Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 20:37, 14 kwi 2016

Do góry
Kolorowe...kly

jaskier

Ogród z uśmiechem 20:34, 14 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Jak widzę to główne nasadzenia to same iglaczki

Hortensje i trawy nie pasują mi w tym trójkącie, do przesadzenia w jednej linii lub w grupach, tam widziałabym magnolię, a nawet dwie lub wiśnię Pisardii, złotokap, dołożyłabym lilaki, poniżej jodełkę procera aurea lub świerka Maingold lub jaśminowce lub kaliny, z drzew wierzbę Hakuro lub głóg Paul Scarlet, dalej w prawo buki, na najniższe piętra, azalie japońskie, rozchodniki, min. berberysy, trawki, żurawki, sama musisz się zdecydować, ja tak na szybko rzucam propozycję zageszczającą, mocno zagęszczającą

Jak widzisz też nabazgrałam, a gdzie tam jeszcze do kolorków

Pomogłas mi z usytuowaniem grujecznika. Masz rację w rogu pomiędzy serbami i choinami nie pasował. - będzie przecież w miarę duży - przy sosnach czarnych będzie pięknie wyglądał. Mam dwie pisardi, ale w innym miejscu. Tam gdzie są Danusia mi proponowała brzozy - muszę sobie przemyśleć - może zamienić pomysły?
Na pewno nie podoba mi się złotokap, ale dlatego, że to jedna z niewielu roślin, której nie lubię.
Nad bukami do tej pory nie myślałam ale muszę "ułożyć" je sobie w głowie.
Na pewno muszę przesunąć hortensje, są, masz rację, za głęboko.
Zastanawiałam się, czy za żywopłocikiem cisowym za ławeczką, nie dać róż albo dereni??
Dałaś mi Agatko do myślenia ho ho.
Bawarka 20:33, 14 kwi 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
I znowu takie tam...nudy panie nudy ...ba, wiosna panie ..

amanogawa

i ..tez amanogawa. Jeden ogrod, tak samo sadzone a taka spora roznia w rozwoju

juz pomalutku przekwitaja...

A aaa jakie kolorki ! ja siem nie nudzę zerkając do ciebie hę Kasiu to bergenia ta pirso ? ja dziś pociachałam swoją żeby wyszły kwiaty i dużo ich ale trzęsę się bo -1 mam mieć w nocy beee
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:33, 14 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
wczoraj

Slicznie, czysto.... i ta soczysta zieleń
Bawarka 20:33, 14 kwi 2016

Do góry

Miej serce i patrz w serce...

A ten terminator jeszcze zyje...

zawstydzona ...
Kiedyś będzie tu ogród 20:32, 14 kwi 2016

Do góry
A teraz zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach'

Pierwsze strzyżenie. Cyknęłam od najgorszej strony, ale na dole są gałązki i się zabuduje. Jeszcze muszę obciąć tą odnóżkę zaznaczoną różową kreską.

Z boczku

Od góry wygląda tak:

Jak sądzicie, chyba nie jest taki zły, ma szanse na reanimację?
Bawarka 20:31, 14 kwi 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Powtorze te fotke...

Przypominajac, ze teraz jest najlepszy czas na zastosowanie nicieni zimnych

Jak ikra to wyglada.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:31, 14 kwi 2016

Do góry
Gosia, Renia mi obiecala kupic seslerie. Jeszcze nie mam, nie pytsj gdzie wcisne

My w planie mamy Transylwanie glownie, i Braszow. Tylko piec dni. Damy rade

Dzisiaj zrobilam kanciki w przedogrodku. I czesciowo rozgarnelam kopczyki rozom. Byly z kompostu, wiec jest czarno... Wujek przywiezie w niedziele kore. Bede miala zapas. Super, bo mnie chwasty zjadaja...

Milego wieczoru!

Ranczo Edy 20:28, 14 kwi 2016

Do góry
Hej hej dziewczynki obiad zrobiony był i już nie ma co zbierać , ogródek Lenkowy wstępnie jest tylko kwiatki sadzić !!!

Hanusia - słoneczko od Ciebie dotarło co prawda wiatr chłodnawy ale pogoda super dziś była Do przodu u mnie ? co ty mówisz widziałam u Ciebie tak samo wszystko się otwiera i kolorowi miłego wieczorku

Jolcia - zamiar był hi hi ale nie dało się jak od Hanusi słońce przyszło to już tylko sekator i nic więcej no i bergenia pocięta zaraz fotki wstawię

Ana - pigwowiec kwitnie no bałam się o niego bo późną jesienią przenosiłam i tak długo pąki miał jak zima się kończyła siekło połowę i to co zostało super się prezentuje ...nasionka znajdziesz na pewno

Irenka - następnym razem za wysoko jest i nie pomyślałam żeby go focić na różowym widziałam pączusie malutkie bo częściej przechodzę przyjrzę się obiecuję
Lencia miała w tamtym roku ale teraz musiałam przenieść bo będzie zmiana miejsca zabawowego i już czeka chce ścieżki i kwiatki na razie malutki a później zobaczymy

Basiu - ja najchętniej bym z ogrodu nie wychodziła wcale hi obiady nas do rzeczywistości przywołują Lenka mus ogródek mieć znów bo mamusi robi porządki teraz to delikatnie a za bąbla to o ho ho każdy kwiatek był zerwany później mówię Lenka poczekaj choć fotkę zrobię !!!

Izabelka - mam mam bardzo ładnie grabi i w ogóle pracowita jest lubi ogród a kwiatki różowe naj bardziej

ogródek Lenci miniony sezon

zaczątek teraz...ławeczka musi być na odpoczynek

Bawarka 20:27, 14 kwi 2016

Do góry
I znowu takie tam...nudy panie nudy ...ba, wiosna panie ..

amanogawa

i ..tez amanogawa. Jeden ogrod, tak samo sadzone a taka spora roznia w rozwoju

juz pomalutku przekwitaja...

Kiedyś będzie tu ogród 20:27, 14 kwi 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Aniu mam nadzieję, że nie jesteś zła, że u Ciebie Toszkę męczę

No coś ty, bardzo mi miło. Ja również chłonę tą wiedzę i nie tylko ja.

Czeka mnie pikowanie stipy

I rozplenic
Hameln

Black Beuty

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:22, 14 kwi 2016

Do góry
Widzisz na tej rabacie trzonki od łopaty? ))))))

Dałam tę anabelkę między krzewami. W razie czego posłużą jej wsparciem/
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:22, 14 kwi 2016

Do góry

Poza tym sucho, deszczu praktycznie zero od kilku tygodni (nie licząc 5 minutowych deszczyków). Trawnik pierwszy raz skoszony nad stawem, wygląda nawet nieźle.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:21, 14 kwi 2016

Do góry

ktoś rozumie co jest z moimi tulipanami?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:19, 14 kwi 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:18, 14 kwi 2016

Do góry
wczoraj

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:14, 14 kwi 2016

Do góry
Drzewa mam, nowe Zdjęcia kiepskie bo już wieczorem robione.

Po lewej grab Fastigiata, po prawej wiśnia Kanzan. Moje Ci one Po 3 m. mają minimum.

Grab już posadzony, wisienka nad staw.

Kiedyś będzie tu ogród 20:06, 14 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
lawenda najpierw

Agatek napisał(a)
A wkleisz zdjęcie sadzonek lawendy?
ja swojej nie obcinałam bo nie zdążyłam i nie wiem czy jeszcze będzie można za dwa tygodnie ją przyciąć

Kobietki, bardzo proszę.

Przycięta sadzonka z zeszłorocznego siewu (na zdjęciu 1szt).

To co ścięłam wsadziłam do gruntu, ale nie bawiłam się jakoś specjalnie.

LyraBea napisał(a)
Dzień dobry. Przychodzę do Ciebie Aniu od wielu wielu dni a w ogrodowisku siedzę od lat, pora więc przestać tak bezwstydnie podglądać i zacząć nie tylko bywać, ale i istnieć.
Teraz czytam sobie Twój wątek od początku, bo jak zwykle przy wszystkich już podglądniętych wątkach zaczęłam od końca. Jeszcze kilka wieczorów mi zejdzie. Zajrzałam, bo zaintrygował mnie tytuł wątku. Od wpisu do wpisu poczułam jakbym czytała samą siebie. U mnie też kiedyś będzie ogród, ale ja mam marniutki kawałek terenu do ogarnięcia, podczas gdy Ty "walczysz" z naprawdę sporym, niełatwym terenem. Takie wątki, jak Twój dodają mi odwagi w działaniu i dopingują do prac.
Tak więc macham łapką i będę dalej regularnie bywać i już czynnie dopingować Twoim zmaganiom z naturą.

Beatko .... no i aż mnie zatkało i nie wiem co odpowiedzieć.... Bardzo mi miło, serdecznie witam i zapraszam.
Teren rzeczywiście nie jest łatwy ale dzięki błędom a teraz dzięki wsparciu z forum nauczyłam sobie z nim radzić. I zaczyna to przynosić pierwsze efekty.

Zana napisał(a)
Nooo Dziewczyny, ale Wy tu wczoraj przepisy serwowałyście. Same delicje. Aniu poczytałam, jarząbki śliczne listki mają. Jabłonkę powtórzyłabym po prawej Olę, ale ja to taka symetryczna trochę jestem. Trzy różne obok siebie to dla mnie za duża różnorodność, ale to oczywiście moje zdanie. Tobie musi się podobać przede wszystkim.

Witaj Aniu. Przepis też mi się spodobał, wiadomo ... może kiedyś się przyda. A co do jabłonki to masz rację, ja tez coraz bardziej utwierdzam się w decyzji żeby dać tam drugą Olę.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:01, 14 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Wczoraj robiłam pierwszy w swym życiu kancik Między trawnikiem a warzywnikiem kładę listwę aka alubord
Jeszcze nie jest zasypana, ale efekt jako taki już widać. Może kiedyś położę tam krawężnik, jednak póki co, wolę tańsze, mniej praco i czasochłonne oraz bardziej mobilne rozwiązanie

Dziś pada od rana...znowu.

Okropnie dzis..
Kancik 1 klasa
Masz jeszcze miejsca na skrzynie, cudownie zapowiada się warzywnik
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:01, 14 kwi 2016

Do góry
W zimie siedziałam i gapiłam się w to miejsce. Zastanawiałam się jak go ożywić, rzadko robiłam tu zdjęcia, bo ciągle mi coś nie pasowało. Myślę, że teraz jest trochę lepiej, ale niech wypowiedzą się moi goście.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies