taki światowy kot.On jest ostrożny
Będę dobrej myśli i może się uchowają te kociakiSzkoda, że Twoje czmychnęły gdzieś

A w moim wątku to nie wiem czy się czegoś nauczysz.No o planowaniu rabat to i może owszem.Poza tym stoję w miejscu.Dużo było pomysłów na plan, bo działka długaśna i wąska.Może jutro coś mnie oświeci przy architekcie, bo dalej nie wiem czy będą łuki czy linie proste.Czuję, że pan będzie nalegał na proste bo zrobił już projekt pod moje wytyczne.Oj będzie się jutro działo
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 17:50, 13 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Projekt wygląda ciekawie tylko opis by się przydał

Niby tak, ale skoro mają być inne roślinki to może Aga napisz co byś chciała??
Ogród u stóp klasztoru 14:14, 13 mar 2015

Do góry
Alina, nie strasz mrozami nawet, bo ja już szpaler różany przed domem poprzycinałam, część bukszpanów i traw.... Ale róże mocno puściły i chyba nie było wyjścia. Te za domem na razie nadal mam zakopczykowane.
Ksiażkę widziałam u Ciebie, projekt wikliniarski wygląda obiecująco, ale powiedz kobieto, kiedy Ty to wszystko robisz?! Moje ubiegłoroczne ostróżki też wzeszły, choć spisałam je już na straty.
Graby oczywiście chętnie przygarnę.
Ogród Mirelli 14:10, 13 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

To fajnie. Podzwoniłam po kilku szkółkach i tam mają najlepsze cenowo kulki.
Ile tych serbów będziesz kupowała? Chcesz takie duże WOW. Mam nadzieję, że choroba mnie pominie
Chyba do szkółki pojadę w sobotę o ile nic nie wypadnie

Myślałam o ciut niższych.te są po 180zł.drogie??A ja potrzebuję z 10.Poczekam do jutra na projekt i zobaczymy.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 13:47, 13 mar 2015

Do góry
Projekt wygląda ciekawie tylko opis by się przydał
Mój ogród pod górkę... 10:21, 13 mar 2015

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Witaj
Widzę że twoje prace w obsadzaniu murków nabierają tempa.......
Zaraz nadrabiam.

Jedyna istotna rzecz na ostatnich kilkudziesięciu stronach to projekt od Danusi. Reszta to na razie teoria.
Ogród 23:45, 12 mar 2015

Do góry
Oh jak cudnie! podaj adres to podjadę, pomierzę ogród i z przyjemnością pouprawiam wolontariat robiąc przecudowny projekt Twojego ogrodu dziękując przy tym, że miałam tą niesamowitą szansę....

...no żart normalnie...
Ogród 23:03, 12 mar 2015

Do góry
To jest forum, należy założyć wątek, pokazać zdjęcia ogrodu, nie jest to konkurs ofert na projekt. Zapraszam nieustająco, ale to pytanie o ogród i projekt jest zbyt ogólnikowe.

Projektów kompleksowych tutaj nie robimy, motywujemy do samodzielnego działania. Podpowiadamy, są inspiracje. Moja 5 letnia praca przynosi efekty, działania forumowiczów także. Ogrody pięknieją jak widać
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:55, 12 mar 2015

Do góry
yolka napisał(a)
A zapomniałam zapytać, czy projekt nowej rabaty ma już kształty ostateczne, czy faza "do uzgodnienia" ?

U mnie zawsze jest na żywioł
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:49, 12 mar 2015

Do góry
Nie, nie do wiary, nowy wątek, a tu już 7 stronek do ogarnięcia, poezję znalazłam - nowe zaskoczenie,las krokusowy piękny, moje jeszcze w ilościach policzalnych, mam nadzieję kiedyś niedoliczyć się swoich krokusików. Pozdrawiam Ania i wielu, wielu stronek zyczę. A zapomniałam zapytać, czy projekt nowej rabaty ma już kształty ostateczne, czy faza "do uzgodnienia" ?
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 16:45, 12 mar 2015

Do góry
Ilość gniazdek, włączników wszystko zależy od Ciebie, zależy co i gdzie będzie Ci potrzebne. Długopis i kartka do ręki i jeszcze raz przejdż się po całym domu. Na zewnątrz też warto zainstalować gniazdo. Ja takie mam. Zapytałam o elektrykę ponieważ dom drewniany nie posiada ścianek wypełnionych betonem tylko wypełnia się go wełną mineralną, więc tak jakby nie wiadomo jak to zamontowaćNależy elektrykę położyć w peszlach a montaż puszek dokonuje się w momencie położenia kartongipsu lub deski zależy co wybierzesz W twoim przypadku wykończyłabym drewnem gdyż przez dłuższy czas domek będzie raczej nieogrzewany. Tak jak przy budowie domu powinien być zrobiony projekt elektryczny i odgromowy. Przy kładzeniu należy uwzględnić belki nośnie których nie należy nawiercać by nie osłabić budynku. Jakbyś miała jakieś pytania to śmiało pisz na priv.
System automatycznego nawadniania 15:47, 12 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Witajcie!
Pytałam już w swoim wątku, ale przyszłam jeszcze tutaj z moim projektem nawadniania. Dostałam taki projekt i nie wiem czy wszystko w nim ok?

Pomóżcie mi, bo muszę wkrótce podjąć decyzję

Źle, nieprofesjonalnie, niezgodnie ze sztuką, zraszacze powinny dolewać do siebie a nie dolewają, to oznacza nierównomierny opad na całej powierzchni,

Poza tym nie ma na rogu domu np, prawy górny róg? Toż trawnik w tym miejscu będzie cierpiał z braku wody.

Typowy oszczędnościowy projekt żeby robić a nie żeby dobrze podlało

Nie ma na środku lewy dolny trawnik i bardzo rzadkooo

Oznacz jeszcze północ. Bo jeśli w cieniu ten dolny lewy to jeszcze może by dało radę.

Tu gdzie R3 czerwony napis - za mało wody. To najbardziej radykalne błędy, ale jakby zaprojektować dobrze, to okaże się że trzeba dwa razy tyle zraszaczy dać. Fachwocy boją się robić dobrze albo nie umieją, w każdym razie najlepiej złapać klienta na tani system, a to, że nie będzie podlany ogród to już mało kogo obchodzi.

Ale nie wiem, nie znam odległości (wymiarów trawnika) ani stron świata.

Mam nadzieję, że rotacyjne ze statycznymi nie są w jednej sekcji, bo jak są to pogoń fachowca.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 15:35, 12 mar 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
Gratuluję zdanego egzaminu pokaż nam ten projekt, który chcesz odłożyć do szuflady

dobra, pokażę jak mi kto powie jak przerobić pdf na jakiegoś jpg, albo cos w tym stylu, żebym mogła wgrać zdjęcie.
Ktoś ma inny pomysł jak to wgrać?
System automatycznego nawadniania 14:01, 12 mar 2015

Do góry
Witajcie!
Pytałam już w swoim wątku, ale przyszłam jeszcze tutaj z moim projektem nawadniania. Dostałam taki projekt i nie wiem czy wszystko w nim ok?

Pomóżcie mi, bo muszę wkrótce podjąć decyzję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:24, 12 mar 2015

Do góry
Wklejam raz jeszcze projekt nawadniania bo poprzednia wersja była bardzo niewyraźna:

Ale czy jest lepiej? no może trochę

Ps. Dł działki 46m szer 26m.
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 12:06, 12 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)

no to niedobrze, że dopiero teraz się dowiaduję, że źle.
Trudno, system już kupiony, jak będzie za mało, to dołożymy później.
jak dla mnie wyglądało przyzwoicie...

Noo teraz dodałaś projekt ze zraszaczami (gdyby to były statyczne to tez myślę, że byłoby za rzadko) a może teraz Danusia wyda inną opinię
Ponawiam pytanie - jak dodałaś ten projekt, który dostałaś na e-mail?
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 11:36, 12 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)
nie mam pewności ale wydaje mi się, że nie mamy zraszaczy statycznych.
Linia kroplująca 200m ale będzie na razie wykorzystana może w 10%(nie mam jeszcze rabat)
a ilosć sekcji? może wstyd, ale nie wiem.
załączam projekt położenia rur

Zaręczam, że nie jest to dobre rozmieszczenie zraszaczy, są puste pola czyli brak pokrycia wodą, jest za mało zraszaczy.

Jest to jedynie namiastka nawadniania Kurczę, źle
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 10:24, 12 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)
Linia kroplująca 200m ale będzie na razie wykorzystana może w 10%(nie mam jeszcze rabat)

OK rozumiem, pewnie M ogarnia wszystkie techniczne sprawy Jesli chodzi o linię kroplującą to czemu wykorzystasz na razie 10% przecież na same tuje chyba wyjdzie Ci więcej? I jeszcze jedno pytanie (tylko się ze mnie nie śmiej) jak ty załączyłaś ten projekt?
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 09:08, 12 mar 2015

Do góry
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:25, 12 mar 2015

Do góry
Oooo a na co zwracać uwagę w elektryce? niby mam projekt, na razie tylko góra zrobiona, ale tam nie ma szaleństw, tylko kontakty w pokojach i oświetlenie, gorzej na dole, bo kuchnia, łazienka, terma podgrzewacze itp. ...
może coś podpowiesz, żeby było dobrze
w tym roku chcemy to zrobić, położyć elektrykę, ocieplić ściany i czymś wykończyć, nie wiemy czy lepiej drewnem i mieć taki letniskowy klimat czy może jednak kartongipsem? i obowiązkowo ruszamy z wykończeniem łazienki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies